ΣΕΛΙΔΕΣ

Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Πετιμέζι "Κοσμίδη - Γαβρίλη

Ιστορία παραγωγού - Νίκος Γαβρίλης
Η ιστορία του παραδοσιακού εργαστηρίου χαλβά στη Δραπετσώνα ξεκινά το 1924, όταν ο Μικρασιάτης Κώστας Μεζαρντάσογλου ήρθε στην Αθήνα μετά την Μικρασιατική Καταστροφή φέρνοντας μαζί του την τέχνη του χειροποίητου χαλβά. Το 1986 το εργαστήριο περνά στα χέρια του Νίκου Γαβρίλη, ο οποίος –αν και ναυπηγός στο επάγγελμα- αγαπά την τέχνη του χαλβά και συνεχίζει με συνέπεια την παράδοση που κληρονόμησε. Ο Νίκος Γαβρίλης είναι ένας άνθρωπος γλυκός, ευγενής, με όραμα, αξίες και πάθος. Αγαπά τη
δουλειά του, την τόσο κοπιαστική τέχνη του και της έχει αφιερωθεί. Με την έντονη παρουσία του σε κάθε φάση της παραγωγής, με τον συνεχή έλεγχο των υλικών, με την ακούραστη συμμετοχή του στο ζύμωμα του χαλβά και με τον τρυφερό τρόπο που «χαϊδεύει» τον έτοιμο χαλβά μας δίνει να καταλάβουμε ότι είναι ένα προϊόν που απαιτεί αγάπη και αφοσίωση. 
Ιστορία προϊόντος
Με τον όρο "πετιμέζι" εννοούμε το σιρόπι σταφυλιού που προέρχεται από συμπύκνωση του μούστου φρέσκων ώριμων σταφυλιών. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό προϊόν με υπέροχο άρωμα και ανεπανάληπτη γεύση. Το πετιμέζι χρησιμοποιείται παραδοσιακά σαν γλυκαντική ουσία, αντί για ζάχαρη. Είναι θαυμάσιο πάνω σε λουκουμάδες και γιαούρτι, σαν συστατικό σε dressing για πράσινες σαλάτες, σε μαρινάδες, σε μπισκότα (μουστοκούλουρα), στον καφέ και στο τσάι. Θεωρείται τονωτικό και δυναμωτικό για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς είναι πλούσιο σε ενέργεια, σίδηρο και ασβέστιο.
Λεπτομέρειες προϊόντος
Το πετιμέζι "Κοσμίδη - Γαβρίλη" είναι ένα προϊόν εξαιρετικής ποιότητας από σταφύλι. Το σκούρο χρώμα, η παχύρρευστη υφή και η γλυκιά γεύση είναι στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Χρησιμοποιήστε το σαν πρώτη ύλη για να φτιάξετε παραδοσιακή μουσταλευριά, προσθέστε το στο τσάι και τον καφέ αντί για ζάχαρη, σαν σιρόπι σε τηγανίτες και λουκουμάδες ή δημιουργείστε πρωτότυπα dressings για σαλάτες.
ΠΗΓΗ https://www.yolenis.com/1095/petimezi_kosmidi_gavrili_450g


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου