ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

Σελλιανό τυρί (φέτα).ένα σύντομο ιστορικό
H εταρία μας ιδρύθηκε το 1991 με την επωνυμία "ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ" ΕΠΕ.
Πρωτοεγκαταστάθηκε εντός του οικισμού Σελλίων σε ενοικιαζόμενο χώρο 100 m2 όπου επεξεργαζόταν από 200 έως 300 τόννους γάλακτος ετησίως.
Τα παραγόμενα πρϊόντα ήταν Γραβιέρα ,Λευκό τυρί άλμης (Σελλιανό) ,Γιαούρτι παραδοσιακό,Φρέκια μυζήθρα και Ξηρός ανθότυρος.

Το 1996 μετεγκατατάθηκε σε ιδιόκτητο νέο χώρο επιφανείας 750 m2 και μετετράπηκε από ΕΠΕ σε Α.Ε.Οι ποσότητες γάλακτος που
επεξεργαζόταν στον νέο χώρο ,χρόνο με το χρόνο αυξανόταν ,φθάνοντας σήμερα τους 1500 τόννους ετησίως.Επίσης χρόνο με το χρόνο,δημιουργήθηκαν νέοι χώροι (ψυκτικοί θάλαμοι κλπ) που φθάνουν σήμερα τα 2000 m2.

..από που η πρώτη ύλη μας
Το γάλα που επεξεργάζεται η εταιρία μας παράγεται από κτηνοτρόφους του νομού Ρεθύμνου και συγκεκριμένα από τα χωριά Σελλιά ,Μαριού ,Ασώματος ,Γιαννιού ,Δρύμισκος ,Κεραμέ ,Σπήλι ,Γερακάρι ,Φραττί ,Ατσιπάδες ,Φωτεινού ,Γουλεδιανά ,Καρέ ,Σελί ,Μύρθιος Ρεθύμνου ,Όρος ,Άγιος Βασίλειος ,Αγκουσελιανά ,Άγιος Ιωάννης και Κάνεβος. 
Η ποσότητα που επεξεργάζεται όπως έχει προαναφερθεί είναι 1400 - 1500 τόνους ετησίως.Τα παραγόμενα προϊόντα έχουν ως εξής.


  1. Σελλιανό τυρί (Φέτα) περίπου 300 320 τόννους ετησίως.
  2. Γραβιέρα περίπου 4 - 6 τόνους ετησίως
  3. Μυζήθρα φρέσκια 18 - 20 τόνους ετησίως 
  4. Ανθότυρο ξηρό 17 - 19 τόννους ετησίως
  5. Γιαούρτι παραδοσιακό 26 - 28 τόννους ετησίως
  6. Γιαούρτι με 2% λιπαρά 3 - 11 τόνους ετησίως
* όπως φαίνεται από τον παρακάτω πίνακα το προϊόν που κυριαρχεί είναι το επωνομαζόμενο "Σελλιανό"" το οποίο είναι φέτα 100 %.Δυστυχώς στην Κρήτη δεν μας επιτρέπεται να το ονομάζουμε έτσι.

..πως προσέχουμε τον τόπο μας
Σήμερα έχουμε κατασκευάσει μονάδα βιολογικού καθαρισμού με ωφέλιμη χωρητικότητα δεξαμενών περίπου 700 m3.Η μονάδα αυτή είναι ικανή να επεξεργάζεται τα απόβλητα από την επεξεργασία 10 τόννων γάλακτος ημερησίως.Η λειτουργία της βασίζεται στην αερόβια ζύμωση της οργανικής ουσίας που περιέχουν τα λυματα με την βοήθεια των μικροοργανισμών.

Υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας των αποβλήτων σε τέτοιο βαθμό ώστε η εκροή των καθαρών λυμάτων να έχει BODS μικρότερο του 20.Επίσης κατα την λειτουργία του βιολογικού παράγεται λυματολάσπη η οποία είναι ένα άριστο εδαφοβελτιωτικό υλικό.

Τα Προϊόντα μας

Σελλιανό τυρί (φέτα)
Το Σελλιανό Τυρί ( Φέτα ) αποτελεί το βασικό παραγόμενο προϊόν.Η παραγωγή μας φτάνει τους 300 - 320 τόνους ετησίως.
Στο εμπόριο διατίθεται σε συσκευασίες 450 gr, 1 kg .

Ανάλυση θρεπτικής αξίας.
Γιαούρτι
Το γιαούρτι μας είναι από εξαίσια υλικά και αποτελεί ...


θα μας βρείτε: περιοχή Σελλιά ,Αγίου Βασιλείου ,Ρέθυμνο Κρήτης
ταχ.κώδικας: 74060
τηλέφωνο: +30 28320 31795
fax: +30 28320 31796
email: selliano@otenet.gr
email: galaktokomikikritis@gmail.com






















































































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου