ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕΛΙ ΣΕΡΡΩΝ ΚΟΥΜΑΡΙΑΣ

Μέλι Σερρών - Κουμαριάς 450 gr.Το Μέλι Κουμαριάς, έχει χρώμα σκούρο κίτρινο, το ιξώδες του είναι μέτριο και η γεύση του πικρή. Τα τελευταία όλο και περισσότεροι καταναλωτές το ζητάνε για δοκιμή και κατανάλωση. Τα άνθη της κουμαριάς έχουν χρώμα λευκό προς το κρεμ, είναι σε ταξιανθία σαν τσαμπί και έχουν το σχήμα καμπανούλας έτσι η βροχή δεν τα επηρεάζει καθόλου.
Το Μέλι Κουμαριάς είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες, κάνει καλό στον άνθρωπο και πολλοί θεωρούν ότι είναι διουρητικό και κατεβάζει την πίεση, κάνει καλό στο κυκλοφορικό άρα και στην καρδιά, αλλά και ταυτόχρονα σαν διουρητικό κάνει καλό στα νεφρά και κατ επέκταση και στον προστάτη.
Το Μέλι Κουμαριάς έχει το χαμηλότερο ποσοστό γλυκόζης σε σύγκριση με άλλα μέλια, έτσι εμπεριέχει και
λιγότερες θερμίδες. Η φρουκτόζη του είναι σε χαμηλό επίπεδο, αυτό το κάνει ιδανικό για ανθρώπους που κάνουν δίαιτα αλλά θέλουν και το μέλι στο τραπέζι τους.
Το Μέλι Κουμαριάς περιέχει την ουσία Arbutin που
θεωρείται ότι ρυθμίζει την χοληστερίνη και καθαρίζει το αίμα. Εμπεριέχει ακόμη την ουσία Τυρανόζη η οποία αυξάνει την ζωή των κυττάρων του σώματος μας.
Γενικά το Μέλι Κουμαριάς είναι ένα άριστο φυσικό προϊόν, αφού με την κατανάλωσή του αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον ανθρώπινο οργανισμό διότι, περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα μέλια.
Ακόμη και τα φύλλα της κουμαριάς ενδείκνυνται στην πρακτική ιατρική. Παρόλο που η γεύση του είναι πικρή, μετά παρέλευση κάποιου χρονικού διαστήματος αρχίζει και χάνει την πικράδα του σε ποσοστό περίπου 30% κάθε χρόνο.