Σκληρό τυρί με υπόγλυκη χαρακτηριστική γεύση, συνήθως με συμπαγή μάζα και όμορφο κίτρινο ως υποκίτρινο χρώμα. Παρασκευάζεται στο παραδοσιακό τυροκομείο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου από αγελαδινό γάλα και αποτελεί την εξέλιξη του παλιού “βραστού τυριού” της
Τήνου.
Η γραβιέρα Τήνου είναι άριστο επιτραπέζιο τυρί και δίνει υπέροχη γεύση στις διάφορες πίτες που προστίθεται. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως επιτραπέζιο, για σαγανάκι, ως ξιμένο τυρί ή ακόμη για πίτσες και τοστ.
Διατίθεται συσκευασμένη εντός αεροστεγούς σακούλας
- σε κεφάλια 8 κιλών περίπου
- σε μισά κεφάλια 4 κιλών περίπου
- σε κεφαλάκια 2,5 με 3,5 κιλά περίπου
- σε φετες 0,5 μισού κιλού περίπου
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου