ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ

Εχοντας την παραδοσιακή ευχή από ένα φίλο ζυθοποιό άρχισαμε την πρώτη παραγωγή την  31/8/2001 και σύντομα η πρώτη βιολογική μπύρα στην Ελλάδα ήταν έτοιμη, μετά από πολλές περιπέτειες, σε ζυθοποιείο χωρίς κουφώματα, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα (με μία παλιά και μικρή γεννήτρια)  και χωρίς τον κατάλληλο ψυκτικό εξοπλισμό ( η δεξαμενή ψύχθηκε με παγάκια).  Παρ’όλα αυτά, η μπύρα ήταν ασυναγώνιστης ποιότητας!
Δύσκολος χειμώνας, οι πωλήσεις τους πρώτους μήνες του χρόνου κατά μέσο όρο ήταν λιγότερο από 100 λίτρα! ( για σύγκριση : Ιανουάριος 2010 πωλήσεις περισσότερο από 6.000 λίτρα).Ευτυχώς, ο ζυθοποιός δεν έχει ακόμη αφήσει τη δουλειά του στη Σκωτία, θα ταξιδεύει κάθε μήνα για τα επόμενα τρία χρόνια.. Η εμφιάλωση γίνεται με ένα ημι-αυτόματο εμφιαλωτήριο, και εννοείται ότι κλείνουμε τα μπουκάλια με το χέρι. Κολλάμε τις ετικέτες μία-μία απλώνοντας κόλλα ταπετσαρίας με πινέλο. Οι φιάλες που επιστρέφονται (από την αρχή είχαμε αποφασίσει ότι μόνον επιστρεφόμενες θα είναι οι φιάλες για περιβαλλοντικούς λόγους) καθαρίζονται με περιστρεφόμενες βούρτσες.

beers2
Το καλοκαίρι του 2002  άρχισε να λειτουργεί με  επιτυχία το μεζεδοπωλείο μας στο χώρο της ζυθοποιίας. Δυστυχώς, λόγω έλλειψης χρόνου, έπρεπε να το κλείσουμε το φθινόπωρο του 2007.
2003: Η μπύρα γίνεται γνωστή ανά την Ελλάδα και το 2004 αρχίσαμε εξαγωγές στην Κύπρο και τη Δανία.
Στις ετικέτες εξελισσόμαστε(!) και περνάμε από το στάδιο του «πινέλο-κόλλα» σε ένα μεταχειρισμένο «μουσειακό μηχάνημα»…με δυναμικότητα 1400 φιαλών ανά ώρα. Την ίδια χρονιά αγοράζουμε και ένα μικρό πλυντήριο φιαλών με μέγιστη δυναμικότητα 1500 φιάλες ανά ώρα. Επίσης, διπλασιάζουμε την δυναμικότητα των δεξαμενών ζύμωσης-ωρίμανσης.
2005: ο Dr. Bernd Brink συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδριο της CMR για την μπύρα. Η Ρεθυμνιακή Μπύρα σερβίρεται στην Βρετανική Πρεσβεία που γιορτάζονται τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ..
Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία Α.Β.Ε.Ε.
12ο χλμ. Ρεθύμνου-Σπηλίου
74100 Ρέθυμνο/Κρήτη/Ελλάδα
+3028310 41243 (αυτόματος τηλεφωνητής)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου