ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Επιστρέφει στα ράφια το ελαιόλαδο Κνωσός

Έτσι, το ελαιόλαδο «Κνωσός» της Ένωσης Ηρακλείου, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, προγραμματίζεται να τοποθετηθεί ξανά στα ράφια καταστημάτων της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Υπενθυμίζεται ότι, το σύγχρονο εργοστάσιο τυποποίησης ελαιόλαδου της Ένωσης Ηρακλείου στη βιομηχανική περιοχή ήταν κλειστό από το 2011 καθώς η Ένωση αντιμετώπιζε σοβαρές οικονομικές δυσκολίες, με τα μηχανήματα να κινδυνεύουν από φθορές λόγω ακινησίας. Τα τελευταία νομικά ζητήματα κλείνουν και απλά μένει να ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες για να γίνει αυτό το νέο βήμα.
«Έτσι, αποφασίσαμε να κάνουμε μία σύμπραξη με
δύο γνωστούς επιχειρηματίες του Ηρακλείου.  Εμείς βάζουμε τις εγκαταστάσεις, τα σήματα και το μηχανισμό. Εκείνοι βάζουν τα χρήματα. Έτσι στηρίζουμε την τιμή παραγωγού,  οι παραγωγοί θα εισπράττουν τα χρήματά τους τοις μετρητοίς και το ελαιόλαδό μας, τυποποιημένο, θα επιστρέψει στα ράφια των καταστημάτων» σχολιάζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ηρακλείου Ανδρέας Στρατάκης.
Οι δύο γνωστοί Ηρακλειώτες επιχειρηματίες δεν δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τροφίμων και των ποτών. Τα αντικείμενά τους είναι τα μάρμαρα και η ξυλεία.  Ωστόσο, όπως φαίνεται, ενδιαφέρθηκαν να επενδύσουν και στον τομέα του ελαιόλαδου.
«Πολλοί μας ζητούσαν να ενοικιάσουν το εργοστάσιο τυποποίησης του λαδιού. Δεν το δώσαμε, διότι το λάδι μας θα εξαφανιζόταν από την αγορά και η Ένωση Ηρακλείου δεν θα είχε καμία παρέμβαση στη διαμόρφωση των τιμών προς το συμφέρον του παραγωγού. Έτσι καταλήξαμε στη λύση της σύμπραξης» εξηγεί ο κ. Στρατάκης.
Στην ουσία δημιουργείται μία νέα εταιρεία με την επωνυμία «Ένωση Ηρακλείου ΑΒΕΕ», στην οποία συμμετέχουν οι δύο επιχειρηματίες. Η Ένωση Ηρακλείου θα εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο και «τα κέρδη θα είναι μισά – μισά» κατά τον κ. Στρατάκη.
Σύμφωνα με τον ίδιο, στόχος είναι μέσα σε μία δεκαετία η Ένωση Ηρακλείου να έχει επανακτήσει το εμπορικό της δίκτυο και να έχει τοποθετηθεί σε νέα ράφια της Ελλάδας και του εξωτερικού με το τυποποιημένο ελαιόλαδο «Κνωσός». ΠΗΓΗ http://www.agronews.gr/agora/organoseis/arthro/136996/epistrefei-sta-rafia-to-elaiolado-knosos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου