ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΥΜΗ ΑΛΕΥΡΑ ΟΣΠΡΙΑ ΓΚΛΑΒΕΡΗΣ

Αφοι Θ Γκλαβέρη κ Σια ΟΕΙστορική αναδρομή

Το 1970 ο Αλέξανδρος (Αλέκος) Γκλαβέρης αρχίζει την ενασχόληση του με την εμπορία ειδών παντοπωλείου, τα οποία διανέμει στα μπακάλικα και ψιλικατζίδικα της εποχής, με έδρα τα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.
Λίγα χρόνια αργότερα ξεκινάει τη συνεργασία του με τους Μύλους Α. Καρανίκα που παράγουν το άγνωστο τότε ‘Αλεύρι Κούλα’, το οποίο και δειγματίζει κιλό – κιλό σε όλους τους πελάτες του.
Με τα χρόνια και καθώς το ‘Αλεύρι Κούλα’ εδραιώνεται στην
αγορά του Νομού Θεσσαλονίκης και στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας, ο μπάρμπα Αλέκος ασχολείται πλέον μόνο με αυτό το είδος.
Εν έτη 1998 ο ένας εκ των υιών του μπάρμπα Αλέκου, ο Θεόδωρος, ο οποίος έως τότε επιχειρούσε στον τομέα της παραγωγής και συγκομιδής αγροτικών προϊόντων, αποφάσισε να ασχοληθεί και με την εμπορία αυτών.
Έτσι ιδρύεται η νέα εταιρία στο όνομα της συζύγου του Ευλαμπίας Γκλαβέρη. Αντικείμενό της η εμπορία αλεύρων, οσπρίων, ρυζιού και δημητριακών χονδρικώς στην αγορά της Μακεδονίας.
Δύο ήταν οι κύριοι σταθμοί στην πορεία της νέας εταιρίας
  • Η εισαγωγή του πρώτου κοντέινερ με Μέτρια Φασόλια Καναδά, από κοινού με την εταιρία του Αλέκου Γκλαβέρη, το 2000 και
  • Οι επιτυχημένες διαπραγματεύσεις του Γκλαβέρη Θεόδωρου με τον Συνεταιρισμό Παντοπωλών ‘Πρόοδος’, που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, για την πώληση του Αλεύρι Κούλα στον εν λόγω Συνεταιρισμό, το ίδιο έτος.
Κατόπιν τούτου επήλθαν συμφωνίες και με άλλες παρόμοιες επιχειρήσεις και σταδιακά η ζήτηση των Αλεύρων των Μύλων Καρανίκα έφτασε να ανταγωνίζεται με  άλλα γνωστότερα και πολυδιαφημιζόμενα άλευρα.
Επόμενος σημαντικός σταθμός ήταν το 2009 όπου ιδρύεται η εταιρία με την σημερινή της μορφή και την επωνυμία ΑΦΟΙ Θ. ΓΚΛΑΒΕΡΗ & ΣΙΑ ΟΕ, με την συμμετοχή της Ευλαμπίας Γκλαβέρη και των 2 υιών της οικογενείας Αλέξανδρου και Γεώργιου.
Τα δύο νεότερα μέλη αφού έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους στην Γεωπονική και στην Οικονομική Σχολή του ΑΠΘ αντίστοιχα, φέρνουν στην εταιρία νέες ιδέες και κυρίως γνώσεις και όραμα.
Αμέσως ξεκινά να λειτουργεί η ιστοσελίδα της εταιρίας στο www.glaveris.gr , ενώ ταυτόχρονα μηχανογραφείται το σύνολο των διαδικασιών της εταιρίας.
Συνέπεια του εκσυγχρονισμού και της εισαγωγής νέων ειδών στο κωδικολόγιο της εταιρίας ήταν η αύξηση του συνόλου των πελατών αλλά και του τζίρου της εταιρίας.
Σημαντικότερος σταθμός στην πορεία της εταιρίας μας ήταν η 1/11/2012 όταν και έγινε η μετεγκατάστασή της στις νέες ιδιόκτητες και υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της επί της οδού Αθανασίου Διάκου στα Νέα Μάλγαρα Θεσσαλονίκης.
Οι νέες εγκαταστάσεις μας τηρούν όλα τα πρότυπα υγιεινής και ασφάλειας τροφίμων που ορίζει το πρότυπο του HACCP και στόχος είναι να πιστοποιηθούν για αυτό εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014.
Σε όλη αυτή την πορεία ενασχόλησης της οικογένειάς μας με την εμπορία αγροτικών προϊόντων, πολλά άλλαξαν, υπάρχουν ωστόσο δύο πράγματα τα οποία έμειναν αναλλοίωτα στο χρόνο:
  1. Η ειλικρινής σχέση με τον πελάτη και
  2. Η ποιότητα των προϊόντων μας
Το Φούρνικο Αλεύρι ‘Αραβησσός’ παράγεται από την βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ψημένο καλαμποκάλευρο. Φούρνικο αλεύρι είναι το προϊόν που παράγεται από την επεξεργασία φρέσκου καλαμποκιού το οποίο πρώτα ψήνεται σε...

Διαβάστε Περισσότερα
Το σκληρό αλεύρι ‘LIMNOS’, παράγεται από τους Μύλους Χαλκιδικής και είναι το άλευρο που μας δίνει η άλεση σκληρού σιταριού. Το αλεύρι ‘Λήμνος’ είναι ένα λεπτόκοκκο κίτρινο και πολύ δυνατό άλευρο, πλούσιο σε γλουτένη,...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ‘Αλεύρι Τύπου 90%’, παράγεται από τους Μύλους Κομοτηνής, και  είναι αυτό που παίρνουμε από την επεξεργασία του 90% του σίτου. Τα άλευρα τύπου 90% είναι πλούσια σε πίτυρο και χρησιμοποιούνται κυρίως στην αρτοποιεία...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ‘Αλεύρι Κούλα Τύπου 70%’, παράγεται και αυτό από τους Μύλους Καρανίκα, και  είναι αυτό που παράγεται από το καλύτερο 70% του σίτου. Τα άλευρα του συγκεκριμένου τύπου χρησιμοποιούνται κυρίως στην αρτοποιεία είτε ως...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ‘Αλεύρι Κούλα Ολικής Άλεσης’ είναι αυτό που παράγεται από την άλεση του συνόλου του σίτου. Τα Ολικής Αλέσεως Άλευρα είναι ιδιαίτερα θρεπτικά και καταλληλότερα για άτομα που βρίσκονται σε διαδικασία απώλειας βάρους όπως...

Διαβάστε Περισσότερα
Η ‘Φαρίνα Κούλα ’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα και είναι ένα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ιδανικό για κέικ. Είναι το κατάλληλο άλευρο για την παρασκευή αφράτων κέικ, γλυκών ή αλμυρών, καθώς και...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ‘Καλαμποκάλευρο Prima’, παράγεται από τους Μύλους Χαλκιδικής, και είναι ένα αλεύρι που παίρνουμε μετά από ειδική επεξεργασία αποφύτρωσης του καλαμποκιού. Το εν λόγω καλαμποκάλευρο είναι κατάλληλο για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων από και καλαμποκίσιου...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ‘Αλεύρι Κούλα Τύπου 55%’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και καλείται έτσι (Τ 55%) λόγω του ότι παράγεται από το καλύτερο 55% του σίτου, από την ψίχα του σιταριού δηλαδή....

Διαβάστε Περισσότερα
Το ‘Καλαμποκάλευρο Κούλα’, παράγεται από τους Μύλους Καρανίκα, και είναι το άλευρο που μας δίνει η άλεση του καλαμποκιού.. Το ‘Καλαμποκάλευρο Κούλα’ χρησιμοποιείται στη παρασκευή ψωμιού από καλαμπόκι, είτε σε διάφορες τοπικές συνταγές που...

Διαβάστε Περισσότερα

































































































































Τα Πλακέ Φασόλια Κιργισίας ‘Agroder’ αποτελούν τα κορυφαία στο είδος τους, καθώς η εταιρία ‘Dervisoglu’ είναι μια από τις πιο αξιόπιστες Τούρκικες εταιρίες που εμπορεύονται αυτό το είδος. Τα φασόλια αποτελούν μια πολύ υγιεινή,...

Διαβάστε Περισσότερα
Τα Πλακέ ή Χοντρά Φασόλια Καβάλας είναι ένα φημισμένο και ιδιαίτερα νόστιμο προϊόν της πατρίδας μας, το οποίο η εταιρία μας προμηθεύεται από μικρούς αλλά αξιόπιστους παραγωγούς αλλά και από την ΕΑΣ Καβάλας. Τα...

Διαβάστε Περισσότερα
Τα φασόλια μπαρμπούνια Καναδά ‘Roy Legumex’ είναι τα χοντρά λευκά φασόλια με τις κοκκινωπές κηλίδες, εναλλακτικά ονομάζονται χάντρες ή μπαρμπουνοφάσουλα. Ο Καναδάς είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες σε όσπρια παγκοσμίως λόγω των κλιματικών...

Διαβάστε Περισσότερα
Τα Μέτρια Φασόλια Καναδά ‘Great Northern Beans’ αποτελούν την ναυαρχίδα των φασολιών παγκοσμίως και αποτελούν τη βάση του εθνικού μας πιάτου, της φασολάδας. Ο Καναδάς είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες σε όσπρια παγκοσμίως...

Διαβάστε Περισσότερα
Τα Μαυρομάτικα φασόλια Περού ‘Alisur’ είναι ένα είδος μικρού λευκού φασολιού με ένα χαρακτηριστικό μαύρο ‘μάτι’ σε μια άκρη τους. Τα φασόλια είναι μια πολύ υγιεινή τροφή και συναντώνται σε πάρα πολλούς τύπους. Ένα...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι ελληνικές φακές ‘Από το κτήμα του Αγρότη’ είναι φακές που παράγονται στον Θεσσαλικό κάμπο και ξεχωρίζουν για την ποιότητα και τη γεύση τους. Οι φακές καλλιεργούνται στην Ελλάδα εδώ και δεκαετίες, ωστόσο η...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι Ψιλές Φακές Καναδά ‘Roy Legumex’ ξεχωρίζουν για την ποιότητα και την ταχύτητα βρασμού τους, ενώ δεν υστερούν καθόλου σε γέυση και εμφάνιση. Ο Καναδάς είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες σε όσπρια παγκοσμίως...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι Χονδρές Φακές Αμερικής ‘BNP’ είναι φακές που παράγονται και συσκευάζονται στις Η.Π.Α. Οι ΗΠΑ είναι μαζί με τον Καναδά οι μεγαλύτερες χώρες παραγωγής οσπρίων. Όσον αφορά την χονδρή φακή η Βόρεια Ελλάδα προτιμά...

Διαβάστε Περισσότερα
Το λαθούρι Τουρκίας ‘Tat’ αποτελεί την βάση για την παρασκευή της κίτρινης φάβας. Το λαθούρι προέρχεται από το φυτό λάθυρος που ομοιάζει σε μπιζέλι αλλά με κίτρινο χρώμα. Παράγεται στην Τουρκία και αποτελεί την...

Διαβάστε Περισσότερα
Τα ρεβίθια Μεξικού ‘Macarena’ είναι τα χοντρά ρεβίθια που χρησιμοποιούμε κυρίως σε σούπες και καλύπτουν το 80% περίπου της εγχώριας ζήτησης. Το Μεξικό είναι μαζί με την Ινδία οι μεγαλύτερες παραγωγοί χώρες σε ρεβίθια...

Διαβάστε Περισσότερα
Το καλαμπόκι για ποπ-κορν Αργεντινής ‘Alemar’ είναι  καλαμπόκι συγκεκριμένων ποικιλιών το οποίο αφού θερμανθεί σκάει και φτιάχνει το γνωστό σε μας ποπ-κορν. Το καλαμπόκι γενικώς είναι μια ευρέως διαδεδομένη τροφή παγκοσμίως, ωστόσο στην Ελλάδα...

Διαβάστε Περισσότερα
Το κομμένο μπιζέλι Καναδά ‘Roy Legumex’ είναι το κύριο συστατικό της πράσινης φάβας. Ο Καναδάς είναι από τις μεγαλύτερες παραγωγούς χώρες σε όσπρια παγκοσμίως λόγω των κλιματικών συνθηκών και του εξαιρετικού υπεδάφους που υπάρχει...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι Γίγαντες Κίνας ‘Yunan Prosperous’  που εισάγει η εταιρία μας αποτελούν την εναλλακτική των Γιγάντων Καστοριάς από τον Ιανουάριο έως περίπου τον Σεπτέμβριο κάθε έτους. Οι γίγαντες Κίνας που προσφέρουμε στην ελληνική αγορά, αποτελούν...

Διαβάστε Περισσότερα
Οι Γίγαντες Καστοριάς που εμπορεύεται η εταιρία μας είναι από αξιόπιστους και πιστοποιημένους παραγωγούς του Νομού Καστοριάς. Τα φασόλια Γίγαντες παράγονται στη χώρα μας κυρίως στην περιοχή της Καστοριάς και των Πρεσπών, λόγω των...

Διαβάστε Περισσότερα










































































































































































































Οι παραδοσιακές χυλοπίτες ‘Ζύμη της Γιαγιάς’ από το εργαστήριο ζυμαρικών Μπιζτούνα, είναι το γνωστό σε όλους μας ζυμαρικό και παράγεται με την ίδια σπιτική, παραδοσιακή συνταγή εδώ και δεκαετίες. Οι παραδοσιακές χυλοπίτες ‘Ζύμη της...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Ξινός  Σιταρένιος Τραχανάς ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ο Ξινός Σιταρένιος Τραχανάς παράγεται με την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Γλυκός Σιταρένιος Τραχανάς ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ο Γλυκός Σιταρένιος Τραχανάς παράγεται με την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Πικάντικος Τραχανάς ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ο Πικάντικος Τραχανάς παράγεται με την ανάμειξη σιμιγδαλιού,...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Ξινός Αλευρένιος Τραχανάς ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ο Ξινός Αλευρένιος Τραχανάς παράγεται με την...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Τραχανάς Λαχανικών ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ο Τραχανάς Λαχανικών παράγεται με την ανάμειξη αλεύρου,...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Βρασμένο Πλιγούρι Τουρκίας ‘Baharoglu’ παράγεται από τη βιομηχανία Baharoglu η οποία θεωρείται η κορυφαία στο είδος της. Είναι βρασμένο, αποφλοιωμένο και χοντραλεσμένο σιτάρι, κατά τον βρασμό του οποίου χρησιμοποιούνται φυτικά συστατικά τα οποία...

Διαβάστε Περισσότερα
Το αποφλοιωμένο κριθάρι Ιταλίας είναι το προϊόν που παράγεται από την αποφλοίωση του κριθαριού. Λόγω των πολλών θρεπτικών συστατικών που περιέχει θεωρείται ιδανικό συνοδευτικό διαφόρων πιάτων σε πολλές χώρες, παρόλα αυτά δεν είναι ιδιαίτερα...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ευριστόν ‘Ζύμη της Γιαγιάς’ από το εργαστήριο ζυμαρικών Μπιζτούνα, είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται κυρίως στην ποντιακή κουζίνα και είναι κατάλληλο για περιόδους νηστείας. Το ευριστόν ‘Ζύμη της Γιαγιάς’ παράγεται από αλεύρι από...

Διαβάστε Περισσότερα
Ο Γλυκός Αλευρένιος Τραχανάς ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται σε σούπες τους κρύους μήνες του χειμώνα. Ο Γλυκός Αλευρένιος Τραχανάς παράγεται με την...

Διαβάστε Περισσότερα
Το χειροποίητο Κους Κους ‘Αραβησσός’, παράγεται από τη βιοτεχνία παραδοσιακών προιόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι ένα ζυμαρικό που χρησιμοποιείται ως συνοδευτικό σε πολλά πιάτα. Το χειροποίητο κους κους ‘Αραβησσός’ παρασκευάζεται με την παραδοσιακή...

Διαβάστε Περισσότερα
To χοντρό σιμιγδάλι ‘The Greek Sun’ παράγεται από τους Μύλους Χαλκιδικής, και είναι τα υπολείμματα του αλεσμένου σιταριού και χρησιμοποιείται στην αρτοποιία αλλά και την ζαχαροπλαστική. Το σιμιγδάλι παράγεται από τα υπολείμματα κόκκων σιταριού...

Διαβάστε Περισσότερα
Το αποφλοιωμένο σιτάρι ‘Αραβησσός’ παράγεται από την βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι το προιόν που προκύπτει από την αποφλοίωση του σκληρού σίτου. Το αποφλοιωμένο σιτάρι αποτελεί τη βάση από την οποία...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Κορκότο ‘Αραβησσός’ παράγεται από την βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι αποφλοιωμένο και σπασμένο σκληρό σιτάρι. Το κορκότο παράγεται από σκληρό σιτάρι το οποίο αφού αποφλοιωθεί και έπειτα αλεσθεί, κοσκινίζεται και...

Διαβάστε Περισσότερα
Το Βρασμένο Πλιγούρι ‘Αραβησσός’ παράγεται από την βιοτεχνία παραδοσιακών προϊόντων της οικογένειας Μαρταβαλτζόγλου, και είναι βρασμένο, αποφλοιωμένο και σπασμένο σκληρό σιτάρι.   Το πλιγούρι παράγεται από σκληρό σιτάρι το οποίο αφού αποφλοιωθεί και έπειτα...

Διαβάστε Περισσότερα




























































































































































































































Το ρύζι ράζα είναι το κίτρινο ρύζι ή parboiled το οποίο όμως δεν έχει υποστεί την υδροθερμική κατεργασία. Στη χώρα μας παράγεται κυρίως στα εδάφη της Μακεδονίας και κυρίως στις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης και...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ρύζι νυχάκι ή γλασέ είναι ένα λευκό και μεσόσπερμο ρύζι που χρησιμοποιείται κατά κόρον στην Ελλάδα και θεωρείται ρύζι για όλες τις χρήσεις. Στη χώρα μας παράγεται κυρίως στα εδάφη της Μακεδονίας και...

Διαβάστε Περισσότερα
To ρύζι μπριζέ ή σπασμένο ρύζι είναι υποπροιόν της επεξεργασίας του ρυζιού και χρησιμοποιείται κυρίως σαν ζωοτροφή. Το ρύζι μπριζέ είναι τα υπολείμματα του ρυζιού τα οποία απομένουν μετά από την διαδικασία της αποφλοίωσης....

Διαβάστε Περισσότερα
Το Κίτρινο ρύζι ή Parboiled είναι ένα προβρασμένο κίτρινο ρύζι και χρησιμοποιείται ευρέως στην Ελλάδα για αυτούς που προτιμούν το ρύζι τους πιο σπυρωτό. Το ρύζι είναι ένα από τα σπουδαιότερα δημητριακά παγκοσμίως και...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ρύζι καρολίνα είναι λευκό και μεσόσπερμο ρύζι που χρησιμοποιείται ευρέως στην  Ελλάδα.   Στη χώρα μας παράγεται κυρίως στα εδάφη της Μακεδονίας και κυρίως στις πεδιάδες της Θεσσαλονίκης και των Σερρών.   Χρησιμοποιείται...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ημιαποφλοιωμένο ή καστανό ρύζι είναι μεσόσπερμο ρύζι από το οποίο δεν φύγει όλος ο φλοιός του.   Θεωρείται ιδιαίτερα υγιεινό καθώς είναι πλουσιότερο σε φυτικές είναι λόγω του φλοιού ο οποίος είναι εμφανής...

Διαβάστε Περισσότερα
Το ρύζι Basmati είναι ένα αρωματικό ρύζι που παράγεται στην Ινδία και το Πακιστάν. Παράγεται μόνο στα εδάφη των ποταμών που πηγάζουν από τα Ιμαλάια και βρίσκονται μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, από...

Διαβάστε Περισσότερα


































































































Τοποθεσία : Νέα Μάλγαρα – Δήμος Αξιού, Θεσσαλονίκη
T.K. 57300
Τηλέφωνο :  +30 23910-42429
Φαξ: +30 23910-41594
Email: info@glaveris.gr
Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή 8.00 – 18.00





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου