ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Τσικουδιά Κρήτης Βασσιλάκη

Ιστορία παραγωγού - Κτήμα Βασιλάκη
Από το 1865 η οικογένεια Βασιλάκη παράγει μοναδικά ελαιόλαδα στο κτήμα της στο Μιραμπέλλο Κρήτης. Με 150 χρόνια παράδοση στην παραγωγή ελαιολάδου η οικογένεια αξιοποιεί την ιδιαιτερότητα της κρητικής γης:
• την ποιότητα του εδάφους
• το μικροκλίμα της περιοχής
• την ποικιλία των ελαιόδενδρων
και σε συνδυασμό με την προσεκτική συγκομιδή και την διαδικασία της ψυχρής έκθλιψης εγγυάται προϊόντα υψηλής ποιότητας και διατροφικής αξίας. Η φιλοσοφία της
οικογένειας συνοψίζεται στο "παράγουμε και προσφέρουμε μόνο αυτά που και εμείς καταναλώνουμε
Ιστορία προϊόντος
Η τσικουδιά είναι ένα παραδοσιακό απόσταγμα της Κρήτης. Η πρώτη ύλη για την παραγωγή της τσικουδιάς είναι τα «τσίκουδα», δηλαδή η μάζα (φλούδια και σπόροι) που απομένει μετά την συμπίεση των σταφυλιών για την παραγωγή κρασιού. Τα τσίκουδα, αφού υποστούν αλκοολική ζύμωση, μεταφέρονται σε χάλκινους άμβυκες, όπου αποστάζονται και παράγεται η τσικουδιά. Η τσικουδιά –σε αντίθεση με το τσίπουρο- είναι συνήθως μονής απόσταξης. Ταιριάζει υπέροχα με όλους τους κρητικούς μεζέδες.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Σε μια κομψή γυάλινη φιάλη το "Κτήμα Βασιλάκη" παρουσιάζει ένα κρυστάλλινο απόσταγμα από σταφύλια, την κρητική τσικουδιά, με την οποία οι Κρητικοί υποδέχονται τους επισκέπτες. Απολαύστε το άρωμα και τη γεύση της κρητικής τσικουδιάς "Κτήμα Βασιλάκη" με κρητικούς μεζέδες, όπως ντάκο, μανιτάρια ψητά, πατάτα ψητή, κολοκυθάκια τηγανητά, απάκι, πατατοσαλάτα με κρίταμο, οσπριοσαλάτες κλπ. Σερβίρεται δροσερή στους 10ο C. O αλκοολικός βαθμός της είναι 40% vol.
ΠΗΓΗ https://www.yolenis.com/4404/tsikoudia_kritis_vassilaki_200ml

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου