ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ..ΑΡΚΑΔΙΑ

productsΗ επιχείρηση μας δραστηριοποιείται στο νοτιοδυτικό άκρο της Πελοποννήσου, στο νομό Μεσσηνίας κι ειδικότερα στη περιοχή της Τριφυλίας στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ, σε απόσταση 60 χιλιομέτρων από την
πρωτεύουσα ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Πρόκειται για μια περιοχή ευρέως γνωστή για την ποιότητα των αγροτικών προϊόντων της.
KyparissiaΜε κέντρο την όμορφη Κυπαρισσία, που απλώνεται αμφιθεατρικά στις ακτές του Ιονίου, τα προϊόντα μας διακινούνται σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Φιλοσοφία μας είναι η υψηλής ποιότητας παραγωγή και τυποποίηση των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας. Είναι η ενσάρκωση της ιδέας, που είχε πριν από αρκετά χρόνια ο πρωτεργάτης της επιχείρησης, ο ιερέας Παναγιώτης Σταθόπουλος (Παπακόκκινος), όταν στη δεκαετία του 70, ξεκίνησε με την δημιουργία ενός αγροκτήματος έκτασης 80  στρεμμάτων στη περιοχή Πυργάκια Καλού Νερού για παραγωγή ελιάς Καλαμάτας, οραματιζόμενος να «…φτάσουν οι ελιές του στην άλλη άκρη της γης…» Ακόμα και σήμερα το κτήμα αυτό αποτελεί τη βασική πηγή της παραγωγής μας, όσον αφορά την ελιά Καλαμάτας.
Με την ίδια φιλοσοφία κι εμπνευσμένοι από τα όνειρο του Παπακόκκινου εμείς σήμερα, έχοντας διευρύνει την γκάμα των προϊόντων μας, τα τυποποιούμε στο ιδιόκτητο συσκευαστήριο μας, το οποίο βρίσκεται στη θέση «Ροντάκι Κυπαρισσίας», λίγο έξω από την πόλη, σε ιδιόκτητη έκταση 9 στρεμμάτων, με στεγασμένο χώρο επιφάνειας 750 τ.μ. Η επιχείρηση λειτουργεί κάτω από ISO 22000:2005 και ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που συσκεύασε Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ Καλαμάτας με πιστοποιημένη ονομασία προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Εκεί συσκευάζουμε Ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ, ελιές πράσινες, ολόκληρες ή εκπυρηνωμένες καθώς και πατέ από ελιές Καλαμάτας ΠΟΠ και πράσινες. Sundried TomatoesΣυσκευάζουμε επίσης, λιαστή ντομάτα δικής μας παραγωγής κι επεξεργασίας, φυσικά αποξηραμένη στον ήλιο κι όχι σε φούρνο, καθώς και πατέ λιαστής ντομάτας. Ακόμα διαθέτουμε συσκευασίες σκόρδου, χωρίς έντονη μυρωδιά, κάπαρη και καρδιές αγκινάρας σε ελαιόλαδο με πράσο.
Στη γκάμα των προϊόντων μας έχει προστεθεί έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Μεσσηνιακής γης, προϊόν με ονομασία προέλευσης ΠΟΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Olives HarvestΞεχωριστό κομμάτι της δραστηριότητας μας είναι και η παραγωγή και συσκευασία τωνπροϊόντων μας με βιολογική πιστοποίηση. Παράγουμε και τυποποιούμε βιολογικές ελιές Καλαμών, βιολογικές πράσινες ελιές, βιολογική λιαστή τομάτα, βιολογικό πατέ ελιάς καλαμών και πράσινης και βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
Ξεκινάμε από τη μικρή Κυπαρισσία στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου αφενός καλλιεργούμε οι ίδιοι προϊόντα άριστης ποιότητας, αφετέρου επιλέγουμε και συγκεντρώνουμε κάποια άλλα προϊόντα της ευρύτερης περιοχής, επίσης εξαιρετικής ποιότητας και όλα τα συσκευάζουμε με ιδιαίτερη φροντίδα  για να φτάσουν στο πιάτο σας γευστικά, υγιεινά και προπάντων ΕΛΛΗΝΙΚΑ

ΕΛΙΕΣ


Η παγκοσμίου φήμης και η καλύτερη επιτραπέζια ελιά πιστοποιημένη με ονομασία προέλευσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΠΟΠ Καλαμάτας), σε συσκευασίες 100-200-220-500 gr και 3,5-13 kg, ολόκληρες, ροδέλα ή εκπυρηνωμένες. (Περισσότερα…)
elies_kalamatas_pdo_200 elies_kalamatas_pdo_215 elies_kalamatas_pdo_500 elies_kalamatas_pdo_700 elies_kalamatas_pdo_3_5

green_olives_200 elies_prasines_215 elies_prasines_500 green_olives_700 elies_prasines_3_5 elies_prasines_amygdalo_215 elies_prasines_piperia_215 green_olives_sliced_215

mavroelies_kalamatas

olives_mix_200

ΠΑΤΕ


ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ
Πατέ Ελιάς Καλαμών (Tapenade) με κομμάτια ελιάς. Παρασκευασμένο από ελιές Καλαμών (ΠΟΠ Καλαμάτας) καλής ποιότητας που εκπυρηνώνονται, κόβονται και αλέθονται σε κομμάτια που περιέχουν σάρκα και φλούδα ελιάς, και δεν είναι κρέμα, έτσι ώστε να περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία και ευεργετικές ιδιότητες που έχει η ελιά στη φλούδα, με δική μας παραδοσιακή συνταγή.
pate_elias_kalamatas_100 pate_elias_kalamatas_190 pate_elias_kalamatas_1
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ1 kg1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΜΕ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΕΛΙΑΣ ΚΑΛΑΜΩΝ ΜΕ ΞΥΔΙ ΒΑΛΣΑΜΙΚΟ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο

ΠΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΛΙΑΣ
Πατέ Πράσινης Ελιάς (Tapenade) με κομμάτια ελιάς. Παρασκευασμένο από πράσινες ελιές τύπου Χαλκιδικής, καλής ποιότητας που εκπυρηνώνονται, κόβονται και αλέθονται σε κομμάτια που περιέχουν σάρκα και φλούδα ελιάς, και δεν είναι κρέμα, έτσι ώστε να περιέχουν όλα τα θρεπτικά στοιχεία και ευεργετικές ιδιότητες που έχει η ελιά στη φλούδα, με δική μας παραδοσιακή συνταγή, σε δύο γεύσεις, απλό και παραδοσιακό.
pate_green_olives_100 pate_green_olives_120 pate_green_olives_350
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΠΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΛΙΑΣ1 kg1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΛΙΑΣ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΕΛΙΑΣ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο

ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΕΛΙΑΣ
olives_bruschetta_100 olive_bruchetta_100 olive_bruchetta_190
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΕΛΙΑΣ1 kg1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΕΛΙΑΣ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΑ ΕΛΙΑΣ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο

ΠΑΤΕ ΛΙΑΣΤΗΣ ΝΤΟΜΑΤΑΣ
Πατέ Λιαστής Τομάτας από φυσικά αποξηραμένες τομάτες στον ήλιο, παρασκευασμένο με δική μας συνταγή.
sundried_tomato_pesto_100 sundried_tomato_pesto_190 sun_dried_tomato_pesto_1
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΠΑΤΕ ΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ1 kg1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο

ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΣΑΛΑΤΑ


ΣΑΛΑΤΑ ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
Καρδιές αγκινάρας σε κομμάτια με ελαιόλαδο, ηλιέλαιο και πράσο.
salata_agginara_prasso artichoke_salad_1
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ330 gr.370 mlΓυάλινο Βάζο
ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΣΕ ΛΑΔΙ ΜΕ ΠΡΑΣΟ1kg1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ
artichoke_tapenade_100
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΠΑΤΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ1 kg1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ190 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΠΑΤΕ ΑΓΚΙΝΑΡΑΣ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο

ΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ


ΤΟΜΑΤΑ ΛΙΑΣΤΗ (ΦΥΣΙΚΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΗ)
Sundried TomatoesΦυσικά αποξηραμένες τομάτες στον ήλιο, πάνω σε τραπέζια (λιάστρες) όπου το προϊόν χάνει την υγρασία του με την προσθήκη αλατιού. Οι τομάτες που χρησιμοποιούνται είναι δικής μας παραγωγής σχήματος οβάλ με συνεκτικότητα σάρκας. Ο καρπός μαζεύεται με τα χέρια, όχι μηχανικά, διαλέγοντας τομάτες κόκκινου χρώματος σε 3 διαφορετικά στάδια. Ο καρπός μεταφέρεται στο σημείο επεξεργασίας ου πλένονται και κόβονται στη μέση χωρίς να χωρίζονται και στη συνέχεια μεταφέρονται στις λιάστρες όπου απλώνονται προσθέτοντας αλάτι και σκεπάζονται με δίχτυ για την προστασία τους.
Sundried TomatoesΟι τομάτες παραμένουν απλωμένες από 3 έως 5 ημέρες ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια μαζεύονται οι αποξηραμένες τομάτες οι οποίες έχουν υγρασία <30% και αλάτι <18%. Στο χώρο του τυποποιητηρίου γίνεται μία πρώτη διαλογή και τοποθετούνται σε πλαστικές σακούλες 10kg και στη συνέχεια σε ψυκτικό θάλαμο συντήρησης σε θερμοκρασία 6-8°C.
Το προϊόν έχει χρώμα βαθυκόκκινο με έντονη οσμή τομάτας.
Προετοιμασία για Τυποποίηση
Sundried TomatoesΤο μόνο συντηρητικό που έχει το προϊόν είναι θαλασσινό αλάτι, αλλιώς δεν μπορεί να διατηρηθεί. Τοποθετούμε τη λιαστή τομάτα σε νερό ζεστό από 30 έως 60 λεπτά για να αποβάλουμε το αλάτι που περιέχει. Ξεπλένουμε και τη μαρινάρουμε σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με τα μυρωδικά που επιθυμούμε (βασιλικό, σκόρδο, δάφνη, ρίγανη, κάπαρη, βαλσάμικο ξύδι κ.α.).
Τομάτα φυσικά αποξηραμένη στον ήλιο με παραδοσιακό τρόπο, απλή, μαριναρισμένη σε ηλιέλαιο ή μαριναρισμένη σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με σκόρδο, βασιλικό και άλλα μυρωδικά.
sundried_tomatoes_150

ΚΑΠΑΡΗ


ΚΑΠΑΡΗ
Φυσικό προϊόν σε άλμη, σε συσκευασίες των 100,130 gr & 1 kg.
caper_100 caper_130 caper_700
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗΚΑΘΑΡΟ ΒΑΡΟΣΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΕΙΔΟΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
ΚΑΠΑΡΗ700gr1000 mlΓυάλινο Βάζο
ΚΑΠΑΡΗ220 gr.370 mlΓυάλινο Βάζο
ΚΑΠΑΡΗ130 gr.212 mlΓυάλινο Βάζο
ΚΑΠΑΡΗ100 gr.125 mlΓυάλινο Βάζο
ΙΩΑΝΝΗΣ Π. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ
ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΕΛΙΑΣ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ – ΛΙΑΣΤΗΣ ΤΟΜΑΤΑΣ & ΛΟΙΠΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΡΟΝΤΑΚΙ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 245 00
ΤΗΛ.: 2761024924   FAX.: 2761024885
ΚΙΝ.: 6979229735
e-mail.: info@eliamed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου