ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ INOLIVIA

Ο τολμών νικά

Υπάρχει ένα αρχαίο ελληνικό ρητό, «ο τολμών νικά», που συμπυκνώνει τη φιλοσοφία μας. Μετά από ταξίδια, επαγγελματικές εμπειρίες σε Ελλάδα, Αγγλία και Γερμανία, εμείς, η νέα γενιά στην
Οικογένεια Μπανάβα, μετουσιώνουμε σπουδές, γνώσεις και εμπειρίες, σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα. Επενδύουμε στη γη. Διοχετεύουμε γνώσεις, όραμα, εμπειρία και μεράκι στη φύση. Στη σκιά των αιωνόβιων δέντρων που φύτεψαν οι πρόγονοί μας, μπολιάζουμε την παράδοση με την καινοτομία. Κι αυτό μας δίνει τους πρώτους καρπούς. Μας ανταποδίδει την προσπάθεια με τον σαφή τρόπο που μόνο η φύση κατέχει. Κάπως έτσι, με την παράδοση, πολύτιμη παρακαταθήκη από τη μία, και την τεχνολογία από την άλλη δημιουργούμε την Ιnolivia. Μια εταιρεία βασισμένη στην αγάπη για την καινοτομία και την αφοσίωση στο προϊόν. Μια σοφή παλέτα γεύσεων, χρωμάτων κι αρωμάτων της ελληνικής φύσης. Στρώνουμε για όλο τον κόσμο, ένα τραπέζι χωρίς σύνορα, γεμάτο με τους καρπούς της Χαλκιδικής και σας προσκαλούμε. Ο λόγος της γιορτής είναι η ίδια η ζωή και οι απλές χαρές της. Σε αυτές πίνουμε στην υγεία σας, όπως ευχόμαστε οι Έλληνες.

Είναι η δική μας ελιά

H κληροδοτημένη γνώση και εμπειρία τεσσάρων γενεών δημιουργούν ένα μοναδικό νέο προϊόν, τόσο θρεπτικό και αγνό, που μέσα από τις ηπιότερες επεξεργασίες, εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία. Σφιχτή σάρκα, ζουμερή γεύση, εξαιρετικοί γευστικοί συνδυασμοί, με αναπάντεχες γεμίσεις και η Inolivia σας κάνει το τραπέζι… μοναδικό! Μια εναλλαγή χρωμάτων και γεύσεων, που δε σταματά να ανανεώνεται! Γιατί στα εργαστήριά μας δοκιμάζουμε και προτείνουμε συνεχώς νέους συνδυασμούς, νέες γευστικές προτάσεις. Έτσι μια γεύση που ξεκινά μέσα από τα βάθη της ελληνικής γευστικής ιστορίας, ταξιδεύει στο σήμερα και στο μέλλον μέσα από νέες εκδοχές και συνοδεύει τις όμορφες στιγμές όλου του κόσμου. Με κόκκινο ή λευκό κρασί, με ουίσκι ή βότκα, με τσίπουρο και ούζο, για ένα λιτό αλλά θρεπτικό πρωινό ή για ένα σνακ, μιλά σε κάθε γλώσσα, σε κάθε αίσθηση για τη χαρά της ζωής. Κάθε προϊόν διατίθεται σε εύχρηστες συσκευασίες που ανταποκρίνονται στις διαφορετικές σας ανάγκες.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με αμύγδαλο


Πράσινες ελιές Χαλκιδικής γεμισμένες με το χέρι με αποφλοιωμένα αμύγδαλα σε άλμη. Ζουμερή σάρκα, τραγανή γέμιση, μοναδικά υγιεινός και απαλός συνδυασμός δύο προϊόντων, που ισορροπούν σε γεύσεις και σας κάνουν να μη μπορείτε να σταματήσετε.
Αμύγδαλο: ένας καρπός μικρός αλλά θαυματουργός με υψηλή διατροφική αξία. Το αμύγδαλο, εξαιρετικά πλούσιο σε βιταμίνη Ε και ισχυρό αντιοξειδωτικό, παρέχει στον οργανισμό ένα πλήθος από ευεργετικές ιδιότητες.
Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Αμύγδαλο, ιδανικό συνοδευτικό για ένα κρασί φυσικό γλυκό ροζέ («οίνος φυσικός γλυκύς»), ένα «late harvest», μια «Σάμαινα» αλλά και για τα ποτά που έχουν υποστεί πολλαπλές αποστάξεις (premium vodkas, single malts, premium tequilas).

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με κόκκινη πιπεριά (φυσική)


   H κόκκινη πιπεριά της ελληνικής υπαίθρου γεμάτη αρώματα και χρώματα, είναι μια ευχάριστη έκπληξη τόσο γευστικά όσο και αισθητικά. Στο τραπέζι στήνεται υπέροχα, ενώ η πιπεράτη γεύση την κάνει ιδανικό συνοδευτικό τόσο για λευκά όσο και για κόκκινα κρασιά, αλλά και για πιο δυνατά ποτά.
Οι φυσικές κόκκινες πιπεριές αποτελούν μια εύγευστη, γλυκιά και ολιγοθερμιδική επιλογή, πλούσια σε βιταμίνες C, Α, Κ και Ε. Εκτός από χρώμα δίνει και υγιεινή χροιά στο τραπέζι σας. Ένα φλιτζάνι ωμής και ψιλοκομμένης κόκκινης πιπεριάς περιέχει αυξημένα αντιοξειδωτικά και λουτεΐνη που συμβάλλει στην καλή υγεία των ματιών. Χαρακτηριστική κόκκινη πιπεριά είναι αυτή που καλλιεργείται στη Φλώρινα (Κόκκινη Πιπεριά Φλωρίνης).
Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Κόκκινη Πιπεριά, ιδανικό συνοδευτικό για ένα αφρίζων κρασί, ένα ροζέ «Αμυνταίου», ένα prosecco από το Πιεμόντε αλλά και για μια εντελώς γηγενή ποικιλία κρασιού, την Μαλαγουζιά, που λόγω της βοτανικότητας της ταιριάζει απόλυτα με την ήπια επίγευση της φυσικής πιπεριάς.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με σκόρδο


Η αψάδα της ελιάς, δένει αξεπέραστα με το διακριτικό άρωμα του σκόρδου. Οι δυο γεύσεις ανταγωνίζονται και τελικά συμφιλιώνονται σε ένα δυνατό συνδυασμό. Πολύ δυνατή επιλογή που συνοδεύει τέλεια το κόκκινο κρέας και τις έντονες γεύσεις.
Σκόρδο: Παρεξηγημένη τροφή εξαιτίας της έντονης χαρακτηριστικής οσμής αλλά υψηλής διατροφικής αξίας. Πλούσιο σε κάλιο και βιταμίνες C, το σκόρδο χρησιμοποιείται για πάρα πολλά χρόνια ως μέσο θεραπείας διαφόρων ασθενειών, ενώ πρόσφατα διαπιστώθηκε ότι μειώνει την εμφάνιση καρδιαγγειακών νοσημάτων και νεοπλασμάτων, και έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση.
Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Σκόρδο, ιδανικό συνοδευτικό για έναν λευκό κρασί από την ποικιλία «Ροδίτη», με έντονη οξύτητα. Αντίστοιχα και με ένα απόσταγμα από την ίδια γηγενή ποικιλία. Για τους πιο τολμηρούς, ένα δυνατό σέρυ θα παντρέψει τελικά δύο γεύσεις που φαινομενικά είναι ‘’αταίριαστες’’!

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με βότανα

Χωρίς κουκούτσι, μαριναρισμένες σε άλμη, αρωματισμένες με ένα μίγμα από βότανα της ελληνικής υπαίθρου, οι ελιές αυτές είναι γεμάτες φυσική γεύση. Απαλά αρωματικές με ρίγανη δένουν με κάθε πιάτο, με λευκά κρασιά ή με δροσερές σαλάτες.
Ρίγανη, βότανο συνδεδεμένο άρρηκτα με την Ελληνική διατροφή. Στα ψητά κρέατα αλλά και σε ένα πιάτο με αγνό παρθένο ελαιόλαδο, λεμόνι, λίγο αλάτι χοντρό και ένα παξιμάδι κάνει την διαφορά. Έχει αντιφλεγμονώδη και καρδιοπροστατευτική δράση και επιπλέον αποτελεί τονωτικό για το πεπτικό σύστημα.
Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Βότανα, ιδανικό συνοδευτικό για την σπάνια ποικιλία «Κυδωνίτσα» με προέλευση την Μονεμβασιά, ένα κρασί έντονο και πληθωρικό που ισορροπεί την ένταση της ρίγανης. Αλλά και αφορμή για να ανοίξουμε μία ρετσίνα από σαββατιανό, με προτίμηση στο «κεχρί» ή το «δάκρυ του πεύκου», ρετσίνες που διαφοροποιούνται από το κατά τα άλλα μαζικό και όχι πάντα ποιοτικό προϊόν.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
με δενδρολίβανο


Το ελληνικό δενδρολίβανο, άνυδρο και γι αυτό γεμάτο αρώματα από τα ελληνικά βουνά δίνει στις πράσινες ελιές από τις οποίες έχει αφαιρεθεί το κουκούτσι, ένα δυνατό άρωμα που θυμίζει βουνίσια αύρα. Πολύ αρωματικές, αποτελούν από μόνες τους ένα gourmet έδεσμα, ή συνοδεύουν κάθε ποτό ή φαγητό.
Σύμφωνα με τη λαογραφία, πήρε το όνομά του από τη Παναγία, η οποία άφησε το μανδύα της πάνω στο θάμνο. Μέχρι το επόμενο πρωί, τα λουλούδια του θάμνου είχαν γίνει μπλε και από τότε ονομάστηκε rose of Mary. Το δενδρολίβανο λόγω των πικρών ουσιών που περιέχει, διεγείρει τη λειτουργία της πέψης και ενδείκνυται σε περιπτώσεις ατονίας, υπερκόπωσης, εξάντλησης.
Ιδανικό συνοδευτικό για ένα κόκκινο κρασί με μακρά παραμονή σε βαρέλι και μεγάλες δυνατότητες παλαίωσης. Ακριβώς για τον ίδιο λόγο, ταιριάζει απόλυτα και με ένα Σαντορινιό ασύρτικο, που η ηφαιστειογενής προέλευση του αγκαλιάζει την έκρηξη του δεντρολίβανου.

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής
(Ολόκληρες)

H κλασική συνταγή της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής, όπως σώθηκε μέσα στους αιώνες. Η καθαρή νοστιμιά της ελιάς ταξιδεύει στο χρόνο, στο χώρο, και αφηγείται ιστορίες από ελληνικά καλοκαίρια. Απλές, αλλά δυνατές απολαύσεις, αγνά προϊόντα που φέρνουν στο σύγχρονο τραπέζι μια γεύση από το παρελθόν.
Ο καρπός της ελιάς είναι εξαιρετική πηγή μονοακόρεστων λιπαρών οξέων. Δίνει στον ανθρώπινο οργανισμό φυτικές ίνες και μέταλλα και είναι μια πολύ καλή πηγή βιταμίνης Ε. Η βιταμίνη Ε έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και μπορεί να καθυστερήσει τη γήρανση των κυττάρων.
Η παγκόσμια γνωστή πρόταση για το Μαρτίνι. Απολαύστε την μέσα στο ποτήρι ή όχι. Αλλά να μην ξεχνάμε ότι ένα πιατάκι με μια κομμένη ώριμη ντομάτα, ένα κομμάτι φέτα και λίγες πράσινες ελιές, πασπαλισμένα με φρέσκια ρίγανη και ελαιόλαδο, συνθέτουν τον ιδανικό μεζέ για ένα ποτήρι τσίπουρο. Μία απ τις πλέον εμβληματικές εικόνες στην κατηγορία των μεζέδων.

Επικοινωνία

Inolivia.
Οργάνωση Παραγωγής & Εμπόριο Ελιών
Αλεξανδρίδη 33
Τ.Κ. 63200 Ν. Μουδανιά, Χαλκιδική

M +30 6932701213
T +30 2373021866
F +30 2373021866

E info@inolivia.gr
S in-olivia


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου