ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ....ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΗΣ!!

ΜΕ ΑΡΩΜΑ ΜΑΝΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ - ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Το εργαστήριο ‘’Με Άρωμα Μάνης’’ βρίσκεται εδώ και τρία χρόνια στην Καλαμάτα και δραστηριοποιείται πάνω στην παραγωγή και εμπορία ζυμαρικών μοναδικής ποιότητας, από αγνά υλικά. Η εμπειρία χρόνων καθώς και ο άρτια εξοπλισμένος χώρος του εργαστηρίου μας, εγγυούνται ποιοτικό αποτέλεσμα σε κάθε προϊόν που φέρει την υπογραφή μας.

Για την παρασκευή των ζυμαρικών μας χρησιμοποιούμε δοκιμασμένες συνταγές αλλά και τα πιο
αγνά υλικά. Όλοι όσοι εργάζονται για το εργαστήρι μας στην Καλαμάτα, γνωρίζουν λεπτομερώς κάθε πτυχή της διαδικασίας παραγωγής ενώ παράλληλα διαθέτουν μεγάλη εμπειρία. Βρείτε στο χώρο μας: χυλοπίτες, τραχανάς, κριθαράκι, ζυμαρικά ολικής άλεσης, ζυμαρικά σε σχήμα βίδας και λαζάνια πλάτους 8,6 και 4mm.

Επικοινωνήστε μαζί μας και ενημερωθείτε για οτιδήποτε χρειάζεστε. Παράλληλα, μέσω της καινούργιας μας ιστοσελίδας μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα προϊόντα μας, φωτογραφίες από το εργαστήρι μας αλλά και μοναδικές συνταγές που εξασφαλίσαμε για εσάς.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ

ΛΑΖΑΝΙΑ
Τα λαζάνια είναι ένα κλασσικό ιταλικό πιάτο το οποίο αποτελείται από στρώσεις ζυμαρικού, τυριού και σως και πολλές φορές περιλαμβάνει και άλλα συστατικά. Η λέξη λαζάνια χρησιμοποιείται τόσο για το πιάτο όσο και για το ίδιο το ζυμαρικό. Παρόλο που τα λαζάνια πιστεύεται ότι προήλθαν από την Ιταλία, μία θεωρία είναι ότι η λέξη λαζάνια προέρχεται από την ελληνική λέξη λάσανα ή λάσανον, που σημαίνει γάστρα. Μια άλλη θεωρία είναι ότι η λέξη λαζάνια μπορεί να προέρχεται από τη λέξη λάγανον , ένα λεπτό φύλλο ζύμης κομμένο σε λωρίδες.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΒΙΔΕΣ
Κοντά κομμάτια ζυμαρικών, στριφτά σε σχήμα σπείρας, όπως οι βόλτες μιας βίδας. Θα τα βρείτε σκέτα με αυγά και γάλα, και τρικολόρε με γεύσεις σπανάκι, καρότο, τομάτα. Τα τρικολόρε δεν περιέχουν χρωστικές. Το χρώμα τους οφείλεται σε αφυδατωμένο σπανάκι και καρότο, και πελτέ τομάτας. Κατάλληλα για τις περισσότερες σάλτσες, αλλά κυρίως για τις σάλτσες με βάση την τομάτα και για σαλάτες ζυμαρικών.

ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ – ΜΑΝΕΣΤΡΑ
Το κριθαράκι ή μανέστρα είναι ζυμαρικό της ελληνικής και ιταλικής κουζίνας με ωοειδές σχήμα - πεπλατυσμένο στο κέντρο και μυτερότερο στα άκρα - και μέγεθος κόκκου ρυζιού ή σιταριού ή και μεγαλύτερο. Τόσο στα ελληνικά όσο και στα ιταλικά η ονομασία του προέρχεται από το δημητριακό κριθάρι. Φτιάχνεται από σιμιγδάλι το οποίο αρχικά ζυµώνεται µε νερό και στη συνέχεια πιέζεται μέσα από κατάλληλα καλούπια και παίρνει το γνωστό σχήμα. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στην ελληνική κουζίνα, χρησιμοποιείται όμως γενικότερα στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και στη Μέση Ανατολή.

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΕΩΣ
Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως, παρασκευάζονται από ολόκληρο τον καρπό του σιταριού και είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Προσφέρουν στον οργανισμό ενέργεια και αποτελούν επιλογή υγιεινής διατροφής, ειδικά εάν συνδυαστούν με μια ελαφριά κόκκινη σάλτσα τομάτας. Υπολογίζεται ότι μια μερίδα ζυμαρικών ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό το 27% των φυτικών ινών που χρειάζεται κάθε μέρα.

ΧΥΛΟΠΙΤΕΣ
Οι χυλοπίτες είναι είδος παραδοσιακού ελληνικού ζυμαρικού, που παρασκευάζεται από αλεύρι, αυγά, γάλα και αλάτι. Σε κάποια μέρη της Πελοποννήσου ονομάζονται και "τουτουμάκια". Η ζύμη ανοίγεται σε λεπτό φύλλο, και έπειτα κόβεται σε λωρίδες. Σε κάποιες περιοχές τεμαχίζονται σε μικρά τετράγωνα. Η διαδικασία αυτή στο παρελθόν γινόταν στο χέρι, ενώ σήμερα χρησιμοποιούνται ειδικές μηχανές. Οι χυλοπίτες απλώνονται για ορισμένες μέρες σε καθαρά σεντόνια, μακριά από σκόνες και έντομα για να στεγνώσουν και να ξεραθούν τελείως. Τα λαζάνια παρασκευάζονται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μόνο που κόβονται σε στενόμακρες λωρίδες. Μαγειρεύονται με διάφορους τρόπους, είτε ως σούπα, είτε με κοτόπουλο κλπ..

ΤΡΑΧΑΝΑΣ
Ο τραχανάς είναι ζυμαρικό φτιαγμένο από αλεύρι και γάλα και έχει σχήμα κοκκώδες και ακανόνιστο. Οι κόκκοι έχουν διάμετρο περίπου 2-3 χιλιοστά. Υπάρχει σε διάφορες ποικιλίες: ξινός και γλυκός, χοντρός και ψιλός. Ο τραχανάς μαγειρεύεται σαν σούπα είτε με αρκετό νερό, είτε πιο πηχτή. Ο χρόνος μαγειρέματος του τραχανά είναι συνήθως μικρός, περίπου 15-20 λεπτά. Ορισμένες φορές μαγειρεύεται και με ντομάτα. Κατά την παρασκευή του τραχανά, το τελευταίο στάδιο είναι το στέγνωμά του. Για να γίνει αυτό ο τραχανάς απλώνεται ώστε να έχει τη μέγιστη δυνατή επιφάνεια. Η διαδικασία αυτή, το άπλωμα του τραχανά, έχει παραμείνει και ως λαϊκή έκφραση, που αναφέρεται σε κάποιον που αργοπορεί χαρακτηριστικά. Στην Κύπρο ο τραχανάς φτιάχνεται από ψιλοσπασμένο σιτάρι (λέγεται και κονάρι κατά την Κυπριακή διάλεκτο) και ζυμώνεται σε κυλινδρική μορφή με, περίπου, λιγότερο από ένα εκατοστό διάμετρο και "απλώνεται" στον ήλιο για να ξεραθεί. Φτιάχνεται επίσης σε σούπα, συνήθως πιο πηχτή από άλλες σούπες. Δεν χρησιμοποιείται ντομάτα αλλά αυγολέμονο και, συνήθως, περιέχει κάποιο είδος κρέατος. Πολύ δημοφιλής είναι η σούπα τραχανά με μελισσοφάγους.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ & ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 
Με Άρωμα Μάνης 
ΣΤΑΘΕΑ ΠΗΝΕΛΟΠΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.
Αθηνών 84, Καλαμάτα, Τ.Κ. 24100
Τηλ.: 27210 20470   I   Fax: 27210 20056
E-mail: info@zymarika-aromamanis.gr

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Καθημερινά ανοικτά ώρες καταστημάτων  http://www.zymarika-aromamanis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου