ΣΕΛΙΔΕΣ

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

ΦΤΙΑΞΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ

unnamed-5Οι Έλληνες της Αρχαιότητας που όλα σωστά τα είχαν σκεφθεί, πίστευαν πως το κρασί ήταν το σημαντικότερο ποτό τους μετά το νερό.
Χτίζει μια γερή καρδιά αλλά και «οίνος ευφραίνει καρδίαν», κάτι που σε δικά μας σημερινά λόγια, πάει να πει πως σβήνει το στρες των φορτισμένων ημερών που ζούμε, αυτό που προκαλεί κάθε αρρώστια και φέρνει πιο κοντά τις καρδιές μας. Ένα ποτήρι κρασί την ημέρα θωρακίζει την υγεία αλλά όχι όποιο κι όποιο κρασί. Η Ηλέσιον ψάχτηκε πολλά χρόνια μέχρι να
οινοποιήσει το κρασί της όπως το έφτιαχναν οι πρόγονοί μας, βιολογικό, χωρίς θειώδη και συντηρητικά με φυσική οινοποίηση. Από παλιά αμπέλια, ροδίτη, αγιωργίτικο και σαββατιανό που μεγαλώνουν φυσικά στις πλαγιές του Κυθαιρώνα. Κόκκινο, ροζέ και λευκό.
Μέσα από τη διαδικασία, προέκυψαν άλλα δυό εξαιρετικά προϊόντα, το Σταφυλόνερο Ειδύλλι, αντιοξειδωτικό, αγνό, άθερμο και άζυμο.
Και το Σταφυλόμελο, ένα σιρόπι βιολογικού σταφυλιού, άθερμο, χωρίς χημείες και πλούσιο με όλα τα θρεπτκά συστατικά του σταφυλιού. Που μπαίνει στα μαγειρέματα, στα γλυκά, όπου χρειάζεσαι λίγη γλύκα αλλά πίνεται κιόλας αν το ανακατέψεις με νερό ή άλλο αλκοόλ.
Η Ηλέσιον δεν σταμάτησε εκεί. Μπήκε στο πετσί του αρχαίου πρόγονου, μελέτησε τις συνήθειές του. Πώς έπινε το κρασί του; Κεκραμένο. Αραιωμένο με θαλασσινό νερό ή σκέτο νερό. Ο άκρατος ή συμπυκνωμένος αρχαίος οίνος μ’αυτή τη λογική, ήταν απλά ένα εργαλείο χαράς, που κοβόταν και ραβόταν στα μέτρα του-αρχαίου-πότη. Ο οποίος, σε ένα συμπόσιο, ας πούμε, ξεκινούσε με περισσότερο ή λιγότερο αραιωμένο κρασί, στη συνέχεια το έπινε πιο δυνατό ή πιο ελαφρύ, κανονίζοντας έτσι μόνο την απόλαυση και αποφεύγοντας τη μέθη και τα έκτροπά της.
unnamed-11
Κάτι που δεν μπορείς να κάνεις με τα σημερινά κρασιά, τα οποία σε πάνε αυτά όπου θέλουν. Υπάρχει όμως, η κασετίνα ΗΛΕΣΙΟΝ, που την αγοράζεις μαζί με τα 3 προϊόντα της.
20170208_142648
Ο άκρατος οίνος ή αλλιώς το μπουκάλι με το κανονικό κρασί, αραιώνεται με σταφυλόνερο, οπότε ορίζεις εσύ τη βραδιά σου, πόσο δυνατό ή χαλαρό θέλεις το κάθε σου ποτήρι.
Στο τέλος, τελειώνεις με ένα γλυκό κρασί: απλά προσθέτεις σταφυλόμελο και πάγο στο κανονικό κρασί για να συνοδεύσεις ένα γλυκό ή να κλείσεις ζαχαρένια ένα δείπνο.
Τα προϊόντα ΗΛΕΣΙΟΝ τα βρίσκεις σε όλες τις βιολογικές λαϊκές και σε πάρα πολλά βιολογικά μαγαζιά και νεο-μπακάλικα της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Μπες στο www.helession.com και στο κεφάλαιο «Ηλέσιον» θα βρεις όλα τα σημεία διάθεσης. Σίγουρα κάποιο απ’όλα είναι δίπλα στο σπίτι σου. Eπίσης, το βρίσκεις στο e-shop του www.helession.com....ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΕΔΩ>>>>>>>https://www.pirouni.gr/2017/02/%CF%86%CF%84%CE%B9%CE%AC%CE%BE%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF-%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%8C%CF%80%CF%89%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%AD%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου