ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

Παραδοσιακά Προϊόντα από τον Άγιο Γεώργιο Γρεβεννών

Αποτέλεσμα εικόνας για Πέτουρα Σπαστά 500grΗ ιστορία:
Πέτηλα - Πέτουρα: Είναι το πιο εύγευστο όλων των ζυμαρικών, πεντανόστιμο πάντοτε, υψηλότατης διατροφικής αξίας και υγιέστατο. Βράζει γρήγορα, σε λίγο νερό με βούτυρο ή λάδι και αλάτι, φουσκώνει και απορροφά το νερό, που περιέχει πολλά από τα συστατικά του και σερβίρεται αχνιστό με λίγο τριμμένο τυρί φέτα πάνω του. Είναι εύπεπτο και χορταστικό, εύγευστο και ωφέλιμο, «χάρμα ιδέσθαι», κατά τους παλαιούς λάτρεις του.
Δίκαια θεωρείται ως βασιλιάς όλων των ζυμαρικών, διαχρονικά. Έχει αμέτρητες χρήσεις ως κύριο ή ελαφρύ φαγητό με πολλούς συνδυασμούς και ιδιαίτερα με κρεατικά.
ομάτα αλλά αυγολέμονο και, συνήθως, περιέχει κάποιο είδος κρέατος.
Παραγωγή:
Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών "'Άγιος Γεώργιος",Γρεβενά
Ο Αγροτικός Βιοτεχνικός Συνεταιρισμός Γυναικών Αγίου Γεωργίου ιδρύθηκε το 1992 από 18 γυναίκες, κατοίκους του Αγίου Γεωργίου, έδρα του δήμου Ηρακλεωτών στα Γρεβενά. Η προσπάθεια τους αποδείχθηκε ένα επιτυχημένο πείραμα και ήδη εργάζονται 18 χρόνια άοκνα, κρατώντας τις παραδόσεις του τόπου τους. 
Λίγα λόγια για την τοποθεσία Άγιος Γεώργιος Γρεβενών
Τα Γρεβενά είναι πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού Γρεβενών. Έχει 10.939 κατοίκους (απογραφή 2001) και είναι έδρα του ομώνυμου δήμου. Η οικονομία της πόλης βασίζεται στις υπηρεσίες και το εμπόριο. Η πόλη εμφανίζεται από την εποχή του Βυζαντίου. Διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται το καλοκαίρι, ενώ λαμβάνουν χώρα και διάφορα τοπικά έθιμα όπως αυτό της "Γκαμήλας" την Κυριακή της Αποκριάς.
- See more at: http://www.neagi.gr/product/169098/petoura-spasta-500gr-o-vasilias-ton-zimarikon#sthash.uSEHLHSm.dpuf........ΠΗΓΗ http://www.neagi.gr/product/169098/petoura-spasta-500gr-o-vasilias-ton-zimarikon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου