ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΧΩΤΟΣ

Η οικογένεια Χώτος, εδώ και τρεις γενιές, ασχολείται αποκλειστικά με την τυροκομία.

Την παράδοση ξεκίνησε στις αρχές του 20ου αιώνα, ο παππούς της οικογένειας, Γιώργος Χώτος, τελειοποιώντας τα μυστικά της παρασκευής της
Φέτας και του Μανουριού, που τόσο καλά γνώριζαν οι κτηνοτρόφοι της ορεινήςΣαμαρίνας.

Η γνώση αυτή παρέμεινε στην οικογένεια, περνώντας από γενιά σε γενιά μέχρι τις μέρες μας.

Με σεβασμό ως προς τον παραδοσιακό τρόπο παραγωγής και την ποιότητα τους, τα τυριά “Χώτος” ξεχωρίζουν για την πλούσια μεστή τους γεύση και έχουν αναδειχθεί στα αγαπημένα τυριά των Ελλήνων.

ΜΑΝΟΥΡΙ (Π.Ο.Π.)

Η ΧΩΤΟΣ ΑΒΕΕ έχει συνδέσει το όνομά της με το μανούρι, το εξαιρετικό παραδοσιακό Ελληνικό μαλακό τυρί από 100% αιγοπρόβειο γάλα.

Το μανούρι Χώτος έχει γεμάτη, πλούσια γεύση και μοναδικό άρωμα. Συνοδεύει ιδανικά ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, ενώ μπορείτε επίσης να το απολαύσετε σκέτο, σε σαλάτες, ζυμαρικά ή σε σάντουιτς.

ΦΕΤΑ (Π.Ο.Π.)

Η φέτα ΧΩΤΟΣ είναι προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.), η οποία παράγεται από 100% φρέσκο ελληνικό παστεριωμένο αιγοπρόβειο γάλα. Έχει ευχάριστη γεύση, όχι ιδιαίτερα αλμυρή, ελαφρώς υπόξινη και με πλούσιο άρωμα. Η υφή της είναι μέτρια προς σκληρή, συμπαγής και δε θρυμματίζεται. Ο χρόνος ωρίμανσής είναι τουλάχιστον 2-3 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής. Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της είναι η σταθερή της γεύση και ποιότητα, για την οποία έχει βραβευθεί με το London Golden World Quality Prize. Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε κύρια πιάτα και σαλάτες, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακών φαγητών.
 
POC / 599-9736.06

ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

Το κατσικίσιο τυρί ΧΩΤΟΣ είναι ένα παραδοσιακό λευκό τυρί που παράγεται από 100% φρέσκο Ελληνικό κατσικίσιο γάλα του τόπου μας. Είναι ένα τυρί με υψηλή διατροφική αξία, χαμηλά λιπαρά και μοναδική ελαφρώς πικάντικη γεύση. Χρησιμοποιείται ως ορεκτικό ή συνοδευτικό σε κύρια πιάτα και σαλάτες, ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία μεσογειακών 

ΑΝΘΟΤΥΡΟ

Το ανθότυρο ΧΩΤΟΣ είναι προϊόν ορού γάλακτος το οποίο προκύπτει από την παραγωγική διαδικασία της φέτας και εμπλουτίζεται με φρέσκο αιγοπρόβειο γάλα. Είναι ένα διαιτητικό προϊόν με χαμηλά λιπαρά και με ελάχιστη περιεκτικότητα σε αλάτι. Παραδοσιακά χρησιμοποιείται ως γέμιση σε πίτες, ενώ μπορεί να συνδυαστεί εύγευστα με φρούτα, όπως σύκο, αχλάδι και μήλο.και όχι μόνο, φαγητών.
Διεύθυνση :Βλαχάβα 10, 40011, Φαλάνη - Λάρισα, Ελλάδα
Τηλέφωνο :+30 241 094 1815
Fax :+30 241 094 1549
E-Mail :info@hotos.grgeorge@hotos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου