ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή, 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ..ΑΜΑΡΙΟΥ

Καλώς Ορίσατε στο Amarisa.gr
Η εταιρία 
Η εταιρεία η οποία παράγει τα ανωτέρω βιολογικά προϊόντα είναι η Τυροκομική Αμαρίου Α.Ε. Η ιστορία της ξεκινά, όταν το 1970 μια μικρή οικογενειακή μονάδα με μεράκι και αγάπη τυροκομούσε το εξαιρετικής ποιότητας γάλα της περιοχής.
Από γενιά σε γενιά το τυροκομείο εξελίσσεται, ώσπου το 2005 ιδρύεται η Τυροκομική Αμαρίου Α.Ε. και η μονάδα μεταφέρεται στην ίδια μεν περιοχή, αλλά σε νέες πρότυπες εγκαταστάσεις.


Με αυτόν τον τρόπο η Τυροκομική Αμαρίου Α.Ε. κατάφερε να συνδυάσει την υψηλή ποιότητα του γάλακτος της περιοχής, την πολυετή πείρα, την τεχνογνωσία και την αγάπη για την τυροκομία, με τις υπερσύγχρονες πλέον μεθόδους τυροκόμησης παρά-
γοντας αγνά βιολογικά προϊόντα.

Βιολογικά προϊόντα "Aμαρίου" 
Παράγονται από βιολογικό γάλα που προέρχεται από αιγοπρόβατα ντόπιας φυλής, τα οποία τρέφονται σε περιοχές της Κρήτης , στον Ψηλορείτη και τα Λευκά όρη από συγκεκριμένους κτηνοτρόφους, οι οποίοι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις της βιολογικής κτηνοτροφίας.
Τα ζώα είναι ελευθέρας βοσκής και δίνουν γάλα απόλυτα βιολογικό, υψηλής θρεπτικής αξίας και με αρώματα τα οποία παίρνουν από τα σπάνια βότανα που φύονται στις παραπάνω περιοχές.

Γραβιέρα Κρήτης Π.Ο.Π "Αμάρι"
Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα με τον παραδοσιακό τρόπο και ωριμάζει τουλάχιστον για τρείς μήνες.Πρόκειται για σκληρό επιτραπέζιο τυρί κυλινδρικού σχήματος, με εξαιρετική ελαφριά υπόγλυκη γεύση και πλούσια αρώματα που του επιτρέπουν να είναι «η πολυτέλεια της γεύσης». Δοκιμάστε το μεμέλι ή ακόμα σκέτο, σε μακαρόνια, σαλάτες, σάντουιτς.

Τρίμμα γραβιέρας "Αμαρίου"
Η γνωστή ΠΟΠ Γραβιέρα Αμαρίου, τριμμένη και έτοιμη για χρήση.Ξινομυζήθρα Κρήτης Π.Ο.Π. "Αμαρίου"Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα και ωριμάζει για δύο μήνες. Πρόκειται για μαλακό τυρί το οποίο δημιουργείται αφού έχει παραχθεί η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι. Έχει λευκό χρώμα , υπόξινη γεύση και κοκκώδη ως αλοιφώδη μορφή, τρώγεται ωμό σε σαλάτες ή πάνω σε Κρητικό Ντάκο (κριθαροκουλούρα με τριμμένη ντομάτα, γνωστό και ως «Κουκουβάγια») και είναι απαραίτητο συστατικό για την παρασκευή των αλμυρών καλτσουνιών (μυζηθροπιτάκια Κρήτης).

Ανθότυρος Ξηρός "Αμαρίου" Πρόκειται για προϊόν βιολογικού τυρογάλακτος το οποίο δημιουργείται αφού έχει παραχθεί η γραβιέρα και το κεφαλοτύρι από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, ελαφριά αλατισμένο (1-1,5% αλάτι) και χρειάζεται περίπου ένα μήνα για να ωριμάσει. Παραδοσιακό προϊόν με ιδιαίτερη γεύση και χαμηλά λιπαρά. Τρώγεται ωμό, σε σαλάτες, ιδανικό τυρί για μακαρονάδες και μοναδικό επιδόρπιο όταν σερβίρεται με μέλι. Εξαιρετικός συνοδευτικός μεζές για τσικουδιά.

Κεφαλοτύρι "Αμαρίου"Παράγεται από φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα ωριμάζειγια τρεις μήνες, ελαφρώς αλατισμένο (2-3% αλάτι). Πρόκειται για σκληρό επιτραπέζιο τυρί με απαλό κίτρινο χρώμα με εξαιρετικόάρωμα και ελαφρώς πικάντικη γεύση.Mυζήθρα φρέσκια "Αμαρίου"
Προϊόν τυρογάλακτος παράγεται μετά τη γραβιέρα ή το κεφαλο-τύρι με προσθήκη από φρέσκο αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Λευκό μαλακό τυρί, με απαλή γλυκιά γεύση και έντονα αρώματα. Τρώγεται ωμό, με προϊόντα άρτου, με μέλι και αποτελεί βασικό συστατικό για την παρασκευή των γλυκών καλτσουνιών (τυροπιτάκια) Κρήτης. Τόσο η μυζήθρα όσο και ο ανθότυρος περιέχουν αρκετές θρεπτικές πρωτεΐνες και μικρή περιεκτικότητα σε λίπος (περίπου 15% επί φυσικού προϊόντος ) και πολύ λίγο αλάτι.


Amarino - Aλοιφώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά
Παρασκευάζεται από κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα από κατσίκια ελευθέρας βοσκής στην ορεινή περιοχή Αμαρίου στον Ψηλορείτη. Λευκό τυρί με αλοιφώδη υφή με υπέροχη απαλή γεύση, λίγο υπόξινη, με πλούσια αρώματα, υψηλή διατροφική αξία και με πολύ λίγα λιπαρά.Δοκιμάστε το σε γλυκό ή σε αλμυρό συνδυασμό.  Απολαύστε το σ’ ένα υπέροχο πρωινό με μαρμελάδα ή μέλι.

ΓραβιερίνοΝέο γευστικό τυρί του τόστ απο κρητική γραβιέρα.Το "Γραβιερίνο" είναι ένα τυρί του τόστ από γραβιέρα "Αμαρίου"  παρασκευάζεται απο 100% φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, από ζώα που τρέφονται στις ορεινές περιοχές του Ρεθύμνου της κρήτης, με υψηλές διατροφικές αξίες.Συστατικά:φρέσκο παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα, πυτιά, οξυλακτική καλλιέργεια, αλάτι.Διατηρείται στο ψυγείο στους 2 - 5c, Μέγιστη Υγρασία 40% , Λίπος επί Ξηρού 39%, Βάρος επι ζυγίω  


Κατσικίσιο τυρί σε άλμη
Συστατικά: Φρέσκο παστερωμένο κατσικίσιο γάλα πυτιά, οξυγαλακτική καλλιέργεια, αλάτι.Διατηρείτε στο ψυγείο στους 2 - 5c  Μέγιστη υγρασία 56% Πρωτεϊνες 17% Λίπος επι φυσικού προϊόντος 24% 400gr

Amarino - Aλοιφώδες τυρί με χαμηλά λιπαρά
Παρασκευάζεται από κατσικίσιο παστεριωμένο γάλα από κατσίκια ελευθέρας βοσκής στην ορεινή περιοχή Αμαρίου στον Ψηλορείτη. Λευκό τυρί με αλοιφώδη υφή με υπέροχη απαλή γεύση, λίγο υπόξινη, με πλούσια αρώματα, υψηλή διατροφική αξία και με πολύ λίγα λιπαρά.Δοκιμάστε το σε γλυκό ή σε αλμυρό συνδυασμό.  Απολαύστε το σ’ ένα υπέροχο πρωινό με μαρμελάδα ή μέλι.Mυζήθρα φρέσκια "Αμαρίου"
Προϊόν τυρογάλακτος παράγεται μετά τη γραβιέρα ή το κεφαλο-τύρι με προσθήκη από φρέσκο αιγοπρόβειο παστεριωμένο γάλα. Λευκό μαλακό τυρί, με απαλή γλυκιά γεύση και έντονα αρώματα. Τρώγεται ωμό, με προϊόντα άρτου, με μέλι και αποτελεί βασικό συστατικό για την παρασκευή των γλυκών καλτσουνιών (τυροπιτάκια) Κρήτης. Τόσο η μυζήθρα όσο και ο ανθότυρος περιέχουν αρκετές θρεπτικές πρωτεΐνες και μικρή περιεκτικότητα σε λίπος (περίπου 15% επί φυσικού προϊόντος ) και πολύ λίγο αλάτι.


Αμαρίσα
Τυροκομική Αμαρίου Α.Ε
Διεύθυνση:
ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ Δ. Συβριτου Αμάρι Κρήτη - Ρέθυμνο

Τηλέφωνο:28330 22240 | 6937 164322
Fax:28330 22241  WEB SITE WWW.AMARISIA.GR