ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΑΦΟΙ Δ. ΑΒΡΑΜΟΥΛΗ...ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

Είναι δύσκολο να περιγράφεις αρώματα λουλουδιών, είναι δύσκολο να καταλάβεις την παράδοση μέσα από λέξεις. Το τυρί που έχετε στο πιάτο σας είναι η εξέλιξη της τυροκομικής παράδοσης των βλάχων της Σαμαρίνας με τις πιο σύγχρονες μεθόδους τυροκόμισης.
Η εταιρία Αφοί Δ. Αβραμούλη Ο.Ε ξεκίνησε από τα
τρία παιδιά του Τάκη Αβραμούλη,  ενός βλάχου κτηνοτρόφου που ζούσε νομαδική ζωή με το κοπάδι του. Κάθε χειμώνα κατέβαινε στους έφορους κάμπους του Παραπόταμου Λάρισας και την άνοιξη ανέβαινε στο πιο ορεινό χωριό της Ελλάδας, την ξακουστή Σαμαρίνα. Σε όλο αυτό το μεγάλο αυτό ταξίδι μάζευε μέσα στο γάλα του τα αρώματα της φύσης και τα τυροκομούσε σε ένα μοναδικό στον κόσμο τυρί για λίγους.
Στα χρόνια που ακολούθησαν η οικογένεια  αρχίζει να αυξάνει την παραγωγή τυριού εκμεταλλευόμενη το γάλα και άλλων κτηνοτρόφων της περιοχής. Το 1973 ιδρύθηκε η τυροκομική μονάδα με το σημερινό της όνομα και έδρα τον Παραπόταμο. Τότε είναι που όλο και περισσότεροι γεύονται και αρχίζουν να μιλούν για το περίφημο κεφαλοτύρι. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε αποκλειστική και στενή σχέση με πάνω από 100 οικογένειες κτηνοτρόφων που μας παρέχουν το καλύτερο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα των παρυφών του Ολύμπου. Γάλα από τα Τέμπη έως το Δίον και τη Λεπτοκαρυά συλλέγεται κάθε μέρα με φροντίδα εδώ και 40 χρόνια. Με σκληρή καθημερινή δουλειά, με τους ίδιους ανθρώπους και την εμπειρία τους έγινε δυνατή η παραγωγή και άλλων παραδοσιακών προϊόντων όπως η φέτα, το γιαούρτι, το μανούρι, το βούτυρο, η μυζήθρα, το ανθότυρο κ.α..
Με μεγάλη αίσθηση της ευθύνης εξασφαλίσαμε για τα προϊόντα μας και τους καταναλωτές τα πιο σύγχρονα μέσα παραγωγής και τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις και προδιαγραφές ISO ISO 22000:2005. Έτσι δίνετε η δυνατότητα για την ασφαλή γευστική επαφή των παραγωγών και της παράδοσης με τους καταναλωτές. Σας περιμένουμε να μπείτε στην οικογένεια μας, να νιώσετε την αληθινή γεύση του τυριού, όπως τότε που το άρωμα και η γεύση είχαν νόημα, όπως τώρα που τα αρώματα και οι γεύσεις μας γεμίζουν αναμνήσεις.

Φέτα Π.Ο.Π.

Φέτα Π.Ο.Π
Η φέτα είναι είδος τυριού στην άλμη, τις ρίζες της οποίας τις βρίσκουμε χιλιάδες χρόνια πριν στην Αρχαία Ελλάδα. Παρασκευάζεται αποκλειστικά από ελληνικό γάλα προβάτου ή αιγοπρόβειο, δηλαδή μίγμα πρόβιου με έως 30% γάλα κατσίκας. Η γεύση της φέτας είναι αλμυρή και αποθηκεύεται σε υγρό άλμης ή ξινόγαλου για περίπου 3 μήνες.
Η εταιρία μας είναι κατοχυρωμένη από τον οργανισμό πιστοποίησης και επίβλεψης γεωργικών προϊόντων (AGROCERT) για την παραγωγή φέτας ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.).

Συσκευασίες
Μετταλικά δοχεία 15Kgr, 7Kgr και 4KgrΠλαστικό δοχείο με άλμη 1Kgr








*Ειδικές συσκευασίες κατόπιν παραγγελίας με διαφορετική ποσότητα και διαφορετικό τεμαχισμό


Κεφαλοτύρι

Κεφελοτύρι
Το  παραδοσιακό  κεφαλοτύρι Α’ Ποιότητας  "ΑΒΡΑΜΟΥΛΗ" ανήκει στην οικογένεια των σκληρών τυριών. Παρασκευάζετε από 100% φρέσκο παστεριωμένο ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα της περιοχής μας.
Η εξαιρετική γεύση και η άριστη ποιότητα του κεφαλοτυριού μας, κάνει το προϊόν μας γνωστό σε όλη την Ελλάδα.
Διατίθεται σε συσκευασία VACOUM Κεφαλοτύρι ολόκληρο περίπου 8,5 κιλών, ½ Κεφαλοτύρι  περίπου 4,5 κιλών, ¼ Κεφαλοτύρι περίπου 2 κιλών και Κεφαλοτύρι  300γρμ.

Αεροστεγείς Συσκευασίες
Κεφαλοτύρι ~8,5 Kgr Μισό Κεφαλοτύρι ~4,5KgrΤέταρτο Κεφαλοτυριού ~2Kgr  Τεμάχιο Κεφαλοτυριού ~300gr
Κεφαλοτύρι
Μισό Κεφαλοτύρι
Τέταρτο Κεφαλοτύρι
Κεφαλοτύρι 300γρ.









*Ειδικές συσκευασίες κατόπιν παραγγελίας με διαφορετική ποσότητα και διαφορετικό τεμαχισμό

Γιαούρτι

Γιαούρτι
Το γιαούρτι είναι τροφή σε κρεμώδη κατάσταση που παράγεται από γάλα και έχει υποστεί ζύμωση. Το γιαούρτι έχει απαλή αφή με ελαφρώς όξινο άρωμα που οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Το γιαούρτι έχει υψηλή θρεπτική αξία, και παράγεται από 100% ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα.
Διατίθεται σε πλαστικές συσκευασίες των 500 και 300γρμ.

Βούτυρο

Βούτυρο
Το βούτυρο είναι κίτρινη έως λευκή λιπαρή ουσία που παρασκευάζεται από ελληνικό αιγοπρόβειο γάλα με βουτυροποίηση. Το βούτυρο χρησιμοποιείται κυρίως ως μαγειρικό λίπος.

Μανούρι Π.Ο.Π.

Μανούρι
Το μανούρι είναι παραδοσιακό Ελληνικό τυρί με την προέλευση του να χρονολογείται ήδη από τα αρχαία χρόνια. Ανήκει στην κατηγορία των μαλακών τυριών τυρογάλακτος Πρόκειται περί γαλακτοκομικού προϊόντος, ως επί το πλείστον, επιτραπέζιας κατανάλωσης ενώ θεωρείται ως ιδανικό στην παρασκευή ορεκτικών.
Διατίθεται σε συσκευασία VACOUM των 2 κιλών και 1 κιλού.

Συσκευασίες
Αεροστεγείς σακούλες 2Kgr και 1Kgr
Μανούρι Π.Ο.Π.










*Ειδικές συσκευασίες κατόπιν παραγγελίας με διαφορετική ποσότητα και διαφορετικό τεμαχισμό

Μυζήθρα

Μυζήθρα
Η μυζήθρα είναι παραδοσιακό είδος τυριού με διάφορες μορφές. Ανήκει και αυτό στην κατηγορία των μαλακών τυριών τυρογαλακτος. Η μυζήθρα, παρασκευάζονται από το τυρόγαλα που απομένει μετά την παρασκευή άλλων τυριών, όπως η φέτα. Συνήθως λοιπόν γίνονται με αιγοπρόβειο γάλα,.
Διατίθεται σε συσκευασία μεταλλικό δοχείο 18 κιλών και Vacoun 300 γρ.

Συσκευασίες
Μετταλικό δοχείο 18KgrΑεροστεγείς Σακούλες 300gr
Μυζήθρα
Μυζήθρα 300γρ









Ανθότυρο

Ανθότυρο
Το ανθότυρο είναι ένα φρέσκο, μαλακό τυρί από ελληνικόπρόβειο ή κατσικίσιο τυρόγαλα. Έχει ελαφριά γεύση και είναι κατάλληλο για όσους προτιμούν την υγιεινή διατροφή.Λόγου χαμηλών λιπαρών είναι κατάλληλο για δίαιτα.
Διατίθεται σε συσκευασία αεροστεγείς σακούλες VACOUM των 2 κιλών και 300γρμ.

Συσκευασίες
Αεροστεγείς σακούλες 2KgrΑεροστεγείς σακούλες 300gr
Ανθότυρο
Ανθότυρο 300gr 







 *Ειδικές συσκευασίες κατόπιν παραγγελίας με διαφορετική ποσότητα και διαφορετικό τεμαχισμό

Διεύθυνση:
ΠαραπόταμοςΛάρισας 40006 Ελλάδα
Τηλέφωνο: (+30)2495022570
Τηλεομοιοτυπία: (+30)2495022573
Κινητό: (+30)6977444573,(+30)6977241759

1 σχόλιο: