ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη, 8 Μαρτίου 2016

Μέλι Ολύμπου Γεύση από τη φύση του Ολύμπου

Μέλι Ολύμπου
etiketasketiΤο μέλι Ολύμπου παράγεται από σταθερά μελισσοκομεία στον Όλυμπο σε υψόμετρο 900-1000m. Συγκεκριμένα σε δασικές και λιβαδικές περιοχές κοντά στο χωριό Καρυά Ολύμπου. Το παραγόμενο μέλι προέρχεται από μια πληθώρα αυτοφυών φυτών σε δασικές τοποθεσίες μακριά από κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα που θα μπορούσε να επιβαρύνει το περιβάλλον. Τις κύριες πηγές νέκταρος αποτελούν φυτά της
περιοχής όπωςαγριοτρύφυλλα, αγριοβικος , διάφορα είδη ρίγανης, βατομουριές,αγράμπελη, βελανιδιά, καστανιά, διάφορα αγκάθια, φλόμος.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερη πλούσια χλωρίδα για την
οποία φημίζονται διεθνώς οι συγκεκριμένες περιοχές του Ολύμπου. Το παραγόμενο μέλι είναι πολυανθικό πλούσιοκαι όχι από συγκεκριμένα φυτικά είδη όπως τα μέλια ελάτου ή πεύκου άλλων ορεινών περιοχών. Στα παραγόμενα μέλια μας βρέθηκαν από το τμήμα βιοχημείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (σχετικό άρθρο εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Λάρισας) ιδιαίτερες αντιμικροβιακές ιδιότητες έναντι ανθεκτικών μικροβίων. Μέλια άλλων χωρών, με τις αντίστοιχες ιδιότητες, χρησιμοποιούνται στην ιατρική για την αντιμετώπιση παθήσεων του γαστρεντερικού συστήματος και επούλωση πληγών και εγκαυμάτων.
Ανθόμελο της παραγωγής του 2010 κατέκτησε την Τρίτη θέση σε πανευρωπαϊκό διαγωνισμό μελιού της Apislavia στη Βάρνα το 2010.
Λέγομαι Γεώργιος Σαμαράς είμαι γεωπόνος με μεταπτυχιακή εξειδίκευση στα αρωματικά και μελισσοκομικά φυτά και ασχολούμαι εδώ και 12 χρόνια με τη μελισσοκομία και τα αρωματικά φυτά.
Με τη μελισσοκομία ασχολούμαι επαγγελματικά το 2001 έχοντας την ιδιότητα του επόπτη μελισσοκομίας στο Κέντρο Μελισσοκομίας Θεσσαλίας. Όλα αυτά τα χρόνια έχω ασχοληθεί και εκπαιδευθεί σε όλα τα αντικείμενα που περιλαμβάνει ο μελισσοκομικός κλάδος, από την παραγωγή μελιού μέχρι το χειρισμό και τις αναλύσεις μελιού.
Στα πλαίσια της ενασχόλησης μου στο Κ.Μ. και ως μέλος διαφόρων μελισσοκομικών συλλογικών οργανώσεων έχω εκπονήσει και δημοσιεύσει δεκάδες εργασίες σχετικές με τη μελισσοκομική πρακτική και τα μελισσοκομικά προϊόντα. Ακόμη έχω συμμετάσχει σε μελισσοκομικά συνέδρια στο εξωτερικό στα πλαίσια εκπροσώπησης των Ελλήνων μελισσοκόμων.
Καθοριστική αφορμή της συστηματικής ενασχόλησης μου με τη μελισσοκομία αποτέλεσε η οικογενειακή παράδοση και το μεράκι και πάθος για τον κόσμο της μέλισσας και τη φύση.
Διατηρώ μελίσσια από το 2003 τα τελευταία 4 χρόνια όμως αυξάνοντας τον αριθμό των κυψελών μου παράγω συστηματικά μέλι και άλλα προϊόντα της μέλισσας όπως γύρη και Βασιλικό πολτό.
Η παραγωγή των προϊόντων αυτών γίνεται αποκλειστικά στην περιοχή καταγωγής μου τον Όλυμπο, σε υψόμετρο άνω των 1000μ.
Τα βασικά μας προϊόντα είναι
Μέλι Ολύμπου
Γύρη Ολύμπου
Τσάϊ

Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό   Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό    Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό    Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό
Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό    Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό    Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό   Συσκευασίες μελιού:  βάζο ¼, ½, και 1 κιλό   Διάφορες συσκευασίες δώρων

ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΟΛΥΜΠΟΥ
Γ. ΣΑΜΑΡΑΣ, Γεωπόνος Msc
Επόπτης Κέντρου Μελισσοκομίας Θεσσαλίας

6972342171
giorgos_samaras@hotmail.com
www.olymposhoney.gr