ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

ΠΥΛΙΑΚΗ ΓΗ

elia kalamon se krasi kai meliΗ Πυλιακή Γη ξεκίνησε την δραστηριότητα της το 2009 στην παραλία της Γιάλοβας, στην Πύλο Μεσσηνίας. 
Με έμπνευση τις παραδοσιακές συνταγές της περιοχής και πρώτη ύλη ότι παράγει – κυρίως - η Μεσσηνιακή γη, δημιουργεί προϊόντα που τιμούν την παράδοση αλλά και οδηγούν σε νέες γευστικές εμπειρίες. 
Η Ελιά καλαμών γέμισε με αμύγδαλο, ενώθηκε με κρασί και μέλι και δημιούργησε μια νέα γευστική εμπειρία και απόλαυση. Ξέφυγε από τα πλαίσια του γλυκού κουταλιού και συνοδεύει πλέον
πράσινες σαλάτες, λευκά τυριά, τηγανιτά κρέατα και ότι άλλο μπορεί να εμπνευστεί κανείς. Την ελιά ακολούθησε το αποξηραμένο σύκο που ταίριαξε με κονιάκ και μέλι, το πεπόνι που αγαπήθηκε με την μαστίχα, το καρπούζι με το σαφράν, τα τοματίνια με το μέλι και το κρασί, το λεμόνι με το αγουρέλαιο, το κεράσι με την αρμπαρόριζα …

Αυτό είναι το σκεπτικό της Πυλιακής Γης και της δημιουργού της Γιάννας Μπαλαφούτη: Παραδοσιακά αγνά υλικά, νέες γευστικές εμπειρίες. 

Η παραγωγή είναι περιορισμένη, όλα γίνονται στην εποχή τους, δεν βιάζουμε την φύση. Την ακολουθούμε και εμπνεόμαστε από αυτήν. 

Κάθε βαζάκι και σακουλάκι, είτε πρόκειται για εδέσματα, είτε για μαρμελάδες, είτε για αρτύματα ή αρτοπαρασκεύασμα, περιέχει γεύσεις και αρώματα από την φύση, δεν έχει χημικά συντηρητικά, πρόσθετα, γλυκόζη και οτιδήποτε άλλο που μπορεί να κάνει την παραγωγή εύκολη αλλά και την γεύση ουδέτερη και αδιάφορη.

Πυλιακή Γη Μονοπρόσωπη ΕΠΕ

  • Παραλία Γιάλοβας, Πύλος, Μεσσηνία
  • Αγ. Κωνσταντίνου 40, Εμπορικό κέντρο Αίθριο, 15124 Μαρούσι, Αθήνα
  • Τηλέφωνο επικοινωνίας: +30 697 185 50 46, 215 505 39 75
  • ηλ. ταχυδρομείο: info ["παπάκι"] pyliakigi [τελεία] gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου