ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Ελληνικό Μέλι Ελάτου ...MELITE

Το μέλι " MELITE"   παράγεται  από τα μέλη της οικογένειας Σ. Τσόκολα στην όμορφη Αργολίδα. Τα τελευταία 30 χρόνια με πολύ μεράκι, αγάπη και σεβασμό στα υπέροχα δημιουργήματα μιας τόσο εντυπωσιακής και άρτια οργανωμένης κοινωνίας, της μέλισσας, συλλέγουμε το μέλι που παράγουν τα μελισσοσμήνη μας  από διάφορα μέρη της  Ελλάδας και το προσφέρουμε χωρίς καμιά περαιτέρω επεξεργασία προβάλλοντας πλέον τα προϊόντά μας και διαδικτυακά θέτοντας την τεχνολογία στην υπηρεσία της παράδοσης.
Μείνετε ενημερωμένοι με τα τελευταία νέα στην ιστοσελίδα μας και μάθετε τις τρέχουσες προσφορές μας.
Η ιστορία μας..

  Ένα περιπλανώμενο μελίσσι που αναζητούσε  ένα καινούριο σπίτι στάθηκε η αφορμή πριν από 30 χρόνια περίπου για να γνωρίσει η οικογένειά μας την μελισσοκομία και να την συνδέσει άρρηκτα με την μετέπειτα πορεία μας. Από γενιά σε γενιά μεταλαμπαδεύτηκε η αγάπη και ο θαυμασμός σε αυτά τα μικρά πλασματάκια, τις μέλισσες, και αξιοποιώντας τις υπηρεσίες των νέων τεχνολογιών τα νεότερα μέλη της οικογένειας  αποφασίσαμε να προβάλλουμε τα γλυκά μας προϊόντα διαδικτυακά  μέσα από αυτήν την σελίδα. Στόχος μας είναι σε πείσμα των καιρών να προσφέρουμε τα αγνά προϊόντα μελιού χωρίς να υφίστανται καμιά επεξεργασία διατηρώντας την  άριστη ποιότητα που μας προσφέρει η φύση  παντρεύοντας την με  συσκευασίες υψηλής αισθητικής και σύγχρονες υπηρεσίες προσφοράς αγροτικών προϊόντων  . 

Μέλι Ελάτου- Μια από τις πιο εκλεκτές ποικιλίες μελιού 
  • Το μέλι Ελάτου με βανίλια παράγεται στην περιοχή του Μαινάλου στην ορεινή Αρκαδία από τα μελιττώδη εκκρίματα του μαύρου ελάτου που φύεται εκεί. Έχει χαρακτηριστικό χρυσό χρώμα με ανοιχτόχρωμες ανταύγειες, έχει παχύρρευστη υφή  και πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα γεγονός που εξηγεί το ότι δεν κρυσταλλώνει.
  • Το  μέλι Ελάτου παράγεται στην Δυτική Στερεά Ελλάδα . Έχει ένα  πιο  ανοιχτόχρωμο καστανό χρώμα και είναι αρκετά ρευστό.
Διατίθεται σε συσκευασίες των 300,450, 750 και 950 γραμμαρίων

Το Μέλι με Θυμάρι παράγεται από άνθη θυμαριού στην Αργολίδα, έχει σκούρο  πορτοκαλί χρώμα και είναι ιδιαίτερα αρωματικό και γευστικό μέλι. Φημίζεται για τις αντισηπτικές και τονωτικές του ιδιότητες και την υψηλή αντιοξειδωτική του δράση.
Διατίθεται σε συσκευασίες των 300,450, 750 και 1000 γραμμαρίων.




Το μέλι Ανθέων και Κωνοφόρων αποτελείται από ένα συνδυασμό ανθόμελου και μελιού από κωνοφόρα.
Διατίθεται σε συσκευασίες των 300,450, 750 και 950 γραμμαρίων

Το μέλι Ανθέων Πορτοκαλιάς παράγεται από τα άνθη των πορτοκαλεώνων της εύφορης πεδιάδας της Αργολίδας στα τέλη Μαΐου περίπου.
Είναι  ένα ιδιαίτερα ανοιχτόχρωμο μέλι, πολύ αρωματικό και ελαφρύ,. Φημίζεται για τις καλλυντικές του ιδιότητες και για την αγχολυτική και καταπραϋντική του δράση. Ο χρόνος κρυστάλλωσής του κυμαίνεται συνήθως από έναν έως τρεις μήνες.
Διατίθεται σε συσκευασίες των 300, 450, 750 και 950 γραμμαρίων.



Το Μέλι Πεύκου, το οποίο προέρχεται από μελίτωμα, έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα. Γι’ αυτό το λόγο η ταχύτητα κρυστάλλωσης του είναι μικρή, δεν είναι ιδιαίτερα γλυκό και έχει λιγότερες θερμίδες σε σύγκριση με το ανθόμελο. Θεωρείται μέλι υψηλής θρεπτικής αξίας και αυτό οφείλεται κυρίως στο μεγάλο αριθμό διαφορετικών ουσιών που υπάρχουν στη σύστασή του. Aπό τις ουσίες αυτές επικρατούν τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία (το ασβέστιο, το μαγνήσιο, ο ψευδάργυρος, ο σίδηρος, ο χαλκός κλπ.), τα οποία βρίσκονται σε μεγάλες συγκεντρώσεις στα ελληνικά πευκόμελα.
Διατίθεται σε συσκευασίες των 300,450, 750 και 950 γραμμαρίων

Το Πετιμέζι από μέλι παράγεται από το μέλι των τρυγημένων κηρυθρών ακολουθώντας πιστά την οικογενειακή συνταγή δεκαετιών.
Είναι σκουρόχρωμο, ιδιαίτερα παχύρευστο και γλυκό.
 Μπορείτε να προμηθευτείτε το  προϊόν  στην ακόλουθη σελίδα:

Που θα χρησιμοποιήσετε το πετιμέζι
• Χρησιμοποιήστε το σαν οποιοδήποτε σιρόπι για να περιχύσετε τηγανίτες, λουκουμάδες, κρέμες.
• Προσθέστε το σε ντρέσινγκ για τις χειμωνιάτικες πράσινες σαλάτες σας, μαζί με λίγο ξίδι και λάδι.
• Βάλτε το σε μαρινάδες γλυκόξινες, για αρνάκι, χοιρινό, κοτόπουλο ή μοσχάρι.

Ο βασιλικός πολτός συλλέγεται από τα μέλη της οικογένειάς  μας κατά την περίοδο της Άνοιξης ακολουθώντας τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής του.
 Έχει χρώμα λευκό/φαιό έως κίτρινο. Έχει όξινη γεύση, λόγω του πολύ χαμηλού PH.
Τοποθετείται σε γυάλινο βαζάκι καραμελέ ώστε να μην υφίσταται καμιά αλλοίωση από το φως  γεγονός που θα προκαλέσει οξείδωση πολύτιμων συστατικών του και φυλάσσεται στην συντήρηση ή στην κατάψυξη του ψυγείου.
Προτιμήστε τον γνήσιο ελληνικό βασιλικό πολτό καθώς οι ευεγερτικές του ιδιότητες είναι εμφανείς από την πρώτη κιόλας εβδομάδα χρήσης του.
Μερικές από τις ευεγερτικές του ιδιότητες καθώς συνεχώς ανακαλύπτονται και νέες αφορούν:
  • ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος-αντιμικροβιακή δράση
  • μείωση των ενδοκρινικών διαταραχών και των ορμονικών ανισορροπιών
  • μείωση τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου
  • μείωση τα επίπεδα χοληστερόλης
  • μείωση των καταγμάτων των οστών
  • επούλωση των ιστικών καταστροφών
  • δράση κατά των φλεγμονών
  • μείωση των αρθριτικών προβλημάτων
  • ευεργετική δράση σε περιπτώσεις μειωμένης μνήμης
  • βελτίωση του άσθματος
  •  αθλητική απόδοση (αυξημένη ενέργεια, αντοχή και φυσική δύναμη)
  • δράση κατά της πνευματικής κατάρρευσης
  • δράσηκατά των ελκών, εκζεμάτων
  • μείωση αλλεργικών συμπτωμάτων άλλων αιτιών
 Η δοσολογία που συστήνεται είναι η εξής: ένα μικρό κουταλάκι(συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία μας) το πρωί νηστικός/ή κάτω από τη γλώσσα μέχρι να διαλυθεί, τα παιδιά μισό κουταλάκι και οι αθλητές και ασθενείς έως και δύο.
E-mail: tsokolas.s@gmail.com               http://melitehoney.gr/
           info@melitehoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου