ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Λουκούμι τεντούρας "Κάστρο"

Ιστορία παραγωγού - Γ.Π. Χάχαλης
Η ποτοποιία "Τεντούρα Κάστρο" είναι μια από τις πιο γνωστές και παραδοσιακές της περιοχής των Πατρών. Πρόκειται για μια οικογενειακή επιχείρηση της οποίας οι ρίζες ξεκινούν τον 19ο αιώνα από τη Χίο. Ο παππούς Γεώργιος Χάχαλης που ζούσε στον Άγιο Γεώργιο της Χίου ήταν γνώστης όλων των μυστικών της απόσταξης. Οι γνώσεις του γύρω από την τέχνη της παρασκευής του ούζου και των άλλων ποτών πέρασαν και στις επόμενες γενιές της οικογένειας και οι παραδοσιακές συνταγές τηρούνται πιστά μέχρι σήμερα. Η επιχείρηση μεταφέρθηκε στην Πάτρα το 1939 και από το 1993 λειτουργεί στην περιοχή Ρωμανός που φημίζεται για την
άριστη ποιότητα του νερού. Παράγει το ηδύποτο "Τεντούρα Κάστρο" με παραδοσιακό τρόπο και προϊόντα που περιέχουν εκχυλίσματα Τεντούρας, όπως λουκούμι και λοιπά ζαχαρώδη.
Ιστορία προϊόντος
Από τα παλάτια των σουλτάνων στα τέλη του 18ου αιώνα το λουκούμι γρήγορα ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα το συναντάμε στις αρχές του 19ου αιώνα, όπου οι Έλληνες προσθέτουν τα δικά τους στοιχεία (όπως τη μαστίχα) και τη δική τους έμπνευση στην παρασκευή, κάνοντας το ξεχωριστό μέρος της ελληνικής παράδοσης.
Φημισμένα είναι τα λουκούμια της Χίου, της Σύρου, της Κομοτηνής, της Ρόδου, της Πάτρας, το καθένα με το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα.
Μικρό, μαλακό και γευστικό το λουκούμι συνοδεύει τον ελληνικό καφέ στα παραδοσιακά καφενεία και αποτελεί χαρακτηριστικό κέρασμα στα ορθόδοξα μοναστήρια.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Η Ποτοποιϊα Χάχαλη, που παράγει το εκπληκτικό ηδύποτο "Τεντούρα" στην Πάτρα, εμπνεύστηκε και δημιούργησε "μεθυστικές" γλυκές μπουκίτσες με το άρωμα και τη γεύση της Τεντούρας. Αφήνοντας το λουκούμι Τεντούρας να λιώσει αργά στο στόμα, νιώθουμε το αισθησιακό άρωμα της κανέλας, το γαρύφαλου και του μοσχοκάρυδου να μας ταξιδεύει ανατολικά στη Μεσόγειο. ΠΗΓΗ https://www.yolenis.com/1077/loukoumi_tedouras_kastro_400g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου