ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

Νέες βιολογικές λαϊκές αγορές παραγωγών αναμένεται να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη

 Νέες βιολογικές λαϊκές αγορές παραγωγών αναμένεται να λειτουργήσουν στη Θεσσαλονίκη



Στο στόχαστρο των Αγορών Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, έχει μπει ο στόχος της δημιουργίας τριών επιπλέον αγορών.


Όπως αναφέρει, ο πρόεδρος του σωματείου, κος Γιάννης Παπαδόπουλος στο grtimes.gr, στόχος είναι να ανοίξουν επιπλέον βιολογικές αγορές, βάζοντας στον χάρτη και το Πανόραμα, το Ωραιόκαστρο, αλλά και το κέντρο της Θεσσαλονίκης.
 
Τα βιολογικά προϊόντα, όλο και περισσότερο κερδίζουν έδαφος στις προτιμήσεις των καταναλωτών, δεδομένου ότι η βιολογική γεωργία χρησιμοποιεί ήπιες μεθόδους αντιμετώπισης προβλημάτων, διατηρώντας το έδαφος ζωντανό και διασφαλίζοντας την αειφορία.
 
«Στόχος μας είναι να ανοίξουμε κι άλλες αγορές, και συγκεκριμένα στο Πανόραμα του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, στο Ωραιόκαστρο αλλά και στον δήμο Θεσσαλονίκης».

Σε ότι αφορά την περιοχή του Πανοράματος, το αίτημα για τη λειτουργία βιολογικής αγοράς έχει ήδη εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο και αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις, ούτως ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί εντός του Οκτωβρίου.
 
«Αρχικά, θα ξεκινήσουμε με 30 - 35 πάγκους και θα είναι στο κέντρο του Πανοράματος, σε παρκάκι» αναφέρει ο κος Παπαδόπουλος
 
Για το Ωραιόκαστρο, έχουν γίνει συζητήσεις με τον δήμαρχο Παντελή Τσακίρη, ο οποίος ήταν πολύ θετικός, για τον δε δήμο Θεσσαλονίκης «μας υποσχέθηκε ο δήμαρχος ότι θα εξεταστεί το αίτημά μας».
 
«Δε μπορεί να υπάρχουν βιολογικές αγορές στον νομό Θεσσαλονίκης και να μην υπάρχει στο κέντρο. Ας είναι και στην περιοχή της Χαριλάου, στην Τούμπα, ακόμη και στην παραλιακή, δεν έχουμε ψάρια, εσώρουχα και πυτζάμες, βιολογική αγορά θα είμαστε. Είμαστε συγκεκριμένοι παραγωγοί, με συγκεκριμένα προϊόντα, και προσέχουμε ιδιαίτερα να μην εκτεθούμε, ούτε εμείς, ούτε ο Δήμος».

ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ>>https://www.organiclife.gr/el/biologika-proionta/9580-nees-biologikes-laikes-agores-paragogon-anamenetai-na-leitourgisoun-sti-thessaloniki.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου