Οι άνθρωποι του κτήματος "Τέχνη Οίνου"μοιράζονται έναν διαρκή ενθουσιασμό για την παραγωγή κρασιών ποιότητας.
Και αυτός ο ενθουσιασμός βρήκε την τέλεια έκφρασή του στη δημιουργία των αμπελώνων και του οινοποιείου του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας.
Το πάθος για την τελειότητα οδήγησε στη γέννηση κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα…
Το πάθος για την τελειότητα οδήγησε στη γέννηση κρασιών που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα…
Το κτήμα, οι αμπελώνες και το οινοποιείο
Πίσω από το Κτήμα "Τέχνη Οίνου" βρίσκονται οι
Γιάννης Παπαδόπουλος πολιτικός μηχανικός και Γιάννης Καλαϊτζίδης αρχιτέκτονας μηχανικός , πετυχημένοι επαγγελματίες και οι δύο. Το ξεκίνημα έγινε το 1993, με μεράκι, αγάπη και έναν μικρό οικογενειακό αμπελώνα.
Σήμερα, οι αμπελώνες του κτήματος "Τέχνη Οίνου" στο Μικροχωρι Δράμας ατενίζουν το Παγγαίο όρος, βουνό που στην αρχαιότητα συνδέθηκε με τη Διονυσιακή λατρεία και την ορφική διδασκαλία, ενώ το κομψό, σύγχρονο οινοποιείο του κτήματος "Τέχνη Οίνου" βρίσκεται στις παρυφές του οικισμού στο Μικροχώρι Δράμας.
Γνωρίστε καλύτερα το Κτήμα "Τέχνη Οίνου", μέσα από την ενότητα "Το κτήμα"
Επισκέψεις στο Οινοποιείο
Το Κτήμα "Τέχνη Οίνου" είναι ανοικτό στις επισκέψεις των οινόφιλων και όσων θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον μαγικό κόσμο του κρασιού.
Μάθετε περισσότερα στην σελίδα "Επισκέψεις" και δείτε τους χώρους του οινοποιείου μέσα από την"Εικονική Περιήγηση"
Το κτήμα |
Ήδυσμα Δρυός Chardonnay, Λευκό, Π.Γ.Ε. Δράμα.
Το κρασί ονομάστηκε Ήδυσμα Δρυός γιατί χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και τη γλυκύτητα που τα δρύινα βαρέλια χαρίζουν στη γεύση και το άρωμα του Chardonnay. Μετά από την προζυμωτική εκχύλιση το κρασί οινοποιήθηκε σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις φίνες οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Το χρώμα του κρασιού είναι χρυσοκίτρινο. Στη μύτη χαρακτηρίζεται από αρώματα εξωτικών φρούτων που συνοδεύονται από βανίλια και μέλι. Γεύση πλούσια, λιπαρή και ισορροπημένη, με ευχάριστη οξύτητα. Απολαύστε το στους 10-12ºC. Συνοδεύεται από θαλασσινά, λιπαρά ψάρια ψημένα στη σχάρα, μαγειρευτά κρέατα με άσπρες σάλτσες και καπνιστά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση. |
Ήδυσμα Δρυός Ασύρτικο, Λευκό, Π.Γ.Ε. Δράμα.
Στο Ασύρτικο ταιριάζει πολύ το βαρέλι κι εδώ έχουμε ένα εξαίρετο δείγμα της καλής τους σχέσης. Το κρασί ονομάστηκε Ήδυσμα Δρυός γιατί χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και τη γλυκύτητα που του χαρίζουν τα δρύινα βαρέλια. Μετά από την προζυμωτική εκχύλιση το κρασί οινοποιήθηκε σε ένα μπλέντ καινούριων και μιάς χρήσης δρύινων γαλλικών βαρελιών, όπου παρέμεινε για διάστημα περίπου 5 μηνών σε επαφή με τις λεπτές οινολάσπες του, κερδίζοντας έτσι σε σώμα και αρωματική πολυπλοκότητα. Το χρώμα του κρασιού είναι χρυσοκίτρινο. Σύνθετο αρωματικά με χαρακτήρα που συνδυάζει τα καραμελωμένα εσπεριδοειδή με την επίμονη δρύινη ανάσα. Στο στόμα η αίσθηση του όγκου ισορροπεί εξαίρετα με το νεύρο και τη φρεσκάδα. Απολαύστε το στους 10-12ºC. Συνοδεύεται από οστρακοειδή, ψάρια με λιπαρή δομή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες και αρωματικά τυριά. Επιδέχεται παλαίωση. |
Ήδυσμα Δρυός Merlot, Ερυθρό, Π.Γ.Ε. Δράμα.
Από την εκλεκτή ποικιλία Merlot γεννιέται το κρασί αυτό. Οι χαμηλές στρεμματικές αποδόσεις των αμπελώνων του κτήματος βοήθησε τα σταφύλια να προσεγγίσουν τη βέλτιστη φαινολική ωριμότητα. Μετά την εκχύλιση και την ολοκλήρωση της αλκοολικής και μηλογαλακτικής ζύμωσης, το κρασί παλαιώνει για 12 περίπου μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Λαμπερό βαθυπόρφυρο χρώμα. Στη μύτη αναδύεται ένα σύνθετο μπουκέτο μπαχαρικών με ώριμα μαύρα φρούτα (αγριοφράουλα, βατόμουρο). Ο υψηλός αλκοολικός βαθμός υποστηρίζεται σωστά από την οξύτητα και τις ευγενικές τανίνες, με αποτέλεσμα το κρασί να είναι μεστό και με διάρκεια στην επίγευση. Σερβίρεται στους 16-18°C. Συνοδεύει κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά. Επιδέχεται παλαίωση. |
Ήδυσμα Δρυός Syrah, Ερυθρό, Π.Γ.Ε. Δράμα.
Παράγεται από σταφύλια της ποικιλίας Syrah που καλλιεργούνται σε όξινα εδάφη του κτήματος στο Μικροχώρι Δράμας. Εφαρμόζεται παρατεταμένη εκχύλιση και στη συνέχεια -μετά από την αλκοολική και την μηλογαλακτική ζύμωση- το κρασί παλαιώνει για ένα περίπου χρόνο σε δρύινα γαλλικά βαρέλια. Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις. Σύνθετη, όμορφα εξελιγμένη μύτη όπου κυριαρχούν τα αρώματα δαμάσκηνου, τρούφας και πιπεριού. Στο στόμα είναι πλούσιο, καλά δομημένο, με στιβαρές τανίνες και μακριά επίγευση. Σερβίρεται στους 16-18°C. Δοκιμάστε το με κυνήγι, κόκκινα κρέατα με μυρωδικά, ώριμα τυριά. Επιδέχεται παλαίωση. |
"Τέχνη" Μαλαγουζιά, Λευκό, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Μακεδονία.
Παράγεται από την ελληνική ποικιλία Μαλαγουζιά η οποία χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την ένταση των αρωμάτων της.
Λαμπερό υποκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Μύτη εκρητική με αρώματα εσπεριδοειδών, λευκών λουλουδιών και περγαμόντου. Πλούσιο στόμα με δροσιστική οξύτητα που προσφέρει διάρκεια στην επίγευση. Απολαύστε το στους 8-10 οC. Συνοδεύει: Πράσινες σαλάτες, ζυμαρικά,πιάτα με έντονη γεύση όπως θαλασσινά ή Ασιατική κουζίνα. |
"Τέχνη" Ασύρτικο, Λευκό, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα.
Αποτέλεσμα της καλλιέργειας της εξαιρετικής αυτής ποικιλίας στο οικοσύστημα της Δράμας είναι ένα εντυπωσιακά πολύπλοκο και μοναδικό κρασί.
Χρώμα λαμπερό χρυσοκίτρινο.
Μύτη πολυσύνθετη που συνδυάζει αρώματα βερίκοκου, τροπικών φρούτων και ορυκτών με πινελιές βοτανικότητας.
Στο στόμα η δροσιστική οξύτητα ισορροπεί υπέροχα με την κρεμώδη υφή και προσδίδει απολαυστική διάρκεια στην επίγευση.
Απολαύστε το στους 10 ̊C.
Συνοδεύει πάστες θαλασσινών, γαρίδες στο γκριλ με σαλάτα σπαραγγιών, ριζότο με πανσέτα.
|
Pink Bang, Ροζέ, Προστατευόμενη Γεωγραφική Ένδειξη Δράμα.
Το Pink Bang είναι ένα μοντέρνο ροζέ, αποτέλεσμα οινοποίησης σταφυλιών της ποικιλίας Touriga Nacional.
Χρώμα απαλό ροζέ φλοιού litchi με ιώδεις ανταύγειες.
Πολύπλοκη και ιδιαίτερα κομψή μύτη με αρώματα λουλουδιών και κόκκινων φρούτων.
Ζωηρό στόμα με ευχάριστη φρεσκάδα και μια φρουτώδη και πικάντικη επίγευση.
Απολαύστε το στους 8-10οC.
Δοκιμάστε το με ταρτάρ σολωμού, καρπάτσιο μοσχαριού και σούσι.
|
Nebbio, Ερυθρό, Τοπικός Οίνος Δράμας.
Παράγεται από την ιταλική ποικιλία Nebbiolo η οποία χαρακτηρίζεται από την υψηλή οξύτητα και τον πλούτο των τανινών της. Η μακρόχρονη παλαίωση σε δρύινα βαρέλια σμιλεύει τις αιχμηρές τανίνες και συμβάλλει στην δημιουργία ενός σύνθετου μπουκέτου αρωμάτων. Χρώμα όχι πολύ υψηλής έντασης, χαρακτηριστικό της ποικιλίας, με κεραμιδί ανταύγειες. Μύτη ιδιαίτερη με νότες μαύρης ελιάς, λιαστής ντομάτας και βύσσινου. Το στόμα χαρακτηρίζεται από τον πλούτο και την μαλακή δομή των τανινών που προσδίδουν μια ευχάριστη αίσθηση πληρότητας. Απολαύστε το στους 16 – 18 οC. Συνοδεύει κυνήγι, πιάτα με μανιτάρια, ώριμα τυριά. Επιδέχεται παλαίωση. |
Touriga Nacional, Ερυθρό.
Είναι η πρώτη επίσημη έκφραση της γνωστής πορτογαλικής ποικιλίας σε ελληνικό έδαφος.
Χρώμα σκούρο πορφυρό, εμπλουτισμένο με εντυπωσιακές ιώδεις ανταύγειες.
Μύτη χαρακτηριστική της ποικιλίας με νότες μαύρου πιπεριού, βιολέτας και κόκκινων φρούτων να κυριαρχούν.
Όμορφα δομημένο στόμα με όγκο και επίγευση που διαρκεί.
Απολαύστε το στους 15 – 17 οC. Επιδέχεται παλαίωση. |
ΚΤΗΜΑ «ΤΕΧΝΗ ΟΙΝΟΥ»
ΜΙΚΡΟΧΩΡΙ 661 00 ΔΡΑΜΑ | ||||
ΤΗΛ:
| ||||
e-mail: info@wineart.gr |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου