ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Γλυκό βύσσινο ...ΗΔΙΣΤΟΝ

Ιστορία παραγωγού - Αναστασία Αρώνη - Νάνσυ Λαζάρου
Η Αναστασία Αρώνη και η Νάνσυ Λαζάρου ξεκίνησαν το 1997 από ένα μικρό εργαστήριο παρασκευής γλυκών. Το όραμά τους ήταν να επαναφέρουν μνήμες από τα παλιά, γεύσεις καθαρές και ευωδιαστές, χωρίς συντηρητικά και πρόσθετα. Σήμερα στο πρότυπο εργαστήριό τους στην Αθήνα συγκεντρώνουν τις καλύτερες πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και παράγουν γλυκά κουταλιού, μαρμελάδες, συμπυκνωμένους χυμούς φρούτων, σάλτσες και σούπες λαχανικών.
Ιστορία προϊόντος
Ακόμα και σήμερα τα γλυκά κουταλιού αποτελούν το κατεξοχήν παραδοσιακό κέρασμα, το πιο
γλυκό καλωσόρισμα του επισκέπτη ενός ελληνικού σπιτιού.
Πρόκειται για φρούτα ή λαχανικά βρασμένα και διατηρημένα μέσα σε σιρόπι από ζάχαρη. Το όνομά τους το οφείλουν στην ποσότητά τους όταν σερβίρονται: είναι τόση όση χωρά σε ένα κουτάλι του γλυκού!
Σερβιρισμένα με ένα ποτήρι παγωμένο νερό και ένα φλυτζάνι καφέ, αλλά και πάνω σε παγωτό ή γιαούρτι είναι απλά απολαυστικά.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Διαλεχτά βύσσινα από την περιοχή της Τεγέας βράζουν με ζάχαρη και χυμό λεμονιού και γίνονται ένα υπέροχο γλύκισμα. Η ξινούτσικη γεύση των βύσσινων εξισορροπείται αρμονικά από τη ζάχαρη και το αποτέλεσμα είναι ένα εξαίσιο γλύκισμα που συνοδεύει υπέροχα όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα: κρέμες, γιαούρτι, ρυζόγαλο.
https://www.yolenis.com/1007/glyko_vyssino_hdiston_460g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου