ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025

Αρωματικός κύβος…ερρίφθη στη Χίο

 Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς podcast «Το χωράφι της καινοτομίας» φιλοξενούμε την Αργυρώ Κουτσουράδη, αγρότισσα αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών από τη Χίο η οποία από το 2015 μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να κερδίσει την εγχώρια αλλά και την ξένη αγορά με τα προϊόντα που παράγει μέσω της εταιρείας που έχει δημιουργήσει Myrovolos Organics, ενώ το 2023 ανακηρύχθηκε Ευρωπαία Αγρότισσα της χρονιάς. Η ίδια καταφέρνει να ισορροπεί ανάμεσα σε πολλούς ρόλους έχοντας πάντα στραμμένο το βλέμμα της προς την καινοτομία.

Το πιο πρόσφατο επίτευγμά της είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης στο πρόγραμμα Ενδυνάμωση Γυναικών στον τομέα της Αγροδιατροφής που

διοργανώνεται κάθε χρόνο από τον Ευρωπαϊκό οργανισμό ΕΙΤ Food. Η ίδια παρουσίασε το καινοτόμο προϊόν Myrovliteas. Έναν κύβο αρωματικών φυτών με μείγμα αφεψημάτων με συστατικά το τσάι του βουνού, τη λουίζα, το μελισσόχορτο και το χαμομήλι σε συνδυασμό με το μέλι. Η καινοτομία του ενισχύεται μέσα από τη λυοφιλίωση, δηλαδή από υγρή μορφή μετατρέπεται σε στερεή καθιστώντας το έτσι ένα γρήγορο και εύκολο προς κατανάλωση αφέψημα. Το συγκεκριμένο προϊόν δημιουργήθηκε από τη συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Τμήμα Επιστήμης, Διατροφής και Τροφίμων και συγκεκριμένα στην ομάδα του κύριου Κουτελιδάκη.

Ακούστε αναλυτικά τη συζήτηση για την επιτυχημένη πορεία της δημιουργίας μίας αγροτικής επιχείρησης από το μηδέν.

Μπρορείτε να παρακολουθήσετε και το video της συνέντευξης:  

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου