- 26 Μαΐου 2011
Το πιο γνωστό παραδοσιακό ελληνικό τυρί. Παράγεται στη χώρα από την εποχή του Ομήρου. Είναι μαλακό, λευκό τυρί, που ωριμάζει και διατηρείται σε άλμη το λιγότερο για δύο μήνες.
- 08 Ιουλίου 2013
Παραδοσιακό τυρί τυρογάλακτος πολύ σκληρό, κατάλληλο για τρίψιμο, με ξεχωριστή γεύση. Η Μυζήθρα Ξηρή του Παραδοσιακού Τυροκομείου Κουτρομάνοςπροτείνετε για τρίψιμο σε ζυμαρικά ή σαν πρόσθετο στο μαγείρεμα.
Περισσότερα... - 08 Ιουλίου 2013
Σκληρό παραδοσιακό τυρί με ξεχωριστή ελαφρά αλμυρή γεύση, που παράγεται αποκλειστικά από παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Διατίθεται σε χύμα μορφή από το ψυγείο τυροκομικών μας. Το κεφαλοτύρι τουΠαραδοσιακού Τυροκομείου Κουτρομάνος είναι ιδανικό για σαγανάκι, ή τριμμένο σε μακαρόνια, σερβίρεται και ως επιτραπέζιο.
Περισσότερα... - 24 Δεκεμβρίου 2012
Σκληρό τυρί παραδοσιακής μεθόδου παραγωγής με ιδιαίτερη ελαφρώς γλυκιά γεύση, που παράγεται από παστεριωμένο πρόβειο και γίδινο γάλα. Διατίθεται σε χύμα μορφή από το ψυγείο τυροκομικών μας.
Περισσότερα... - 09 Ιουλίου 2013
Πολύ μαλακό κρεμώδες παραδοσιακό τυρί τυρογάλακτος με ξεχωριστή γεύση και λιγότερα λιπαρά από τα άλλα τυριά. Καταναλώνεται νωπό ως επιτραπέζιο ή σαν πρόσθετο στο μαγείρεμα.
Περισσότερα... - 09 Ιουλίου 2013
Το Κατσικίσιο Βούτυρο του Παραδοσιακού Τυροκομείου Κουτρομάνος είναι ιδανικό για τη φέτα και την ζαχαροπλαστική, ενώ δεν περιέχει προσθήκη συντη
- 09 Ιουλίου 2013
Το μάζεμα του τσαγιού στο Βελούχι είναι μια παλιά συνήθεια για όλους τους κατοίκους των παρατυμφρήστιων περιοχών. Στις πλαγιές του βουνού υπήρχε και υπάρχει άφθονο το τσάι. Είναι ένα αφέψημα για τους χειμερινούς κυρίως μήνες, απαραίτητο σε κάθε σπίτι των ορεινών αυτών χωριών.
Περισσότερα... - 09 Ιουλίου 2013
Για όσους το γνωρίζουν, μια ολόκληρη κουλτούρα. Ξεκινώντας από το σταφύλι, από τη φροντίδα που του δίνουμε ένα ολόκληρο χρόνο, για να φθάσουμε στην πιο μεγάλη του στιγμή.
Περισσότερα... - 09 Ιουλίου 2013
Ένα μέλι εξαιρετικής ποιότητας παχύρευστο, με χρώμα κοκκινωπό και υπέροχη γεύση που το Παραδοσιακό Τυροκομείο Κουτρομάνος σας παροτρύνει να δοκιμάσετε.
Περισσότερα... - 09 Ιουλίου 2013
Σπάνια να συναντήσει κανείς κάποιον που δεν του αρέσουν τα ζυμαρικά. Εύκολο φαγητό, που όπως και αν το μαγειρέψουμε, περιέργως πώς, είναι πάντα νόστιμο. Αν δε, τα έχουμε φτιάξει εμείς, τότε είναι ακόμη πιο ωραία.
Περισσότερα...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου