ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016

Ραντεβού στην 26η AGROTICA

Μία από τις μεγαλύτερες κλαδικές εκθέσεις στη μακρά ιστορία του εθνικού εκθεσιακού φορέα, η 26η AGROTICA, θα πραγματοποιηθεί από τις 28 έως την 31η Ιανουαρίου του 2016 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση θα αποτελέσει για μία ακόμη φορά το σημείο παρουσίασης όλων των τελευταίων εξελίξεων και επιτευγμάτων της αγροτικής τεχνολογίας, καλύπτοντας πλήρως όλες τις απαιτήσεις ενημέρωσης των αγροτώνκαι επαγγελματιών του κλάδου όσον αφορά σε νέα μηχανήματα, εξοπλισμό και εφόδια.

Η 26η AGROTICA θα αναπτυχθεί σε πάνω από
35.000 τμ, καλύπτοντας όλους τους στεγασμένους και υπαίθριους χώρους της έκθεσης, ενώ θα συγκεντρώσει και περισσότερους από 1.500 εκθέτες.
Στο μεγάλο αυτό «ραντεβού» του αγροτικού κόσμου της Νοτιοανατολικής Ευρώπης οι άμεσοι εκθέτες προέρχονται από όλη τηνΕλλάδα και από πλήθος ξένων χωρών, όπως είναι οι Αυστρία, Ιρλανδία, Σερβία, Ολλανδία, Ιταλία, Τουρκία, Κύπρος, Γαλλία και Βουλγαρία. Οι έμμεσοι εκθέτες εκπροσωπούν πάνω από 40 χώρες, ενώ ήδη μεγάλες αποστολές εμπορικών επισκεπτών από Βουλγαρία, ΠΓΔΜ, Σερβία, Κύπρο, Ιράν, Λίβανο, Ρουμανία και Ρωσία έχουν προγραμματίσει την επίσκεψή τους στην AGROTICA.
Η διοργάνωση, προδιαγράφοντας το μέλλον της γεωργίας, πλαισιώνεται και από πολλές παράλληλες εκδηλώσεις, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζει το:
1. 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της AGROTICA με θέμα«Νέες τεχνολογίες και προοπτικές στην καλλιέργεια των         οπωροκηπευτικών», που αποτελεί συνδιοργάνωση της ΔΕΘ-Helexpo, της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και της     Ελληνικής Εταιρείας Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών. Περισσότερα 
2. Επίσης θα πραγματοποιηθεί και επιστημονική ημερίδα με θέμα
   «Κοινή Αγροτική Πολιτική: Εξέλιξη-Προκλήσεις-Προοπτικές», την οποία συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ-Helexpo, η     Εταιρεία Αγροτικής Ανάπτυξης και ο ΕΛΓΟ «Δήμητρα». Περισσότερα 
3. «Προοπτικές Ανάπτυξης της Μελισσοκομίας για την ενίσχυση της Αγροτικής Επιχειρηματικότητας»
ΠΗΓΗhttp://www.gigagora.gr/node/1732