ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Βιολογικά κολοκύθια

Βιολογικά κολοκύθια, Βιολογικό κολοκύθιΤο κολοκύθι είναι μέλος της οικογένειας των Κολοκυνθοειδών, μαζι με τους συγγενείς του το πεπόνι και το αγγούρι, το βρίσκουμε δε σε πολλές διαφορετικές ποικιλίες. Ενώ κάθε ποικιλία μπορεί να έχει ένα ξεχωριστό σχήμα, χρώμα, μέγεθος και γεύση, όλες οι ποικιλίες έχουν κάποια κοινά χαρακτηριστικά.
Ανεξάρτητα από την ποικιλία, όλα τα μέρη του κολοκυθιού είναι βρώσιμα, συμπεριλαμβανομένης της σάρκας, των σπόρων και της φλούδας. Ορισμένες ποικιλίες κολοκυθιάς παράγουν επίσης εδώδιμα άνθη. Η λεπτή γεύση, η μαλακή φλούδα και η κρεμώδης λευκή σάρκα του κολοκυθιού το κάνουν ένα τέλειο συμπλήρωμα κάθε φαγητoύ.

Η ιστορία της κολοκυθιάς εν συντομία

Πριν πολλές χιλιάδες χρόνια το κολοκύθι άρχισε να καλλιεργείται από τους
ιθαγενείς του Μεξικού και της Κεντρικής Αμερικής. Έκπληκτοι οι επιστήμονες βρήκαν σπόρους (από το γένος-είδος Cucurbita pepo) να διατηρούνται σε μεξικάνικες σπηλιές εδώ και 10.000 χρόνια!
Οι αυτόχθονες της Αμερικής αναφέρονταν στο κολοκύθι ως μία από τις «τρεις αδελφές» παράλληλα με το καλαμπόκι και τα φασόλια καθ' ότι αυτά ήταν τα τρία βασικά είδη διατροφής τους. Τα κολοκύθια τα έφερε γυρνώντας πίσω στην Ισπανία ο Χριστόφορος Κολόμβος. Κατόπιν Ισπανοί και Πορτογάλοι εξερευνητές τα εισήγαγαν σε πολλά μέρη του κόσμου.
Η εμπορική παραγωγή του κολοκυθιού πλέον πραγματοποιείται σε παγκόσμια βάση και οι χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή κολοκυθιών είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Κίνα, η Ινδία και η Ρωσία.
- See more at: http://www.viologika.gr/viologika-kolokythia.php#sthash.WkJ44WNu.dpuf
ΠΗΓΗ http://www.viologika.gr/viologika-kolokythia.php

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου