ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2016

Χυμός Φραγκόσυκο με Λεμόνι, En Mani

Ένας νέος χυμός από φραγκόσυκο που παρασκευάζεται στη Λακωνία και έρχεται να εμπλουτίσει τη γευστική μας παλέτα.Η εταιρεία En Mani, ξεκίνησε τη λειτουργία της το 2015 και ασχολείται με την μεταποίηση φραγκόσυκου και αλόης στην περιοχή της Μάνης. Το κύριο προϊόν της είναι ο πουρές φραγκόσυκου ο οποίος παρασκευάζεται από φρέσκα  φραγκόσυκα της περιοχής και μετά από την επεξεργασία, αποφλοίωση, πολτοποίηση και
αφαίρεση κουκουτσιών καταψύχεται ώστε να διατηρείται φρέσκο . Στην συνέχεια παρασκευάζονται οι χυμοί στους οποίους δεν περιέχονται χημικά συντηρητικά ενώ αντί για ζάχαρη χρησιμοποιείται αγαύη.
Ο χυμός φραγκόσυκου με λεμόνι είναι αρκετά ισορροπημένος με ήπια και γλυκιά γεύση στην αρχή, ενώ σταδιακά αποκτά μια οξύτητα όσο προχωρά στο στόμα. Είναι αρκετά αναζωογονητικός και πίνεται ευχάριστα όταν είναι δροσερός.
Η εξέλιξη της επεξεργασίας του φραγκόσυκου έχει αρκετό ενδιαφέρον καθώς πρόκειται για εξαιρετική τροφή που υπάρχει σε αφθονία στη φύση και ειδικά σε «σκληρές» περιοχές όπως είναι η Μάνη ενώ μέχρι πρόσφατα ήταν υποτιμημένος.
KAMPOS BIOMARKET Φιλελλήνων 2 & Μητροπόλεως, Σύνταγμα
- See more at: http://www.fnl-guide.com/gr/el/the-weekly-basket/basket-21012016/#sthash.qJouPIcN.dpuf
ΠΗΓΗhttp://www.fnl-guide.com/gr/el/the-weekly-basket/basket-21012016/