ΣΕΛΙΔΕΣ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Γαλακτοκομικά Προϊόντα Μαστέλο ΧΙΟΥ

Το Μαστέλο® είναι το εμπορικό σήμα για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που φτιάχνονται στη Χίο αποκλειστικά από τον Κωνσταντίνο Τουμάζο από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες, φρέσκο πλήρες χιώτικο αγελαδινό και κατσικίσιο γάλα. 

Το μαλακό τυρί  Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα είναι ένα τυρί που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994, που ήταν η χρονιά ίδρυσης της επιχείρησης. Μέχρι τότε κανείς και ποτέ δεν είχε χρησιμοποιήσει τη
λέξη Μαστέλο® για να χαρακτηρίσει τα τυριά που φτιάχνονταν στη Χίο, είτε από τοπικούς κτηνοτρόφους είτε στα σπίτια αγροτικών οικογενειών του νησιού. 

Μετά ακολούθησε η παραγωγή και του κατσικίσιου τυριού με την εμπορική ονομασίαΚατσικάκι Μαστέλο®

Η λέξη μαστέλο, στην κυριολεξία σημαίνει τον ξύλινο κάδο που χρησιμοποιούσαν για τη συλλογή του γάλακτος και είναι ενετικής προέλευσης (mastelo).

Το Μαστέλο® από το 1994 είναι κατοχυρωμένο εμπορικό σήμα (trademark) στην Ελλάδα και την Ευρώπη, για όλα τα προϊόντα της επιχείρησης. Η συνεργασία με τοπικούς παραγωγούς αγελαδινού και κατσικίσιου γάλακτος, που προμηθεύουν την πρώτη ύλη καθημερινά για την παραγωγή των τυριών Μαστέλο® αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα καθώς το τοπικό γάλα είναι άριστης ποιότητας και γεύσης.

Τα προϊόντα Μαστέλο® μπορείτε να βρείτε στην τοπική αγορά της Χίου, σε συνεχώς αυξανόμενο δίκτυο καταστημάτων delicatessen σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και σε πολλά νησιά του Αιγαίου. Επικοινωνήστε μαζί μας για να μας ρωτήσετε πως μπορείτε να βρείτε τα τυριά Μαστέλο® στην περιοχή σας, αλλά και για να μας πείτε τις συνταγές σας ή τα σχόλια σας

Μαλακό τυρί Μαστέλο®

 
Υπάρχει η εντύπωση ότι Μαστέλο®  είναι είδος χιώτικου τυριού, όμως Μαστέλο® είναι η εμπορική ονομασία του μαλακού τυριού που φτιάχτηκε για πρώτη φορά το 1994 από τον Κ. Τουμάζο στην Χίο.

Από το πλούσιο αγελαδινό χιώτικο γάλα, ισορροπημένο, με τις απαραίτητες πρωτεΐνες, το λίπος, τις βιταμίνες και τα άλατα, γεννήθηκε ένα προϊόν με απαλή υφή και άρωμα γάλακτος. Το μαλακό τυρί  Μαστέλο® είναι λευκό, με μαλακή υφή μάζας χωρίς επιδερμίδα, εύπεπτο και γευστικό. Η ελαφρά αλμυρή του γεύση, η μυρωδιά γάλακτος, ο αγνός τρόπος παρασκευής του, αλλά και το ότι ψημένο αποκτά ξεχωριστή γεύση είναι οι λόγοι που το έκαναν τόσο αγαπητό (στα εστιατόρια σερβίρεται ψητό στα κάρβουνα και θεωρείται εξαιρετικό τοπικό έδεσμα).
 
Το Μαστέλο® από αγελαδινό γάλα έλαβε την πρώτη θέση στο διαγωνισμό ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων του περιοδικού Olive στην κατηγορία γαλακτοκομικά προϊόντα για το 2009

To μαλακό τυρί  Μαστέλο® συνοδεύει το φαγητό ως επιτραπέζιο τυρί, τρώγεται ψητό στη σχάρα αλλά είναι και ένα θαυμάσιο υλικό για δημιουργικές σαλάτες και πρωτότυπες συνταγές. Έχει 29% λιπαρά, 46% υγρασία και 1,6% ποσοστό άλατος. Διατίθεται σε κεφαλάκια των 400 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες. 

























Μαλακό τυρί Κατσικάκι Μαστέλο®

 
Το Μαλακό τυρί  Κατσικάκι Μαστέλο® είναι λευκό μαλακό τυρί, χωρίς επιδερμίδα με συμπαγή μάζα, είναι αρωματικά ασθενές, έχει ελαστική υφή και η γεύση του είναι γαλακτώδης. Αναπτύσσει πολύ ωραία γεύση όταν ψηθεί. Φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες κατσικίσιο γάλα από ευκίνητα μικρόσωμα θηλαστικά που ζουν στα Χιώτικα βουνά. Η φυσική χλωρίδα της Χίου δίνει γευστικά χαρακτηριστικά στο γάλα που περνούν στο τελικό προϊόν και το χαρακτηρίζουν.

Το Μαλακό τυρί  Κατσικάκι Μαστέλο® είναι νοστιμότατο στα σάντουιτς, στα τοστ, ή σαν συνοδευτικό των ελληνικών ποτών. Διατίθεται σε κεφαλάκια των 400 γρ. περίπου, συσκευασμένο σε κενό αέρα.

Έχει 28% λιπαρά, υγρασία 43% και 1,6% ποσοστό άλατος. Διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.














Ανθότυρο Μαστέλο®

 
Το Ανθότυρο είναι ένα ελαφρύ παραδοσιακό τυρί που παράγεται από το τυρόγαλο με την προσθήκη φρέσκου γάλακτος.

Το Ανθότυρο Μαστέλο® μπορεί να αντικαταστήσει το βούτυρο στα γλυκά ή και αλμυρά κέικ, με θαυμάσιο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε το όπως τα τυριά κρέμα, αφού το βάλετε σε μίξερ με μαχαίρι και δουλέψετε στην υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει σαν αλοιφή.

Κατάλληλο για δίαιτα αποτελεί ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να μειώσουν την πρόσληψη λιπαρών και θερμίδων αφού περιέχει μόνο 18% λιπαρά, όταν η φέτα περιέχει 35% και η γραβιέρα και το κασέρι περιέχουν 40-45% λιπαρά.

Το Ανθότυρο  Μαστέλο® είναι τυρί τυρογάλακτος με αλοιφώδη υφή, δροσερό και ελαφρύ, με γεύση μάλλον γλυκιά αφού δεν περιέχει παρά ελάχιστο αλάτι, ενώ κρατάει το άρωμα του ψημένου γάλακτος . Για να διατηρηθεί περισσότερο χρόνο, μπορεί να αλατιστεί εξωτερικά και χάνοντας μέρος της υγρασίας του, να νοστιμίσει ζυμαρικά και πίτες

• Έτσι μπορείτε να αντικαταστήσετε στον τάκο ή στη χωριάτικη σαλάτα τη φέτα με Ανθότυρο   Μαστέλο® και προσθέτοντας λίγο αλάτι να έχετε μια υπέροχη και υγιεινή νοστιμιά.
• Να φτιάξετε ελαφριά τυρόπιτα.
• Να το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε ελαφριά γλυκά.
• Αλλά και να το απολαύσετε με μέλι…………

Σκληρό τυρί Μαστέλο® Αλμυρό

 
Το Σκληρό τυρί  Μαστέλο®   Αλμυρό φτιάχνεται από παστεριωμένο πλήρες αγελαδινό γάλα. Είναι λευκό, χωρίς επιδερμίδα, ωριμάζει μέσα σε δυνατή άλμη και η μάζα του είναι συμπαγής και σκληρή.

Έχει δυνατή, αλμυρή γεύση και είναι το τυρί που οι Χιώτες προτιμούν για να συνοδεύουν τα ζυμαρικά τους. Χρησιμοποιείται με επιτυχία σε τυρόπιτες ανακατεμένο με ανθότυρο και αρωματισμένο με λίγο δυόσμο.

Το Σκληρό τυρί  Μαστέλο® Αλμυρό έχει 35% υγρασία 34% λιπαρά και 6% ποσοστό άλατος . Διατίθεται σε κεφαλάκια των 300 γρ. περίπου και διατηρείται στο ψυγείο για δύο μήνες.
Δυνατή αλμυρή γεύση. Γίνεται σαγανάκι, σερβίρεται με λεμόνι και είναι ένας απολαυστικός μεζές για ούζο.

























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου