ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Η νέα ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ

etiketa nissos 7 mpofor
Είναι δεδομένο οτι τα καλά νέα διαδίδονται γρήγορα στην αγορά πόσω μάλλον όταν αναφέρονται στο νέο αίμα που ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει μία ζυθοποιία σαν την Μικροζυθοποιία Κυκλάδων Τήνου. Μετά από πολύμηνους πειραματισμούς και  αρκετές δυσκολίες, η ζυθοποιία ετοιμάζεται να μας συστήσει τη νέα ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ στις αρχές Δεκεμβρή.

νήσος 7 μποφορ
ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ
Τι είναι αυτό που κάνει την ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ τόσο ιδιαίτερη; Κατ’αρχήν ανήκει στην -όχι και τόσο γνωστή- κατηγορία Reserve Special Dark Ale και είναι εποχιακή όπως όλα τα ξεχωριστά διαμάντια της αγοράς. Τα χαρακτηριστικά της είναι το ψημένο αβυνοποιήτο κριθάρι της, οι 5 εκλεκτές βύνες κριθαριού που χρησιμοποιήθηκαν σε γενναίες ποσότητες, αρώματα απο 2 ευγενείς λυκίσκους που ωριμάζουν νωχελικά πάνω σε καμένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς και για την επίγευση της περιλαμβάνονται τηνιακό μέλι και μαύρη κορινθιακή σταφίδα.
Πέρα από τον καινοτόμο συνδυασμό των πρώτων υλών που σίγουρα στο μέλλον θα της χαρίσουν κάποιο ξεχωριστό βραβείο, σημαντικό είναι το γεγονός οτι η σταφίδα χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε συνταγή ζυθογλεύκους ως πρώτη ύλη. Επίσης, πρωτοποριακή είναι και η επιλογή της ζυθοποιίας να ωριμάσει το προϊόν της πάνω σε ψημένο ξύλο κυκλαδίτικης βελανιδιάς, διαδικασία που δεν συναντούμε πουθενά αλλού στις  Ελληνικές μπύρες. Η εταιρεία εγγυάται για αυτή της την επιλογή πως δεν κόβονται δέντρα αλλά χρησιμοποιείται μόνο ξύλο που προέρχεται από κλαδιά. Σερβίρεται σε ποτήρι κόκκινου κρασιού ή κονιάκ, σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερη απόλαυση και συνοδεύεται ιδανικά είτε με κόκκινα κρέατα και παλαιωμένα τυριά είτε μόνη της.
Η ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ είναι απαστερίωτη χωρίς συντηριτικά και πρόσθετα και διαθέσιμη σε πολύ μικρές ποσότητες στην αγορά.
Ξεχωριστή είναι και η ιστορία της εικόνας που επιμελήθηκε ο σχεδιαστής Rob Snow. Ο ίδιος αναφέρει στην ιστοσελίδα του πως “Τον Σεπτέμβρη του 2014 επικοινώνησε μαζί μου η εταιρεία «Μικροζυθοποιία Κυκλάδων στην Τήνο» με σκοπό τη παραγγελία ενός δημιουργικού για ένα νέο προϊόν. Στην αρχή, το project αφορούσε την εικόνα που θα διακοσμούσε την ετικέτα μιας νέας μπύρας.   Αφού μιλήσαμε ξανά όμως, συμφωνήσαμε να γίνει μια σύνθεση που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει δύο σκοπούς : την ίδια την ετικέτα, αλλά και την προωθητική εικονογράφηση της ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ. Δεδομένου ότι η ζυθοποιία βρίσκεται στην Κυκλαδίτικη Τήνο, στις ειδικές απαιτήσεις της εταιρείας ήταν η εικόνα να είναι σκούρα, θυελλώδης με έντονο το στοιχείο της θάλασσας και με έμφαση στη δύναμη των στοιχείων, ειδικότερα των ανέμων που προκαλούν τις θαλασσοταραχές γύρω από τα νησιά των Κυκλάδων. Έτσι, δημιουργήθηκε μια εικόνα η οποία συγκέντρωνε τα στοιχεία αυτά, αλλά την ίδια στιγμή έφερε και μία ανθρώπινη πτυχή που θα μπορούσε να συγκινήσει τους καταναλωτές, και όσους εκτιμούν την απλή, αλλά συναρπαστική ζωή των χωρικών που ζουν στα μικρά ελληνικά νησιά. Δεδομένου ότι το προϊόν ήταν μια μαύρη μπύρα, το αίτημα της ζυθοποιίας ήταν να αποτυπωθεί μια σκοτεινή σκηνή. Η προκύπτουσα ιδέα ήταν να αποτυπωθεί ένα στοιχείο αντίθεσης του ήλιου -με τη γνωστή μορφή ελληνικού ηλιοβασιλέματος-, με την αίσθηση της επερχόμενης καταιγίδας.”




Για τον σχεδιαστή Rob Snow χρειάστηκαν 17 εργατοώρες για την επίτευξη της απεικόνισης με το αποτέλεσμα να δικαιώνει πλήρως τόσο αυτόν όσο και την εταιρεία για την επιλογή της.
Νήσος 7 Μποφόρ, μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ.
ΝΗΣΟΣ 7 Μποφόρ, μια μπύρα με σκοτεινό χαρακτήρα και 7% αλκοόλ.
http://beerakias.gr/%CE%B7-%CE%BD%CE%AD%CE%B1-%CE%BD%CE%AE%CF%83%CE%BF%CF%82-7-%CE%BC%CF%80%CE%BF%CF%86%CF%8C%CF%81/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου