ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΛΕΥΚΑΔΟΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η αλλαντοποιία Δ. Πολυχρονόπουλος Α.Ε είναι μια μικρή οικογενειακή αλλαντοποιία που βρίσκεται στην περιοχή Φύσσες Λευκάδας. Από το 1950 η οικογένεια Πολυχρονόπουλου, ακολουθώντας πιστά την παράδοση φροντίζει ώστε το κρέας να συλλέγεται επιλεκτικά από την ευρύτερη περιοχή, πάντα φρέσκο. Η πολυετής εμπειρία σε συνδυασμό με το μεράκι της οικογένειας Πολυχρονόπουλου, δημιουργούν τις ιδανικότερες συνθήκες λειτουργίας και ανάπτυξης.
Η εταιρεία έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις ποτών και τροφίμων, σε Ελλάδα και εξωτερικό, τόσο σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Λευκάδας όσο και με την Ν.Α. Λευκάδας.
Τα προϊόντα μας – Σαλάμι Αέρος , λουκάνικο χωριάτικο - παρασκευάζονται από τις πιο αγνές πρώτες ύλες, δίνοντας έμφαση αφενός μεν στο φυσικό τρόπο ωρίμανσηςαφετέρου δε στην παραδοσιακή τεχνική ΄΄δεσίματος΄΄,που χρησιμοποιείται από το 1950 έως και σήμερα.
H αλλαντοποιία Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ έχοντας σαν βάση αποκλειστικά ελληνικά εκλεκτά κρέατα παράγει τα παρακάτω προϊόντα: Σαλάμι Αέρος και λουκάνικο χωριάτικο. Η παραδοσιακή μορφή του λευκαδίτικου σαλαμιού είναι σε μικρό μπαστουνάκι βάρους 250-300 γραμ. δεμένο από σχοινάκι. Το ίδιο προϊόν συσκευάζεται και σε σακούλα vacuum για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Τέλος η εταιρεία μας παρασκευάζει και το σαλάμι Κοπής , ενός κιλού περίπου, σε μπαστούνι. Όποια και αν είναι η προτίμηση σας το σαλάμι μας αποτελεί την καλύτερη επιλογή και ένα από τα κορυφαία delicatessen προϊόντα.
Η παραγωγή περιλαμβάνει διαφορα στάδια. Αρχικά γίνεται το ξεκοκάλισμα , η απονεύρωση του κρέατος και ταυτόχρονα το καθάρισμα απο τα περιττά λίπη. Στη συνέχεια το κρέας αναμειγνύεται με τα υπόλοιπα συστατικά ( αλάτι , πιπέρι, σκόρδο , χοιρινό λίπος). Το μείγμα αυτό μπαίνει σε φυσικό έντερο όπου και θα ωριμάσει φυσικά σε συγκεκριμένες συνθήκες θερμοκρασίας.
Το δέσιμο κάθε κομματιού γίνεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο απο την δεκαετία του '50 χωρίς τη μεσολάβηση κάποιου αυτοματοποιημένου μέσου, αλλά χρησιμοποιώντας το μεράκι και την τεχνογνωσία των παλιών μαστόρων. Το συγκεκριμένο σαλάμι αέρος δεν θα μπορούσε να παραχθεί εκτός Λευκάδος, γιατι μόνο στο κλίμα της περιοχής με την υψηλή υγρασία, πραγματοποιούνται οι κατάλληλες ζυμώσεις για τη σωστή ωρίμανσή του
Οι εγκαταστάσεις της εταιρείας έχουν εκσυγχρονιστεί από το 2000 ώστε να ακολουθούν ολους τους κανονισμούς και τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες απαιτήσεις της δημόσιας υγιεινής.
Η εταιρεία λειτουργεί έχοντας λάβει και συνεχώς ανανεώνοντας την πιστοποίησηποιότητας HACCP από την TUV Αυστρίας απο το 2002.
Αλλαντοποιία
"Δ. ΠΟΛΥΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε."
Φύσσες - Λευκάδος
Τηλ. Παραγγελίας/Fax: 26450 21092
e-mail: dpolych@otenet.gr   http://www.salami-polychronopoulos.gr/gr/index3.htm
e-mail: d.pol@hotmail.com
Κεντρικό Κατάστημα Λευκάδος:
Ι. Μελά 180, Λευκάδα
Τηλ. Παραγγελίας: 26450 22424


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου