ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΚΡΑΣΙ ΚΟΥΤΣΟΓΙΩΡΓΑΚΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ

Ξεκινώντας να στήσουμε το οινοποιείο μας πιστεύαμε στο τρίπτυχο:

  • αγαπάμε τον τόπο μας

  • σεβόμαστε την παράδοση

  • πιστεύουμε στην ποιότητα


Αγαπάμε τον τόπο μας και αυτό το αποδεικνύουμε δίνοντας στα

κρασιά μας ονομασίες που αναφέρονται στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας.

Σεβόμαστε την παράδοση και καλλιεργούμε τις παλιές ντόπιες ποικιλίες Βραδιανό, Καρτιώτη και ντόπιες Ασπρούδες, που αναστήσαμε μετά από επίπονη και μακρόχρονη προσπάθεια.

Πιστεύουμε στην ποιότητα και αυτό το αποδεικνύουν οι διακρίσεις των κρασιών μας σε διεθνείς διαγωνισμούς.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά πιστεύουμε ότι ο στόχος που βάζεις σε κάθε χρονική περίοδο, πρέπει να τοποθετείται σε εφικτή θέση και ο δρόμος που θα διανύσεις για να φτάσεις σ' αυτόν να διέπεται από συνεχή υποκειμενική και αντικειμενική κρίση.

Πιστεύουμε ότι δεν έχει σημασία το τι κάνεις, ούτε πως το κάνεις, αλλά γιατί το κάνεις.

Φτιάχνοντας τα κρασιά μας, τα ορίσαμε ταξιδευτέςΓια αποσκευές μόνο τους δώσαμε τον ουρανό και τη θάλασσα της χώρας μας, το χώμα και το νερό του τόπου μας, την αγάπη και το μεράκι το δικό μας.

Οίνος Ερυθρός Ξηρός

ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ : Προστατευόμενη Γεωγραφική ένδειξη Εύβοια / Οίνος Ερυθρός Ξηρός

ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Βραδιανό, Cabernet Sauvignion, Merlot

ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Κλασική ερυθρή οινοποίηση
θερμοκρασία.

ΠΑΛΑΙΩΣΗ :  σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες - Αφιλτράριστο.

ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ : Έντονο ερυθρό χρώμα. Σύνθετο μπουκέτο με αρώματα βανίλιας, καφέ και κόκκινων φρούτων.

Ισορροπημένη οξύτητα, μαλακές ταννίνες, λιπαρό σώμα με μακριά φινετσάτη επίγευση.

ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ : Συνοδεύει κόκκινα κρέατα, κυνήγι με πλούσιες κόκκινες σάλτσες και πικάντικα

τυριά.

ΣΕΡΝΙΡΕΤΑΙ : στους 16 - 18  οC


ΕΛΛΟΠΙΑ ΛΕΥΚΟΣ
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ : Προστατευόμενη γεωγραφική ένδειξη Εύβοια
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Ροδίτης και Grenache Blank
ΠΑΡΑΓΩΓΗ : 10.000 φιάλες
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : σε ανοξείδωτες δεξαμενές με χαμηλή ελεγχόμενη θερμοκρασία
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛΗ : 12,5Vol
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ :
ΧΡΩΜΑ : καθαρό υποκίτρινο με πράσινες ανταύγειες
ΑΡΩΜΑ : καθαρό στη μύτη, με χαρακτηριστικά αρώματα πράσινου μήλου, πιπεριάς και
τρυφερών βλαστών αμπέλου
ΕΠΙΓΕΥΣΗ : πλούσιο σώμα , απαλή οξύτητα με άφθονη γλυκερίνη, μεγάλης διάρκειας
αρωματική επίγευση
ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ : 11C


ΕΛΛΟΠΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ
ΤΥΠΟΣ ΚΡΑΣΙΟΥ : Ερυθρός Ξηρός
ΠΟΙΚΙΛΙΑΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ : Λημνιώνας, Cabernet Sauvignon και Merlot
ΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ : Κλασική ερυθρή οινοποίηση διάρκειας 14 ημερών σε ελεγχόμενη
θερμοκρασία. Παλαιώνεi σε δρύινα βαρέλια για 12 μήνες.
ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΚΟΟΛΗ : 12,5 % Vol
ΟΡΓΑΝΟΛΗΠΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΧΡΩΜΑ : Ρουμπινί με λεπτά δάκρυα που κυλάνε σχετικά γρήγορα
ΑΡΩΜΑ : Καθαρή μύτη, μέτριας έντασης με αρώματα φρούτων όπως βύσσινο,
αγριοκέρασο, φράουλα αλλά και νότες δρυός με κυρίαρχη την βανίλια. Έντονο
χαρακτήρα μπαχαρικών με κυρίαρχα την κανέλα και το ginger
ΕΠΙΓΕΥΣΗ : Ξηρός .Μέτρια οξύτητα, μαλακές τανίνες. Κυριαρχεί το φρούτο (κόκκινο κ
μαύρο κεράσι, φράουλα), αίσθηση αλκοόλης με έντονη βανίλια και μπαχαρικά

ΙΔΑΝΙΚΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ : 18 C
Καμάρια Ιστιαίας – Εύβοια | email: winoaak.greece@gmail.com | τηλ.: +30 6973346031/2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου