ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Φακές ψιλές....ΦΕΡΑΙΑ ΓΗ

Ιστορία παραγωγού - Χαράλαμπος Αραμπατζής
Στο Βελεστίνο Μαγνησίας, στο αγρόκτημα "Φεραία Γη" της οικογένειας Αραμπατζή, καλλιεργούνται εδώ και 30 χρόνια παραδοσιακές ποικιλίες οσπρίων και αρωματικών φυτών. Ο γεωπόνος Χαράλαμπος Αραμπατζής αποτελεί τη νεότερη γενιά. Με σεβασμό στο περιβάλλον και στην τοπικότητα εφαρμόζει στο αγρόκτημα τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και της ορθής γεωργικής πρακτικής. Στόχος και όραμά του είναι η διάδοση των μοναδικών προϊόντων του τόπου του στον παγκόσμιο καταναλωτή.
Ιστορία προϊόντος
Η Ελλάδα φημίζεται για τα όσπριά της ως προϊόν εξαιρετικής πολιτισμικής και διατροφικής αξίας. Σήμερα η θρεπτική αξία των οσπρίων αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς, καθώς αποτελούν βασικό στοιχείο της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής. Τα όσπρια, εκτός από σούπα, μπορούμε να τα
απολαύσουμε μαγειρεμένα στην κατσαρόλα ή στο φούρνο, σαν δροσερές σαλάτες συνδυάζοντάς τα με διάφορα λαχανικά, σαν πουρέ συνοδεύοντας κρέας ή να τα μαγειρέψουμε σε ριζότο.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Στο "Αγρόκτημα Φεραία Γη", στο Βελεστίνο Μαγνησίας, η οικογένεια Αραμπατζή καλλιεργεί φακές της παραδοσιακής ελληνικής ποικιλίας "Δήμητρα" ακολουθώντας τις αρχές της ολοκληρωμένης διαχείρισης. Οι φακές "Φεραία Γη" είναι νόστιμες, βραστερές και εύπεπτες. Εκτός από σούπα μπορείτε να τις απολαύσετε σαν δροσερή σαλάτα συνδυάζοντάς τες με φρέσκα λαχανικά και πρωτότυπα dressings! 
https://www.yolenis.com/14562/fakes_psiles_feraia_500g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου