ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ ΒΟΤΑΝΑ...ΦΕΡΑΣΠΙΣ



Αρωματικά φυτά και βότανα

Back HomeΠιστοποιημένα βιολογικά, ποιοτικά προϊόντα από αρωματικά φυτά και βότανα που παράγονται στο Κιλκίς.
Φέρασπις: Αρχαία Ελληνική σύνθετη λέξη, φέρ-ασπις που σημαίνει, αυτός που φέρει ασπίδες, τις φέρνει μαζί του καθώς έρχεται.
Αντίθετο του Φέρασπις, είναι ο
Ρίψασπις, αυτός που πετάει τις ασπίδες και φεύγει. Κατά την αρχαιότητα, στρατιώτης που ρίχνει την ασπίδα του, δηλαδή το βάζει στα πόδια από δειλία.
Ο ρίψασπις ρίχνοντας την ασπίδα του εκθέτει σε κίνδυνο τον συμπολεμιστή του, αφού η ασπίδα του ενός, κάλυπτε το σώμα του διπλανού του. Γι’ αυτό η Σπαρτιάτισσα μάνα έλεγε “ή ταν ή επί τας” (ή θα γυρίσεις πίσω με την ασπίδα σου ή να σε φέρουν πάνω σε αυτήν σκοτωμένο ή τραυματισμένο).
Την ονομασία Φέρασπις την διαλέξαμε γιατί τα βότανα λόγω των ιδιοτήτων που έχουν, είναι προστατευτικά για τον ανθρώπινο οργανισμό.
Φυσική ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό.
Παράγουμε και διαθέτουμε βότανα και αρωματικά εξαιρετικής ποιότητας και καθαρότητας.
Το κλίμα και η σύσταση του εδάφους στην περιοχή της Μεγάλης Στέρνας, είναι ιδανικά για καλλιέργειες αρωματικών φυτών και βοτάνων.
Ξηρική καλλιέργεια, μεγάλες περίοδοι ηλιοφάνειας, μεράκι και φροντίδα για το κάθε φυτό και τεχνικές καλλιέργειας που έχουν τις ρίζες τους στην γνώση των παλαιών, έχουν ως αποτέλεσμα ένα προϊόν υψηλής ποιότητας, εξαιρετικής καθαρότητας, πλούσιο σε αιθέρια έλαια που δίνουν στα προϊόντα μας μοναδική γεύση και άρωμα.
Από το 2012 ξεκίνησε η καλλιέργεια των αρωματικών – φαρμακευτικών φυτών στα κτήματά μας. Η εγκατάσταση των ειδών έγινε με αγορά έτοιμων φυτών από εταιρία τα οποία παράχθηκαν με ιστοκαλλιέργεια και προέρχονται από την ελληνική χλωρίδα. Το κύριο πλεονέκτημα των προϊόντων μας είναι ότι έχουν σταθερά ποιοτικά και ποσοτικά χαρακτηριστικά από την άποψη των αιθερίων ελαίων αφού το υλικό προήλθε εξ ολοκλήρου με ιστοκαλλιέργεια.
Η μετέπειτα αύξηση σε έκταση των ειδών έγινε με μοσχεύματα από τα πρωταρχικά φυτά για να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των φυτών.
Κεβρεκίδης Κ. Σάββας – Κεβρεκίδης Κ. Άλκιβιάδης
Μεγάλη Στέρνα, Κιλκίς
Τηλ, 6982238085
Παρακαλώ μη διστάσετε να επικοινωνήσετε, αν έχετε οποιαδήποτε σχόλια ή ερωτήσεις.  http://feraspis.gr/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου