ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

ΜΑΝΙΤΑΡΙ ΤΟΥΡΣΙ ΦΙΛΥΡΑ

Ιστορία προϊόντος
Η έννοια του μεζέ για την Ελλάδα αποτελεί στοιχείο γαστρονομικού πολιτισμού.Από τα παραδοσιακά καφενεία του παρελθόντος μέχρι τα σύγχρονα ουζερί τα χαρακτηριστικά του μεζέ παραμένουν αναλλοίωτα και είναι:
● Η μεγάλη ποικιλία: ψαρικά, αλλαντικά, τυριά, λαχανικά, όσπρια, ξηροί καρποί
● Η τεράστια επιλογή σε γεύσεις, υφές, σχήματα, χρώματα, θερμοκρασίες: ζεστά ή
κρύα, τραγανά ή αλοιφώδη, ωμά ή μαγειρεμένα, με πηρούνι ή χωρίς κλπ.
● Η άνεση χρόνου: χωρίς βιασύνη και
άγχος η απόλαυση του μεζέ προϋποθέτει χρόνο
και καλή παρέα
● Τα συνοδευτικά ποτά: ούζο ή τσίπουρο, κρασί και ενίοτε μπύρα
Ιστορία παραγωγού - Φιλύρα
Στην Άνω Σωτηρίτσα, μέσα στις καταπράσινες πλαγιές του Κισσάβου, όπου η φύση δωρίζει απλόχερα τα αγνά υλικά της, βρίσκεται το εργαστήριο παραδοσιακών εδεσμάτων "Φιλύρα". Η Αναστασία Κατσούρα, η ψυχή της "Φιλύρα", εμπνέεται από τα προϊόντα, τα βότανα και τα μυρωδικά που συλλέγονται από τις πλαγιές του Κισσάβου και δημιουργεί λαχταριστούς μεζέδες. Όλα τα προϊόντα δουλεύονται με το χέρι, γεγονός που προσδίδει μια νότα μοναδικότητας σε κάθε βαζάκι. 
Λεπτομέρειες προϊόντος
Ένας ελαφρώς πικάντικος μεζές με μανιτάρια σε λάδι, αρωματισμένα με μυρωδικά της ελληνικής φύσης και με μια ευχάριστη σπιρτάδα από το ξίδι, το σκόρδο και την καυτερή πιπερίτσα. Είναι εξαιρετικό για να συνοδεύσει ούζο ή τσίπουρο

Συστατικα:

Μανιτάρια ξίδι, δαφνόφυλλο, ρίγανη, σκόρδο, αλάτι, θυμάρι, πιπέρια, μικρή καυτερή πιπερίτσα σε ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο.

https://www.yolenis.com/515/manitaria_toursi_filyra_180gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου