ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ....ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Τυροκομειο Κουτρομανος




Το πιο γνωστό παραδοσιακό ελληνικό τυρί. Παράγεται στη χώρα από την εποχή του Ομήρου. Είναι μαλακό, λευκό τυρί, που ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη το λιγότερο για δύο μήνες.





Παραδοσιακό τυρί τυρογάλακτος πολύ σκληρό, κατάλληλο για τρίψιμο, με ξεχωριστή γεύση. Η Μυζήθρα Ξηρή του Παραδοσιακού Τυροκομείου Κουτρομάνοςπροτείνετε για τρίψιμο σε ζυμαρικά ή σαν πρόσθετο στο μαγείρεμα.
 Περισσότερα...
Σκληρό παραδοσιακό τυρί με ξεχωριστή ελαφρά αλμυρή γεύση, που παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Διατίθεται σε χύμα μορφή από το ψυγείο τυροκομικών μας. Το κεφαλοτύρι τουΠαραδοσιακού Τυροκομείου Κουτρομάνος είναι ιδανικό για σαγανάκι, ή τριμμένο σε μακαρόνια, σερβίρεται και ως επιτραπέζιο.
 Περισσότερα... 
























Σκληρό τυρί παραδοσιακής μεθόδου παραγωγής με ιδιαίτερη ελαφρώς γλυκιά γεύση, που παράγεται από παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα. Διατίθεται σε χύμα μορφή από το ψυγείο τυροκομικών μας.
 Περισσότερα...
Η Κεφαλογραβιέρα είναι σκληρό τυρί με αυθεντική παραδοσιακή συνταγή και υπέροχη πλούσια γεύση, παρασκευασμένο αποκλειστικά από πρόβειο γάλα αναμειγμένο με μικρές ποσότητες κατσικίσιου. Η μέση σύστασή της είναι: υγρασία 35,4 %, λίπος 31,3%, πρωτεΐνες 25,9 % αλάτι 2,4 % και PH 5,6, 1kg.

























Πολύ μαλακό κρεμώδες παραδοσιακό τυρί τυρογάλακτος με ξεχωριστή γεύση και λιγότερα λιπαρά από τα άλλα τυριά. Καταναλώνεται νωπό ως επιτραπέζιο ή σαν πρόσθετο στο μαγείρεμα.
 Περισσότερα...
Παραδοσιακό ελληνικό τυρί αλειφώδους υφής από αιγοπρόβειο γάλα με υπόξινη ευχάριστη γεύση και άρωμ
























Το Κατσικίσιο Βούτυρο του Παραδοσιακού Τυροκομείου Κουτρομάνος είναι ιδανικό για τη φέτα και την ζαχαροπλαστική, ενώ δεν περιέχει προσθήκη συντη






Το μάζεμα του τσαγιού στο Βελούχι είναι μια παλιά συνήθεια για όλους τους κατοίκους των παρατυμφρήστιων περιοχών. Στις πλαγιές του βουνού υπήρχε και υπάρχει άφθονο το τσάι. Είναι ένα αφέψημα για τους χειμερινούς κυρίως μήνες, απαραίτητο σε κάθε σπίτι των ορεινών αυτών χωριών.
 Περισσότερα...
Για όσους το γνωρίζουν, μια ολόκληρη κουλτούρα. Ξεκινώντας από το σταφύλι, από τη φροντίδα που του δίνουμε ένα ολόκληρο χρόνο, για να φθάσουμε στην πιο μεγάλη του στιγμή.
 Περισσότερα...
Ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας παχύρευστο, με χρώμα κοκκινωπό και υπέροχη γεύση που το Παραδοσιακό Τυροκομείο Κουτρομάνος σας παροτρύνει να δοκιμάσετε.
 Περισσότερα...
Σπάνια να συναντήσει κανείς κάποιον που δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά. Εύκολο φαγητό, που όπως και αν το μαγειρέψουμε, περιέργως πώς, είναι πάντα νόστιμο. Αν δε, τα έχουμε φτιάξει εμείς, τότε είναι ακόμη πιο ωραία.
 Περισσότερα...







 






































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου