ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη, 4 Φεβρουαρίου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΦΩΚΙΔΑΣ....ΚΑΛΛΙΟΝ

Στρογγυλό ΓραβιεράκιΤρεις γενιές, σε τρεις διαφορετικές ιστορικές περιόδους, αλλά με το ίδιο μεράκι και το ίδιο πάθος για την ενασχόληση με το τυρί έχουν συμβάλει στην παραγωγή της νόστιμης και ποιοτικής φέτας και γραβιέρας και των υπόλοιπων νωπών και ξηρών γαλακτοκομικών προϊόντων της εταιρείας ΚΑΛΛΙΟΝ Α.Ε. που μεγάλος αριθμός καταναλωτών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού έχει γευτεί και έχει «μαγευτεί».
Όλα ξεκίνησαν το 1970, όταν ο παππούς Κωνσταντίνος -όντας ήδη έμπειρος από τη μακροχρόνια ενασχόλησή του με την κτηνοτροφία και την τυροκομία στα
δύσκολα χρόνια της κατοχής, του εμφυλίου και της μετεμφυλιακής περιόδου- χτίζει για πρώτη φορά δικό του τυροκομείο στην περιοχή της Πεντάπολης Φωκίδας. Γρήγορα επιτυγχάνεται ταχεία ανάπτυξη της πρότυπης για τα δεδομένα της περιοχής γαλακτοκομικής μονάδας και αύξηση της παραγωγής με ρυθμούς ολοένα επιταχυνόμενους.
Χρησιμοποιώντας το γάλα των κτηνοτρόφων των γύρω χωριών της αμόλυντης και ποικιλόμορφης περιοχής της ορεινής Ναυπακτίας και Δωρίδας, ο κ. Κωνσταντίνος, καταφέρνει να δημιουργήσει, με αγνές και παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής, τις προϋποθέσεις ώστε το 1978 με 1979 τα προϊόντα της ΚΑΛΛΙΟΝ Α.Ε. να μπουν στις αγορές των ομογενών στις Η.Π.Α. και, αργότερα, στον Καναδά. Το γεγονός αυτό αποτελεί ορόσημο για την πορεία ανάπτυξης του τυροκομείου και για την επαγγελματική καριέρα του ίδιου του κ. Αναγνωστόπουλου, αφού αποτελεί για εκείνον επιβράβευση για όσα πέτυχε με υπομονή, επιμονή και μόχθο.
Στο μεταξύ, ο κ. Θανάσης Αναγνωστόπουλος, δεύτερης γενιάς τυροκόμος, έχει ήδη εισαχθεί στο πεδίο δραστηριοτήτων του πατέρα του, ταξιδεύει μαζί του στην Αμερική και σε Ευρωπαϊκές χώρες προς αναζήτηση νέων αγορών. Με ένα ακούραστο επιχειρηματικό πνεύμα και υψηλό όραμα προσπαθεί να εκσυγχρονίσει τη γαλακτοκομική μονάδα που κληρονομεί και να επεκτείνει τις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.
Σήμερα, και παρά τις δυσκολίες και τα εμπόδια που θέτει τόσο ο σκληρός χώρος της αγοράς -ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις- όσο και η οικονομική κρίση γενικότερα, η παράδοση της οικογένειας συνεχίζεται με τον εγγονό του Κωνσταντίνου και γιο του Θανάση, τον Κωνσταντίνο το νεότερο. Ο Κώστας, τελειόφοιτος της Γαλακτοκομικής ΕΠΑ.Σ. Ιωαννίνων με ειδίκευση στη Γαλακτοκομία/Τυροκομία, και κόντρα στην τάση των νέων της εποχής μας να εγκαταλείπουν την επαρχία και τους τομείς της πρωτογενούς και δευτερογενούς παραγωγής για να βρουν την τύχη τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, πήρε τη γενναία απόφαση να μείνει στο χωριό και να διοχετεύσει όλη του τη νεανική ενέργεια, τη δημιουργικότητα, αλλά και την τεχνογνωσία πλέον, στο τυροκομείο της οικογένειας που έχει κλείσει αισίως τα σαράντα χρόνια λειτουργίας.
Όπως αποδεικνύεται καθημερινά, ο Κώστας είναι άξιος συνεχιστής της πορείας που χάραξε ο παππούς και ο πατέρας του, καθώς όχι μόνο συμβάλλει στη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων που παραδοσιακά παρήγαγε η μονάδα, αλλά έχει εισάγει και νέα είδη γαλακτοκομικών προϊόντων στην παραγωγή και στις απαιτητικές αγορές των γύρω περιοχών και της Αθήνας, στις οποίες δραστηριοποιείται κυρίως η εταιρεία πλέον.
«Συνιστώ στα εγγόνια μου εργατικότητα, εντιμότητα και συνέπεια, για να πάτε μπροστά. Με όλα αυτά σας εύχομαι να είστε καλά και να πετύχετε τους στόχους σας». Κρατώντας την πολύτιμη αυτή ευχή του παππού Κωνσταντίνου σα φυλαχτό, τόσο η δεύτερη όσο και η τρίτη γενιά τυροκόμων της οικογένειας Αναγνωστοπούλου προσπαθεί να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο. Στόχος δεν είναι απλώς η επιβίωση της επιχείρησης, αλλά η αναπροσαρμογή και η συνεχής εξέλιξη πάντα με φάρο τις αξίες που προτάσσει ο Κωνσταντίνος ο γηραιότερος, την ανάδειξη της ελληνικής παράδοσης και τη διατήρηση της ποιότητας και της αγνότητας τόσο στα προϊόντα όσο και στα οράματά μας.

Στόχος μας όχι απλώς το «κάλλιον», αλλά το «κάλλιστον»…

ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ

Αυτά είναι τα προϊόντα μας, φημισμένα για την υψηλή ποιότητα και την ξεχωριστή γευστική τους αξία και παρασκευασμένα από πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα, με αγνές και παραδοσιακές μεθόδους παραγωγής.
 • Στρογγυλό Γραβιεράκι

  Στρογγυλό Γραβιεράκι

  Παρασκευασμένο από αιγοπρόβειο γάλα.
 • Τριγωνικό Γραβιεράκι

  Τριγωνικό Γραβιεράκι

  Παρασκευασμένο από αιγοπρόβειο γάλα.
 • Γιαούρτι

  Γιαούρτι

  Παρασκευασμένο από πρόβειο γάλα.
 • Σαγανάκι

  Σαγανάκι

  Παρασκευασμένο από αιγοπρόβειο γάλα.
 • Κεφαλοτύρι

  Κεφαλοτύρι

  Παρασκευασμένο από αιγοπρόβειο γάλα.
 • Μυζήθρα Ξερή

  Μυζήθρα Ξερή

  Παρασκευασμένη από αιγοπρόβειο γάλα.
 • Φέτα

  Φέτα

  Παρασκευασμένη από αιγοπρόβειο γάλα.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

 • home Τοποθεσία: Πεντάπολη Φωκίδος
 • post office Τ.Κ.: 33053
 • telephone number ΤΗΛ.: 226 6022295
 • fax number ΦΑΞ.: 226 6023011
 • email address E-MAIL: 
  kallionae@gmail.com  http://kallion.gr/index