ΣΕΛΙΔΕΣ

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Σάλτσα ντομάτα & φράουλα "ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΗ

Ιστορία παραγωγού - Νίκος Παπαγιαννίδης
Εμπνευσμένος από την οικογενειακή παράδοση ο Νίκος Παπαγιαννίδης ξεκίνησε το 1999 στο νησί της Λέσβου μια οικοτεχνία παραγωγής σπιτικών μαρμελάδων και σάλτσας ντομάτας. Με συνταγές που χρονολογούνται από το 1895, των γιαγιάδων του και της μητέρας του, και χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα μηχανήματα συσκευασίας και ελέγχου προϊόντων κατορθώνει να παντρέψει την παράδοση με την τεχνολογία και να αναδείξει ξεχασμένες αιγαιοπελαγίτικες γεύσεις.
Ιστορία προϊόντος
Η σάλτσα ντομάτας προέκυψε από την ανάγκη συντήρησης της περίσσιας σοδειάς σε εποχές παλαιότερες που δεν υπήρχαν ψυγεία. Οι ντομάτες βράζονταν και
προσθέτοντας ελαιόλαδο σαν φυσικό συντηρητικό μπορούσαν να διατηρηθούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σήμερα έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι το λυκοπένιο -μια από τις αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχει η ντομάτα- βρίσκεται σε πολύ υψηλότερη συγκέντρωση, όταν η ντομάτα είναι μαγειρεμένη.Η ντομάτα καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά στο Περού, ταξίδεψε στο Μεξικό, από εκεί έφθασε τον 16ο αιώνα στην Ευρώπη και το 1800 περίπου ήρθε στην Ελλάδα. Οι μεσογειακές χώρες αφομοίωσαν γρήγορα την ντομάτα, η οποία πλέον είναι ταυτισμένη με τη μεσογειακή διατροφή.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Οι σπιτικές σάλτσες της Οικοτεχνίας Παπαγιαννίδη βασίζονται σε οικογενειακές συνταγές και το χαρακτηριστικό τους είναι ότι για την παρασκευή τους χρησιμοποιείται ελαιόλαδο και θαλασσινό αλάτι και "σβήνονται"με λευκό κρασί. Ο συνδυασμός της ντομάτας με τη φράουλα μπορεί να φαίνεται τολμηρός, όμως οι δύο γεύσεις ισορροπούν θαυμάσια και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Χρησιμοποιείστε τη για να συνοδεύσετε ψητό κοτόπουλο, χοιρινές μπριζόλες στη σχάρα ή βραστή γαλοπούλα.
https://www.yolenis.com/645/saltsa_ntomata_fraoula_papagiannidi_380g






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου