ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016

ΑΛΕΥΡΙ ΣΙΤΑΡΕΝΙΟ 2kg

Θρεπτική αξία ανά 100gr
Πρωτείνες 10,7gr 
Υδατάνθρακες 71,5gr 
Λίπος 1,20gr
Νερό 11,9gr
Φυτικές Ίνες 4,6gr  
Ασβέστιο 28mg
Σίδηρος  3,49mg
Μαγνήσιο 59mg
Φωσφόρος 0mg
Κάλιο 117mg
Νάτριο 7mg

Η Ιστορία 
Το αλεύρι είναι μια λεπτή σκόνη που γίνεται από τα δημητριακά ή άλλα αμυλούχα φυτά. Χρησιμοποιείται ως συστατικό σε πολλά τρόφιμα. Το αλεύρι είναι το κύριο συστατικό του ψωμιού, το οποίο είναι βασικό τρόφιμο σε πολλές χώρες, και επομένως η διαθεσιμότητα και επάρκεια του αλευριού είναι συχνά ένα σημαντικό οικονομικό και πολιτικό ζήτημα. Συνηθέστερα παράγεται από το σιτάρι, αλλά και το καλαμπόκι, τη σίκαλη, το κριθάρι, και το ρύζι. Το αλεύρι μπορεί επίσης να παραχθεί από τα όσπρια, όπως και τη σόγια, τα φιστίκια, τα αμύγδαλα, και καρπούς δέντρων.
 
Σπουδαιότητα έχουν κυρίως τα καλούμενα άλευρα της αρτοποιίας, δηλαδή τα άλευρα σταριού και σίκαλης, γιατί μόνο αυτά δίνουν ψωμί πορώδες και εύγευστο. Στην αρχαιότητα άλευρα ονόμαζαν μόνο το προϊόν του αλέσματος του σταριού ενώ, αντίθετα, ονόμαζαν όλφιτα το χοντροαλεσμένο κριθάρι.

Λίγα λόγια για την τοποθεσία Ερυθρές
Οι Ερυθρές (παλαιότερα Κριεκούκι) είναι χωριό της Δυτικής Αττικής. Βρίσκονται στα βορειοδυτικά του νομού, χτισμένες σε υψόμετρο 390 μέτρων στις ανατολικές πλαγιές του Κιθαιρώνα. Αν και ανήκουν στον νομό Αττικής συνδέονται περισσότερο με το διοικητικό κέντρο της Θήβας με την οποία βρίσκονται πολύ κοντά. Αποτελούν έδρα δήμου και έχουν συνολικό πληθυσμό 3.326 κατοίκων.

Οι Ερυθρές οφείλουν το όνομά τους στην αρχαία βοιωτική πόλη των Ερυθρών που βρισκόταν στην ίδια περιοχή. Κάτοικοι μάλιστα των Ερυθρών ίδρυσαν την ομώνυμη αποικία στην Ιωνία που βρίσκεται απέναντι από την Χίο. Το σημερινό χωριό δημιουργήθηκε τον 15ο αιώνα από Αρβανίτες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή και σε αυτούς οφείλει την ονομασία του, Κριεκούκι (σημαίνει στα αρβανίτικα κόκκινο κεφάλι).

Το χωριό μετονομάστηκε από Κριεκούκι σε Ερυθρές τη δεκαετία του 1950.

Γεωγραφικό Διαμέρισμα : Στερεά Ελλάδα
Περιφέρεια : Αττικής
Νομός : Δυτικής Αττικής - See more at: http://www.neagi.gr/product/169167/alefri-sitarenio-2kg#sthash.CqkQlmG3.dpuf....ΠΗΓΗ http://www.neagi.gr/product/169167/alefri-sitarenio-2kg

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου