ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2016

ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΟ ΝΟΥΜΠΟΥΛΟ-ΣΑΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ...ΚΕΡΚΥΡΑΙΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ

noumboulo-kerkyrasΝούμπουλο

Γνήσια Κερκυραϊκή συνταγή

Το Κερκυραϊκό Νούμπουλο Φουμικάδο, είναι άριστης ποιότητας προϊόν και φτιάχνεται σύμφωνα με την μυστική συνταγή της οικογένειας Λαβράνου. Χοιρινό κρέας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, περασμένο σε έντερο και καπνισμένο με αρωματικά κλαριά του Νησιού όπως φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη κ.α. Σερβίρεται κομμένο σε
πολύ λεπτές φέτες και είναι ιδανικό για σαλάτες, μακαρονάδες αλλά και ποικιλίες αλλαντικών. Το νούμπουλο θεωρείται ντελικάτος μεζές, ιδανικός όταν προσφέρεται σε συνδυασμό με δροσερά λαχανικά αλλά και φρούτα σε σαλάτες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι λάτρεις του κρασιού θα το αγαπήσουν καθώς η απαλή του γεύση ισορροπεί θαυμάσια με κάθε τύπο κρασιού.

Χαραχτηριστικά και προτάσεις

Χρώμα: Ροζ ημιδιάφανο
Σερβίρεται: Κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες και συνήθως τυλιχτό σε σαλάτες
Συνοδεύεται ιδανικά: Από κόκκινο κρασί Cabernet Sauvignon αλλά και από Κερκυραϊκή μπύρα Real Ale Special

Συνταγές με νούμπουλο

Μοσχαρίσιο Νούμπουλο

Η πρωτοτυπία στην παράδοση

moscharisio-noumpouloΤο Μοσχαρίσιο Νούμπουλο αποτελεί ένα ακόμα ιδιαίτερο προιόν, που φτιάχνεται με την μυστική συνταγή της οικογένειας Λαβράνου. Το Μοσχαρίσιο Νούμπουλομοιάζει πολύ με το παραδοσιακό νούμπουλο Φουμικάδο, αλλά για την παρασκευή του χρησιμοποιείται μοσχαρίσιο κρέας εξαιρετικής ποιότητας, μαριναρισμένο με μπαχαρικά και βότανα της Κερκυραϊκής γης, περασμένο σε έντερο και καπνισμένο με αρωματικά κλαριά του Νησιού όπως φασκόμηλο, φλησκούνι ξερό, σχοίνο, δάφνη κ.α. Σερβίρεται κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες είναι ιδανικό για σαλάτες, μακαρονάδες, αλλά και ποικιλίες αλλαντικών για τους λάτρεις του  μοσχαρίσιο κρέατος. Το νούμπουλο θεωρείται ντελικάτος μεζές, ιδανικός όταν προσφέρεται σε συνδυασμό με δροσερά λαχανικά αλλά και φρούτα σε σαλάτες, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι λάτρεις του κρασιού θα το αγαπήσουν η ιδιαίτερή του γεύση ισορροπεί θαυμάσια με το κόκκινο κρασί.

Χαραχτηριστικά και προτάσεις

Χρώμα: Σκούρο καφέ – κόκκινο όπως του ξεχωριστού βοδινού κρέατος
Σερβίρεται: Κομμένο σε πολυ λεπτές φέτες
Συνοδεύεται ιδανικά: Από κόκκινο κρασί Cabernet Sauvignon αλλά και από Κερκυραϊκή μπύρα Real Ale Special

Συνταγές με Μοσχαρίσιο Νούμπουλο

Κερκυραϊκό Σαλάδο

Ντόπιο Παραδοσιακό Σαλάμι

salado-kommenoΝτόπιο παραδοσιακό σαλάμι, το Κερκυραικό Σαλάδοφτιάχνεται με εξαιρετικής ποιότητας χοιρινό και βόειο κρέας, με πολύ πιπέρι και αλάτι. Κρεμιέται και καπνίζεται με αρωματικά κλαριά από την Κερκυραική γη και σύμφωνα με την ιδιαίτερη συνταγή της οικογένειας Λαβράνου. Αποτελεί εξαιρετικό έδεσμα της πλούσιας ελληνικής κερκυραικής γαστρονομίας. Αποτελεί εξαιρετικό μεζέ σε ελληνικά και κερκυραικά ποτά όπως το τσίπουρο και το ούζο, αλλά και κόκκινα κρασιά. Μπορεί να συνοδευτεί ιδανικά με την εξαιρετική τυρόφετα Κερκύρας.


Χαραχτηριστικά και προτάσεις

Χρώμα: Σκούρο καφέ – κόκκινο.
Σερβίρεται: Σκούρο καφέ – κόκκινο.
Συνοδεύεται ιδανικά: Aπό κόκκινο κρασί Cabernet Sauvignon, τσίπουρο, ούζο και εξαιρετική τυροφέτα Κερκύρας.

Συνταγές με Κερκυραϊκό Σαλάδο

Παντσιέτα καπνιστή

Παντσιέτα Κερκυραϊκή παραδοσιακή

Παντσιέτα ΚαπνιστήΗ Κερκυραϊκή καπνιστή παντσιέτα αποτελεί ένα ξεχωριστό προιόν χοιρινού κρέατος της οικογένειας Λαβράνου. Η καπνιστή παντσιέτα φτιάχνεται από εξαιρετικής ποιότητας χοιρινό κρέας σιγοκαπνισμένο με αρωματικά κλαριά του Νησιού και μαριναρισμένο με μυρωδικά και βότανα της Κερκυραικής γης. ΗΚερκυραική  καπνιστή παντσιέτα φέρνει στο πιάτο σας όλες τις μυρωδιές και τις γεύσεις της Κερκυραικής παράδοσης. Μαγειρεύεται και σερβίρεται σκέτη καραμελωμένη και συνοδευτικά σε μακαρονάδες, στο φούρνο με λαχανικά ή ακόμα και με σαλάτες για λιγότερες θερμίδες. Τρώγεται και ωμή.

Χαραχτηριστικά και προτάσεις

  • Χρώμα: Ανοιχτό ροζ
  • Σερβίρεται: Κομμένη σε λεπτές φέτες ή κύβους.
  • Συνοδεύεται ιδανικά: Aπό κόκκινο ή λευκό κρασί, ανάλογα τον τρόπο σερβιρίσματος, ποικιλία Sauvignon και κερκυραϊκή μπύρα.

Συνταγές με Κερκυραϊκό Σαλάδο

Προσεχώς…

Χοιρινό Καπνιστό

Ποιοτικό χοιρινό κρέας

Χοιρινό ΚαπνιστόΑτόφια κομμάτια χοιρινού κρέατος ( μπριζόλα, μπούτι και παντσέτα) μαριναρισμένα με βότανα και μυρωδικά, καπνισμένα με ξύλο οξιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου