ΣΕΛΙΔΕΣ

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Το παπουτσάκι του Γιάννη» και » η γαρίδα Ανύδρου» του Βιτσέντζου!

001Στη γραφική συνοικία Ξυλοκερατίδι, στο λιμάνι των Καταπόλων, θα βρείτε το εστιατόριο «Βιτσέντζος». Η τοποθεσία εκεί είναι πολύ όμορφη τα τραπέζια βρέχονται από τη θάλασσα και μόλις κάτσεις σε πιάνουν οι μυρωδιές. Ό, τι πρέπει, σκέφτεσαι, για να σου ανοίξει η όρεξη και να απολαύσεις τις λιχουδιές.  
Από την πρώτη ματιά μπορείς να καταλάβεις πως το οίκημα έχει τη δική του μακρά ιστορία. Χρονολογείται από το 1912. Τότε ο παππούς Βιτσέντζος χρησιμοποιούσε αυτό το μέρος ως λιοτρίβι. Εκεί έκανε τις εργασίες του, εκεί έβγαζε το
λάδι της χρονιάς. Όλα αυτά έως τις αρχές της δεκαετίας του ’80 όπου μετατράπηκε σε ένα μικρό αλλά καλαίσθητο ταβερνάκι.
Θα συναντήσεις τον Βιτσέντζο Γιαννακό. Ιδιαίτερο το όνομά του όπως και τα πιάτα του. Είναι γεγονός πως κάθε τι σε αυτό το ταβερνάκι έχει κάτι το μοναδικό.
Κοιτάζεις τον κατάλογο και όλα σου φαίνονται πεντανόστιμα! Τι να διαλέξεις; Πατατάτο, φάβα παραδοσιακή, μουσακά λαχταριστό ή αστακοκαρονάδα ή μακαρονάδα του ψαρά. Το μάτι σου πέφτει στο πιάτο «Το παπουτσάκι του Γιάννη». Μα ποιος είναι αυτός ο Γιάννης, αναρωτιέσαι?  Δούλευε κάποτε στο μαγαζί, θα σου πει ο 64χρονος Βιτσέντζος, 20 χρόνια ήταν δίπλα του. Δεν ήταν μάγειρας αλλά ήξερε πολλά μυστικά. Όλοι όσοι ήξεραν τις γευστικές του δημιουργίες το ζητούσαν με το όνομά του «το παπουτσάκι του Γιάννη» και η αλήθεια είναι πως έτσι θα το ζητήσεις και σήμερα!
Ο Βιτσέντζος για φέτος έχει ετοιμάσει πολλά καινούρια και ιδιαίτερα πιάτα. Εμείς ξεχωρίσαμε τη «γαρίδα Ανύδρου».
Περισσότερα για αυτό το πιάτο δε λέει αλλά σίγουρα μια μικρή ιστορία θα κρύβεται πίσω και από αυτό…
003 004 005 007 008 010 011 012
VITSENTZOS kataxwrhsi ODIGOS 2015
ΠΗΓΗ... http://www.amorgos-news.gr/%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B3%CE%B1%CF%81%CE%AF%CE%B4/#.VaottF-Defg.facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου