ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΥΡΑ ..BERLIN

berlinΒρισκόμαστε στο 1996 και η Ελληνική Zυθοποιία Αταλάντης (τότε ομώνυμη θυγατρική γερμανικού ομίλου που την περίοδο εκείνη ξεκίνησε τις διαδικασίες ελληνοποίησης της, οι οποίες κράτησαν μέχρι το 2003) ανοίγει τα φτερά της και συστήνεται στους φανατικούς οπαδούς της μπύρας με την παραγωγή της Pils Hellas. Πέρασαν κάποια χρόνια μέχρι να εξομαλυνθεί πλήρως η διοικητική και οργανωτική της κατάσταση και το 2010 χρονιά σταθμός για την ομώνυμη ζυθοποιία στην Αταλάντη, γνωρίζει στο κοινό μία νέα μπύρα, την Βerlin.
Η Berlin, δημιουργείται με πολύ μεράκι και αφοσίωση από τους ανθρώπους της ΕΖΑ κατά τα αυστηρά πρότυπα τουΓερμανικού Νόμου Αγνότητας του 1516: την αυθεντική διαδικασία που επινόησε και κατοχύρωσε ο δούκας της Βαυαρίας Wilhelm IV πριν από 500 και πλέον χρόνια, για την παραγωγή ενός ζύθου που υπερέχει γευστικά και χαρακτηριστικά. Συγκεκριμένα, ομάδα ζυθοποιών για πολύ καιρό προσπαθούν να δημιουργήσουν μια συνταγή λαμβάνοντας υπόψιν τους τις ανάγκες-απαιτήσεις του Έλληνα καταναλωτή σε συνδυασμό με τις μεσογειακές κλιματικές συνθήκες. Χρησιμοποιούν βύνη από
δίστιχο καλοκαιρινό και εξάστιχο χειμωνιάτικο κριθάρι και εκλεκτή ποικιλία λυκίσκου ενώ το -άριστης ποιότητας- νερό προέρχεται από αρτεσιανές πηγές του Παρνασσού. Πέρασε καιρός και τελικά οι ζυθοποιοί καταλήγουν στη χρησιμοποίηση ενός μυστικού στελέχους μαγιάς το οποίο καταφέρνει να μετουσιώσει τη συνταγή της Berlin σε ζύθο υψηλής ποιότητας.
Τέλος, επειδή οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, η ομάδα των ζυθοποιών της ΕΖΑ αποφάσισε για διαδικασία ζύμωσης τη μακρά περιόδο 21 ημερών, με στόχο την απόλυτη γευστική απόλαυση και την παραγωγή προϊόντος υψηλών προδιαγραφών.
Η Berlin είναι η Ελληνική ποιοτική συνταγή με αυστηρά Γερμανικά πρότυπα.
http://beerakias.gr/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CF%80%CF%8D%CF%81%CE%B5%CF%82/berlin/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου