ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Ελαιόλαδο έξτρα παρθένο Μανάκι Αργολίδας POLIANA


Ιστορία παραγωγού - Οικογένεια Δραγωνέα - Σκλήρη
Το μικρό χωριό Πολιάνα της Μάνης (σημερινός Άγιος Νίκων) ήταν η γενέτειρα της οικογένειας Δραγωνέα. Εκεί ήταν η πρώτη επαφή με τα λιόδενδρα, με τον καρπό της ελιάς, με το ευλογημένο ελαιόλαδο. Σήμερα, σεβόμενοι την οικογενειακή παράδοση, καλλιεργούν τους ιδιόκτητους ελαιώνες τους στα Φίχτια Μυκηνών και στο Μελιγαλά Μεσσηνίας με προσωπική επιμέλεια και φροντίδα και εφαρμόζοντας σύγχρονη τεχνογνωσία παράγουν μονοποικιλιακά ελαιόλαδα σε πέτρινο λιοτρίβι. Στόχος είναι η ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της κάθε ποικιλίας σε συνδυασμό με την περιοχή καλλιέργειας (έδαφος, μορφολογία, μικροκλίμα) και τον
παραδοσιακό τρόπο παραγωγής.
Ιστορία προϊόντος
Με το 75% της ελληνικής παραγωγής ελαιολάδου να είναι έξτρα παρθένο, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πρώτη θέση στον κόσμο σε παραγωγή έξτρα παρθένου ελαιολάδου (που θεωρείται το καλύτερο ποιοτικά ελαιόλαδο), ενώ είναι η τρίτη μεγαλύτερη ελαιοπαραγωγός χώρα σε όλο τον κόσμο. Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο είναι το ελαιόλαδο, του οποίου ο βαθμός οξύτητας εκφρασμένος σε ελαϊκό οξύ δεν υπερβαίνει το 0.8%. Η οξύτητα αποτελεί ένα από τα βασικότερα κριτήρια για την ποιότητα του ελαιολάδου, καθώς όσο πιο χαμηλή η οξύτητα, τόσο πιο ποιοτικό το ελαιόλαδο.Ουσιαστικά το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο είναι το αγνό φυσικό λάδι ελιάς, χωρίς βιομηχανική επεξεργασία. Έχει έντονη φρουτώδη γεύση και άρωμα φρεσκοκομμένου καρπού ελιάς. Ενδέχεται να παρουσιάζει ευχάριστη πικράδα και μικρής διάρκειας κάψιμο στον οισοφάγο.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο "Poliana" προέρχεται από ελαιόδενδρα της ποικιλίας Μανάκι που καλλιεργούνται στα ιδιόκτητα κτήματα της οικογένειας Δραγωνέα-Σκλήρη στα Φίχτια Μυκηνών Αργολίδας. Στα Φίχτια Μυκηνών, μεταξύ Άργους και Νεμέας, σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς λοφώδες τοπίο 120 στρεμμάτων με ελιές, κυπαρίσσια, πουρνάρια, σχίνα, θρούμπια, ρείκια, κουμαριές, γκυ κ.ά. βρίσκεται ο παραδοσιακός ελαιώνας της οικογένειας με τις 500 περίπου υπεραιωνόβιες ελιές (ποικιλίες μανάκι και μεγαρίτικη), ο οποίος έχει εμπλουτισθεί με 1000 νέες ελιές (ποικιλία κορωνέϊκη). Μέσα στο κτήμα της Αργολίδας βρίσκεται και το παραδοσιακό πέτρινο ελαιοτριβείο, όπου η πολτοποίηση του καρπού γίνεται παραδοσιακά με λιθάρια. Το ελαιόλαδο που προκύπτει έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, φρουτώδη γεύση και πικάντικη επίγευση. Δοκιμάστε το σε φρέσκιες σαλάτες, σε βραστά ή ψητά λαχανικά, με ψητά θαλασσινά ή ψητό κρέας.
https://www.yolenis.com/473/elaiolado_ekstra_partheno_manaki_argolidas_poliana_750ml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου