ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη, 26 Ιανουαρίου 2016

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο Ελληνικό η έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η διοργάνωση η οποία είναι αφιερωμένη στον κλάδο των Τροφίμων και Ποτών και τους παραγωγούς της χώρας, επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά: ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016, από τις 29/1 έως τις 01/02 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό. Μια έκθεση, που την προηγούμενη χρονιά αποτέλεσε σημαντικό πόλο έλξης επαγγελματιών και καταναλωτών από όλη τη χώρα, με πάνω από 35.000 επισκέπτες, αλλά και εκπροσώπων από μεγάλες αγορές, που την επέλεξαν για σημαντικές εκδηλώσεις τους όπως το ελληνορωσικό εμπορικό επιμελητήριο που διοργάνωσε το εξαγωγικό του συμπόσιο, το ελληνοκινεζικό εμπορικό επιμελητήριο με την διεξαγωγή της ημερίδας του, συμβάλλοντας έτσι στην επίτευξη συμφωνιών και συνεργασιών με  σκοπό την ανάπτυξη των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων.
Με διπλό προορισμό, τόσο το χονδρεμπόριο και την προώθηση των συνεργασιών των εκθετών εντός και εκτός Ελλάδας, όσο και την λιανική και την επαφή του μεγαλύτερου καταναλωτικού κοινού της χώρας με σπάνια και εκλεκτά προϊόντα από κάθε σημείο της Ελλάδας, η EΞΠΟΤΡΟΦ διεξάγεται σε δυο ειδικά διαμορφωμένους χώρους, το F&B Commercial Hall 1 και το Greek Market Hall 2 αντίστοιχα, ώστε να συμβάλλει με τον καλύτερο τρόπο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των συμμετεχόντων. 
Τέλος, η έκθεση τροφίμων και ποτών «ΕΞΠΟΤΡΟΦ» και το Chef Club Κρήτης συνδιοργανώνουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, έναν μαγειρικό διαγωνισμό ελληνικής κουζίνας που θα αναδείξει τους επόμενους μεγάλους ΣΕΦ της χώρας με τίτλο GREEK CHEF 2016. Εκτός από την ανάδειξη νέων ταλέντων στη μαγειρική ο διαγωνισμός θα προβάλει τα ελληνικά προϊόντα, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων ΣΕΦ στην κριτική επιτροπή, θα δώσει το κύρος  ενός διεθνούς διαγωνισμού και θα θέσει ψηλά τον πήχη για μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες.
Η διοργάνωση που αλλάζει τα δεδομένα
Η περσινή διοργάνωση έλαβε χώρα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πολιτική και οικονομική περίοδο. Παρόλα αυτά, πέτυχε να προσελκύσει περισσότερους από 35.000 επισκέπτες, 221 εκθέτες του κλάδου, τη συμμετοχή με περίπτερο τεσσάρων Περιφερειών, επίσημων φορέων, διακρατικών εμπορικών επιμελητηρίων, αύξησε τις παράλληλες επαγγελματικές εκδηλώσεις και τα θεματικά της event για το κοινό.
Πηγή: protothema.gr....http://roh247.com/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B7-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%87%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%B7-%CF%87%CF%81%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=facebook