ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 17 Μαΐου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ......ΜΠΑΓΚΑΤΖΟΥΝΗΣ

Company PicsΗ Μάρκος Μπαγκατζούνης & Υιοί ΑΕΒΕ, είναι μία οικογενειακή εταιρεία παραγωγής, επεξεργασίας, συσκευασίας και εμπορίας μπαχαρικών, αρωματικών φυτών-βοτάνων και ροφημάτων με έδρα το Βατερό Κοζάνης στην Δυτική Μακεδονία.

Το ξεκίνημα της έγινε το 1976 και είναι μία εταιρεία με Αρχές, όραμα, στόχους, και ελπίδα για το μέλλον.
Προτεραιότητα της εταιρείας είναι τα
 Ελληνικά Αρωματικά Φυτά, ο πλούτος αυτός της ελληνικής γης που, ειδικά στην Δυτική Μακεδονία με την μοναδική φύση, χλωρίδα και πανίδα, ευδοκιμούν και δίνουν άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η καλλιέργεια τους γίνεται πολύ κοντά στο φυσικό τους περιβάλλον, με συνέπεια να καλλιεργούνται με ήπιους τρόπους, χωρίς μεγάλες ανάγκες σε νερό, λιπάσματα, φυτοφάρμακα.
Ο στόχος είναι να μεταποιηθούν και να προωθηθούν παίρνοντας την θέση που τους αξίζει στην ελληνική και παγκόσμια αγορά.
 Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε συνεργασία με Έλληνες αγρότες που, συμμερίζονται τις αρχές της εταιρείας, και σαν κοινό στόχο έχουν την παραγωγή υψηλής ποιότητας προϊόντων, και έχει ως συνοδοιπόρους όλους όσους μοιράζονται την κοινή πεποίθηση πως πρέπει να παράγουμε αγνά, ασφαλή, καινοτόμα προϊόντα. 
Για αυτό το σκοπό συνεργαζόμαστε με πλήθος εξωτερικών συνεργατών (πανεπιστήμια, εργαστήρια αναλύσεων, γεωπόνους, χημικούς, οργανισμούς, αγροτικούς συνεταιρισμούς κλπ).
Είναι ενεργό μέλος της ΕΑΦΦΕ, της Ένωσης Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών Ελλάδος , με κύριο σκοπό να συσπειρώσει όλους όσους ασχολούνται παραγωγικά με τον κλάδο.
Παράλληλα η εταιρεία επενδύει συνεχώς σε ανθρώπινο άλλα και τεχνολογικό δυναμικό, και πιστεύει στην υπεύθυνη και αειφόρο ανάπτυξη χωρίς την υπερεκμετάλλευση του φυσικού περιβάλλοντος.
Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας μας βρίσκονται σε κομβικό σημείο στο Βατερό Κοζάνης. Είναι ιδιόκτητες και καλύπτουν 1400τ.μ. στεγασμένων επιφανειών σε 14000τ.μ. αγρό. Χωρίζονται σε 
- Γραφεία 
- Αποθήκη ετοίμων προϊόντων & εμπορευμάτων 
- Αποθήκη πρώτων υλών 
- Αποθήκη υλικών συσκευασίας 
- Παραγωγικοί χώροι  
- Βοηθητικοί χώροι
Όλοι οι χώροι είναι υπερσύγχρονοι και διακρίνονται για την λειτουργικότητα τους. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό ποιοτικό πρότυπο ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων Iso 22000:2005 γίνεται απεντόμωση και μυοκτονία ενώ υπάρχει σύγχρονος εξοπλισμός καθαριότητας.
1952 Ο Μάρκος Αθ. Μπαγκατζούνης ξεκινάει να εργάζεται με ένα και μοναδικό όπλο. Την ευχή του πατέρα του και την συμβουλή του:

"Να είσαι εργατικός και τίμιος"

1976 Μετά από 26 χρόνια εργασίας στον χώρο των τροφίμων ο Μάρκος Μπαγκατζούνης μαζί με τον Κωνσταντίνο Γκέκα, ιδρύουν την πρώτη εταιρεία συσκευασίας μπαχαρικών στην Δυτική Μακεδονία     
1982 Ο Μάρκος Μπαγκατζούνης με την σύζυγο του Ουρανία Δήμζα, συνεχίζουν μόνοι τους μετά την συνταξιοδότηση του κυρίου Γκέκα.
1984 Γίνεται μετεγκατάσταση σε νέο μεγαλύτερο χώρο στην πόλη της Κοζάνης
1991 Είσοδος στην επιχείρηση του Αθανασίου Μπαγκατζούνη, κατόχου διπλώματος σχολής "Marketing & Διαφήμισης ICBS Θεσσαλονίκης, ο οποίος και ανέλαβε τον τομέα των πωλήσεων, εξαπλώνοντας συνεχώς το δίκτυο συνεργατών της εταιρείας     
1993 Είσοδος στην εταιρεία του Παναγιώτη Μπαγκατζούνη απόφοιτου του τμήματος "Διοίκησης Επιχειρήσεων" του ΤΕΙ Κοζάνης
1998 Μετεγκατάσταση σε νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις 1400 τμ στο Βατερό Κοζάνης, και με υλοποίηση ενός προγράμματος επενδύσεων με πλήρη εκσυχρονισμό της εταιρείας. Ταυτόχρονα αρχίζουν και οι πρώτες εξαγωγές της εταιρείας στην Ε.Ε.
2001 Υλοποιήθηκε η μελέτη Haacp ELOT 1416, η οποία έθεσε τις βάσεις για την ανάπτυξη του "τμήματος Ποιοτικού Ελέγχου" με στόχο την εξασφάλιση της ανώτερης ποιότητας στους τομείς δράσης της εταιρείας.
2006 Εξασφάλιση πανελλαδικής κάλυψης σε συνεργασία με την μελισσοκομική εταιρεία "ΑΤΤΙΚΗ-ΠΙΤΤΑΣ" στον τομέα της διανομής προϊόντων της "Μπαγκατζούνης Μπαχαρικά"
2007 Συμμετοχή στο πρόγραμμα ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας με μία μεγάλης κλίμακας αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων και ανανέωσης του εξοπλισμού καθώς και της πιστοποίησης κατά ISO:22000. Από την TUV AUSTRIA HELLAS.
2009 Έναρξη εξαγωγών σε Αυστραλία και συμμετοχή στις μεγαλύτερες εκθέσεις τροφίμων της Ελλάδος ως εκθέτες.
2011 Συνεχίση του προγράμματος εξοπλισμού της παραγωγής με νέες τεχνολογίες και της ανάπτυξης παραδοσιακών προϊόντων με στόχο τις εξαγωγές.
2012 Ανάπτυξη και προώθηση νέων καινοτόμων προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό.
2013 Ανάπτυξη των εξαγωγών με  συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις και με νέες συνεργασίες.
Η εταιρεία μας συνεχίζει την 4η δεκαετία ζωής της με την πίστη πως παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία, το παραγωγικό δυναμικό της Ελλάδος μπορεί να κινητοποιηθεί επιτυχώς και να δώσει στα ελληνικά προϊόντα την διεθνή θέση που τους αξίζει.
Γαρύφαλλο Τρίμμα
Περιγραφή
Η γεύση του γαρίφαλου είναι δυνατή και χαρακτηριστικά καυστική και το άρωμα του ευχάριστο και καυστικό. Χρησιμοποιείται για τον αρωματισμό κρεάτων, στη ζαχαροπλαστική, στην αρτοποιία , στην ποτοποιία ,κυρίως για τον αρωματισμό των λικέρ.
Συνηθισμένο σε φαγητά της Ανατολής, στην κουζίνα μας χρησιμοποιείται κυρίως σα μπαχαρικό σε γλυκά και κρέατα. Ταιριάζει με κοκκινιστά, κιμάδες και στην ζαχαροπλαστική σε σιροπιαστά, κέικ, κουλουράκια, κομπόστες, γλυκίσματα με καρύδια.
Μαστίχα Τρίμμα
Περιγραφή
Ως μαστίχα χαρακτηρίζεται το ρητινώδες προϊον που λαμβάνεται με εγκάρσιες τομές του φλοιού του κορμού και των κλαδιών του δένδρου Pistacia lentiscus L.
Μπαχαρικό προϊόν του μαστιχοφόρου σχίνου. Μυρωδάτο ρετσίνι (ρητίνη) που παράγεται από την φλούδα του μαστιχόδεντρου. Χρησιμοποιείται κυρίως στην ζαχαροπλαστική και την ποτοποιεία αλλά και στην μαγειρική αναφέρεται ότι δίνει ιδιαίτερη, ευχάριστη και ωραία γεύση στο κρέας και για τον λόγο αυτό ταιριάζει πολύ με φιλέτα κοτόπουλου και γαλοπούλας.
Επίσης από μαστίχα και ζάχαρη φτιάχνεται το γνωστό γλυκό μαστίχα, γνωστό σε όλους υποβρύχιο,
Η χιώτικη μαστίχα θεωρείται από τις καλύτερες.
Προσοχή χρειάζεται στην χρήση της μαστίχας, μια και μεγάλη δόση του αρωματικού αυτού μπαχαρικού προσδίδει στα γλυκά αλλά και στα φαγητά μία ιδιαίτερη πικράδα.
Μπαγκατζούνης Μάρκος & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. 
Βατερό Κοζάνης T.K. 50100 
 
  • T: (+30) 2461 0 36902
  • F: (+30) 2461 0 31544



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου