ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Παστέλι μελιού Bio "Μέλιμα"

Ιστορία παραγωγού - Μέλιμα
Η "Μέλιμα" είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που εδρεύει στη Βέροια της Ημαθίας και ειδικεύεται στην παραγωγή παστελιού. Πιστοί στις αρχές της βιολογικής παραγωγής και της ελληνικής παράδοσης και ανταποκρινόμενοι στις απαιτήσεις του σύγχρονου καταναλωτή για υγιεινά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας, οι άνθρωποι της «Μέλιμα» παράγουν παστέλια χειροποίητα, βιολογικά, με παραδοσιακό τρόπο που διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά.
Ιστορία προϊόντος
Το παστέλι είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βάση το σουσάμι και το μέλι, γνωστό από τους
αρχαίους χρόνους. Η βασική συνταγή για το παστέλι συνίσταται αρχικά στο βράσιμο του μελιού και στην ανάμιξη του στη συνέχεια με το σουσάμι με καλό ανακάτεμα, ώστε τα δύο υλικά να δέσουν καλά μεταξύ τους. Κατόπιν το μίγμα μορφοποιείται και, όταν κρυώσει κόβεται σε κομμάτια. Το παστέλι είναι εξαιρετικά τονωτικό και θρεπτικό, καθώς περιέχει βιταμίνη Ε, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο και σίδηρο.Τα παστέλια διακρίνονται σε μελάτα (αν υπερισχύει το μέλι) ή σε τραγανά (αν υπερισχύει το σουσάμι). Σήμερα, βέβαια, υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα κλπ.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Το βιολογικό παστέλι "Μέλιμα" παράγεται από αναποφλοίωτο σουσάμι και αγνό μέλι. Είναι χειροποίητο, μαλακό και η ποσότητα μελιού που περιέχει είναι τόση, όση χρειάζεται για να "δέσει" το παστέλι. Καθώς επίσης το σουσάμι είναι αναποφλοίωτο και δεν έχει καβουρδιστεί, διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά του. Το παστέλι "Μέλιμα" είναι ένα υπέροχο και ταυτόχρονα υγιεινό σνακ για το γραφείο, το σχολείο, την εκδρομή, το γυμναστήριο. Είναι αναπόσπαστο στοιχείο της υγιεινής καθημερινής διατροφής και αποτελεί μια πολύ καλή πηγή ενέργειας για τον ανθρώπινο οργανισμό. Μπορείτε επίσης να το απολαύσετε στο πρωινό ή να το συνοδεύσετε με γιαούρτι ή παγωτό.
ΠΗΓΗhttps://www.yolenis.com/1089/pasteli_melioy_bio_melima_30g

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου