ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη, 9 Φεβρουαρίου 2016

Ελιές Καλαμών ..ΒΙΟ ΡΟΒΙΕΣ

Ιστορία παραγωγού - Αγροτικός συνεταιρισμός Ροβιών
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροβιών ιδρύθηκε το 1981 και ασχολείται με τη συγκέντρωση, επεξεργασία, συσκευασία και εμπορία των επιτραπέζιων ελιών από τον ελαιώνα των Ροβιών Ευβοίας. Ο ελαιώνας των Ροβιών, με περισσότερα από 100 χρόνια ζωής, εκτείνεται από την παραλία μέχρι τους πρόποδες των γύρω βουνών και καλύπτει 3500 στρέμματα με 70.000 ελαιόδενδρα. Σήμερα ο Συνεταιρισμός αριθμεί 130 μέλη και φιλοσοφία όλων είναι η παραγωγή και διάθεση ενός πραγματικά φυσικού προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, επεξεργασμένου με τη
φυσική και παραδοσιακή μέθοδο, ενός προϊόντος που διατηρεί όλα τα φυσικά χαρακτηριστικά του στοιχεία.
Ιστορία προϊόντος
Οι ελιές θεωρούνται ο σημαντικότερος καρπός της Μεσογείου. Πολύτιμο δένδρο του μεσογειακού χώρου, σύμβολο ειρήνης, γαλήνης, γονιμότητας και αναγέννησης, η ελιά αποτελεί ένα πραγματικά "θείο δώρο". Από τους αρχαίους χρόνους το δένδρο της ελιάς προκαλούσε δέος στον άνθρωπο εξαιτίας της ιδιότητάς του να μην ξεραίνεται σχεδόν ποτέ: από τους ξερούς κορμούς φυτρώνουν νέοι βλαστοί και έτσι το δένδρο αναγεννάται. Στην Ελλάδα υπάρχουν διάφορες ποικιλίες βρώσιμων ελιών με κυριότερες την ελιά Καλαμών, την Αμφίσσης, τη Θρούμπα Θάσου κ.ά. Το χρώμα της ελιάς (πράσινο, καφέ-βιολετί, μαύρο) εξαρτάται από το βαθμό ωρίμανσης του καρπού. Επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει την υψηλή διατροφική αξία και την αντιοξειδωτική δράση των βρώσιμων ελιών, καθώς είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, μέταλλα, μονοακόρεστα λιπαρά και βιταμίνη Ε.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Ο ελαιώνας των Ροβιών, με περισσότερα από 100 χρόνια ζωής, είναι προφυλαγμένος από τους δυνατούς βοριάδες, ανοιχτός στη θαλασσινή αύρα του Ευβοϊκού Κόλπου και παράγει άριστης ποιότητας βρώσιμες ελιές. Απολαύστε τις πλούσιες σε άρωμα και γεύση, βιολογικής καλλιέργειας Ελιές Καλαμών σαν ουζομεζέ, σε χωριάτικη σαλάτα, σε πίτσες, πίτες και ψωμί.
https://www.yolenis.com/583/elies_kalamon_bio_rovies_240gr