ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 150γρ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΕΛΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ 150γρΘρεπτική αξία ανά 100g (γενικά για ελιές)
Πρωτεΐνες 0,84g
Υδατάνθρακες 6,26g
Λίπος 10,68g
Ασβέστιο 88mg
Σίδηρος  3,30mg
Μαγνήσιο 4mg
Φωσφόρος 3mg
Κάλιο 735mg
Νάτριο 8mg

Η ιστορία:
Είναι η καλύτερη ποικιλία επιτραπέζιας ελιάς της Ελλάδος. Στο μέσον περίπου της Ελλάδος μεταξύ Αθηνών και Λαμίας , Ανατολικά απέναντι της νήσου Εύβοιας, σε μια παραθαλάσσια πεδιάδα – κοιλάδα, έχουν βρει το κατάλληλο κλίμα και έδαφος 1.5 εκατομμύρια ελαιόδενδρα Καλαμών. Στην περιοχή ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ του Δήμου ΔΑΦΝΟΥΣΙΩΝ των 5.000 κατοίκων ασχολούνται με την καλλιέργεια των ελαιοδένδρων.

Ο όμορφος αυτός τόπος που η ιστορία του χάνεται στους αιώνες, περιγράφεται από τον Όμηρο (Όμηρος , Ιλιάδα, Β527-535), ως περιοχή των Λοκρών με βασιλιά τον Αίαντα , γιο του Οϊλέως.

Τα τελευταία 100 χρόνια οι κάτοικοι ασχολούνται με την καλλιέργεια της ελιάς. Η ποικιλία που βρήκε τις ιδανικότερες συνθήκες τα τελευταία 50 χρόνια, είναι η ποικιλία ΚΑΛΑΜΩΝ.
 
Η ποικιλία καλαμών είναι δένδρο μετρίου έως μεγάλου μεγέθους, ζωηρό. Έχει απαιτήσεις σε νερό και ευδοκιμεί σε περιοχές με ήπια καιρικά χαρακτηριστικά. Τα φύλλα είναι μεγαλύτερα από τις άλλες Ελληνικές ποικιλίες ελιάς. Ο καρπός είναι μεγάλος , κυρτωμένος μονόπλευρα, με βάρος μέχρι 6 gr/ τεμάχιο. Το κουκούτσι του αποσπάται εύκολα και αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματά του.

Είναι μία από τις καλύτερες επιτραπέζιες ποικιλίες. Δίνει μαύρες ελιές, με συνεκτική σάρκα, στιλπνό χρώμα, χαρακτηριστικά που τα διατηρεί μέχρι και την κατανάλωση του καρπού.
 


Λίγα λόγια για την τοποθεσία Κρήτη
Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο στη Μεσόγειο.Πρωτεύουσα καθώς και μεγαλύτερη πόλη της είναι το Ηράκλειο.Η Κρήτη εδράζει περίπου 160 χλμ νότια της ελληνικής ηπειρωτικής χώρας εκτεινόμενη κατά διεύθυνση Ανατολή - Δύση, νότια του Αιγαίου πελάγους, του οποίου και αποτελεί το νότιο φυσικό όριο και βόρεια του Λιβυκού.Αποτελεί τμήμα τηςπεριφερειακής διοίκησης της Ελλάδας και χωρίζεται σε τέσσερις περιφερειακές ενότητες: Ηρακλείου, Χανίων, Λασιθίου και Ρεθύμνης.

Ανήκει στη μεσογειακή κλιματολογική ζώνη που προσδίδει τον κύριο κλιματικό χαρακτήρα της, ο οποίος χαρακτηρίζεται ως εύκρατος. Η ατμόσφαιρα μπορεί να είναι αρκετά υγρή, ανάλογα με την εγγύτητα στη θάλασσα. Ο χειμώνας είναι αρκετά ήπιος και υγρός, με αρκετές βροχοπτώσεις, ως επί το πλείστον, στα δυτικά τμήματα του νησιού. Η χιονόπτωση είναι σπάνια στις πεδινές εκτάσεις, αλλά αρκετά συχνή στις ορεινές. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η μέση θερμοκρασία κυμαίνεται στο πλαίσιο των 25-30 βαθμών (Κελσίου)[εκκρεμεί παραπομπή], οπωσδήποτε χαμηλότερο από εκείνο στην ηπειρωτική Ελλάδα. Η νότια ακτή, συμπεριλαμβανομένης της πεδιάδας της Μεσαράς και των Αστερούσιων ορέων, απολαμβάνει περισσότερες ηλιόλουστες ημέρες και υψηλότερες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σε σχέση με την υπόλοιπη μεγαλόνησο. Η χλωρίδα του νησιού απειλείται από τη βαθμιαία ανάπτυξη της κτηνοτροφίας. - See more at: http://www.neagi.gr/product/169981/elies-pikilias-kalamon-150gr#sthash.RmtLBDfB.dpuf....ΠΗΓΗ http://www.neagi.gr/product/169981/elies-pikilias-kalamon-150gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου