ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ...ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ

Με μια εμπειρία που ξεπερνάει τον ένα αιώνα η εταιρεία ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. παράγει εκλεκτά, πρωτοποριακά και αδιαφιλονίκητα υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας και της ολικής ποιότητας. Αποφεύγοντας με πάθος την χρήση πρόσθετων, συντηρητικών, χρωστικών και ομοιωμάτων, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσιο Ελληνικό γάλα από επιλεγμένα κοπάδια ελεύθερης βοσκής, η εταιρεία ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε. έχει ως στόχο οι καταναλωτές να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν στα τυριά της, φυσικές γευστικές απολαύσεις, γεμάτες μεράκι και μνήμες αγνότητας.
Η οικογένεια Προίκα ασχολείται με την
τυροκόμιση πάνω από έναν αιώνα. Όλα αυτά τα χρόνια η τυροκόμιση γίνεται με τον ίδο ζήλο και μεγάλο κέφι, με σεβασμό στην παράδοση. Έχοντας συγκεντρώσει ένα τεράστιο απόσταγμα εμπειρίας και γνώσεων πάππου προς πάππο, η «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΠΡΟΙΚΑΣ Α.Ε.» συνεχίζει να παράγει εκλεκτά, πρωτοποριακά και αδιαφιλονίκητα υψηλής ποιότητας τυροκομικά προϊόντα, συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές με τα πλεονεκτήματα της σύγχρονης τεχνολογίας και της ολικής ποιότητας. Αποφεύγοντας με πάθος την χρήση πρόσθετων, συντηρητικών, χρωστικών και ομοιομάτων, χρησιμοποιώντας μόνο γνήσιο Ελληνικό γάλα από επιλεγμένα κοπάδια ελεύθερης βοσκής, έχει σαν στόχο οι καταναλωτές να γνωρίσουν και να αναγνωρίσουν στα τυριά της, φυσικές γευστικές απολαύσεις, γεμάτες μεράκι και μνήμες αγνότητας. Κασέρι Προίκα, Τυρί Προίκα, Ημισκληρο τυρί «Σοχινό», Καπνιστό, Πικάντικα Τυριά, Κατσικίσιο τυρί, Φέτα, Μυζήθρα, Βούτυρο είναι τα προϊόντα της, που σήμερα σας παρουσιάζει και σας προκαλεί να δοκιμάσετε. Όλα μαζί προικισμένα με ασυναγώνιστη γεύση, μεγάλη θρεπτική αξία, υγιεινή φυσική επεξεργασία συνθέτουν μια αξιοζήλευτη «Οικογένεια Προικισμένων Τυριών.
Η Φέτα ΠΡΟΙΚΑ παράγεται από το γάλα αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής του Σοχού, με σύγχρονα μέσα αλλά χωρίς την προσθήκη πρόσθετων, ομοιωμάτων, συντηρητικών.
Ωριμάζει πάνω από πέντε μήνες μέσα σε άλμη.
Όλα αυτά της προσδίδουν μια ιδιαίτερη προσωπικότητα και την διαφοροποιούν από τα βιομηχανοποιημένα ανταγωνιστικά προϊόντα της αγοράς.
Με γεύση σταθερή και ιδιαίτερη, πλούσια αρωματική και ευχάριστη είναι αναγνωρίσιμη όχι μόνο για την γεύση αλλά και για την μοναδική της επίγευση.
Καταναλώνεται σαν επιτραπέζιο συνοδευτικό, ωμή ή ψημένη, σε κύρια πιάτα, σε σαλάτες, σε πίτες και σε πολλά μαγειρεμένα πιάτα.
Συνοδεύει το ούζο, το τσίπουρο, τη ρακή, δημιουργώντας τον απόλυτο συνδυασμό.



















Το ΚΑΣΕΡΙ της εταιρίας ΠΡΟΙΚΑ είναι ένα από τα γνωστότερα τυριά της Μακεδονίας. Παράγεται με την παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Προίκα, χωρίς πρόσθετα και αλλοιώσεις αλλά με μεράκι και αβίαστη μαεστρία. Αρωματικό, με ελαφριά μαστιχωτή αίσθηση και πολύ δύσκολη παρασκευή, καταφέρνει να κερδίζει παντού τις εντυπώσεις και τις προτιμήσεις των καταναλωτών. Εγκεκριμένο προϊόν Π.Ο.Π (Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης), που παράγεται από 100% αιγοπρόβειο γάλα ζώων ελεύθερης βοσκής στις βουνοπλαγιές του Όρους Βερτίσκου και συσκευάζεται στις πρότυπες σύγχρονες εγκαταστάσεις της επιχείρησης Προίκα. Η διαδικασία παραγωγής του ΚΑΣΕΡΙΟΥ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ έχει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά του σεβασμού στην ποιότητα και της άριστης εφαρμογής των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας ενώ εφαρμόζονται οι σύγχρονες αρχές της ολικής ποιότητας.
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Υγρασία 42,5%, Λίπος 42%, Πρωτεΐνες 25,8%, Αλάτι 3,1% PH 5,7%
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Διατηρείται σε μέρος δροσερό, αεριζόμενο και σε θερμοκρασία 6-8 βαθμών Κελσίου, μέσα στο ψυγείο, στην αρχική του συσκευασία (κερί). Δύο ώρες περίπου πριν το σερβίρουμε πρέπει να το βγάλουμε από το ψυγείο, να το αφήσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να απελευθερώσει όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά στοιχεία (άρωμα, γέυση κ.λ.π.). Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ συνδυάζεται με δυνατά κόκκινα κρασιά, ή με γλυκά λευκά κρασιά και με φρούτα και ξηρούς καρπούς.
ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ θα το αναζητήσετε στους πάγκους τυριών των σουπερ-μάρκετ, όπου υπάρχει σε κεφάλια των 8 κιλών (και πωλείται τεμαχισμένο) ή σε φόρμες μακρόστενες για λεπτές τετράγωνες φέτες.
Η εποχή που η επίσκεψη στο μπακάλικο της γειτονιάς, για τα ψώνια της εβδομάδας, ήταν μια ολόκληρη ιεροτελεστία πέρασε ανεπιστρεπτί. Μαζί της πέρασε και η εποχή που ο καταναλωτής είχε άποψη αλλά και σαφή γνώση για το τι έπρεπε να αγοράσει για την σωστή διατροφή της οικογένειας του. Τότε γνώριζε καλά και πίεζε αφόρητα τον μπακάλη να του δώσει κασέρι παλιό και μάλιστα το κριτήριο της παλαιότητας ήταν η μούχλα της επιδερμίδας. Ήξερε ακόμη πολύ καλά ότι το φανάρι της κουζίνας ήταν το πιο κατάλληλο μέρος για να το συντηρήσει. Και το κασέρι πάντα τον δικαίωνε για τις επιλογές του. Σήμερα τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και λίγοι πια γνωρίζουν ότι το κασέρι πρέπει να είναι παλιό και να καταναλώνεται σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, γιατί τότε μπορεί να απολαύσει κανείς όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά. Η πλήρης ωρίμανση και η σωστή θερμοκρασία απελευθερώνουν γεύσεις που κάνουν το κάθε τυρί να είναι μοναδικό. Γι’ αυτούς που νοσταλγούν εκείνες τις μοναδικές γεύσεις παλαιώσαμε μικρά κεφάλια κασεριών βάρους 1 κιλού για περισσότερο από ένα χρόνο και σας προτείνουμε να το απολαύσετε, μόνο βέβαια αν είστε απ΄ αυτούς που ζητάνε κάτι πολύ πιο πάνω απ’ ότι η τηλεόραση τους προτείνει. Είναι ένα τυρί φτασμένο στο ιδανικό σημείο ωρίμανσης με έντονη προσωπικότητα και τελείως δικό του χαρακτήρα. Διατίθεται σε μικρά κεφαλάκια του ενός κιλού ή σε τεμάχια ορθογώνια και σφήνας μικρότερου βάρους.
ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Υγρασία 42,5%, Λίπος 42%, Πρωτεΐνες 25,8%, Αλάτι 3,1% PH 5,7%
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ Διατηρείται σε μέρος δροσερό, αεριζόμενο και σε θερμοκρασία 6-8 βαθμών Κελσίου, μέσα στο ψυγείο, στην αρχική του συσκευασία (κερί). Δύο ώρες περίπου πριν το σερβίρουμε πρέπει να το βγάλουμε από το ψυγείο, να το αφήσουμε σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, ώστε να απελευθερώσει όλα τα οργανοληπτικά του χαρακτηριστικά στοιχεία (άρωμα, γέυση κ.λ.π.). Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ συνδυάζεται με δυνατά κόκκινα κρασιά, ή με γλυκά λευκά κρασιά και με φρούτα και ξηρούς καρπούς.
ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ Το ΚΑΣΕΡΙ ΠΡΟΙΚΑ – ΣΟΧΟΥ θα το αναζητήσετε στους πάγκους τυριών των σουπερ-μάρκετ, όπου υπάρχει σε κεφάλια των 8 κιλών (και πωλείται τεμαχισμένο) ή σε φόρμες μακρόστενες για λεπτές τετράγωνες φέτες.
Το μανούρι της εταιρείας ΠΡΟΙΚΑΣ παράγεται από το τυρόγαλο που προέρχεται από την τυροκόμιση του γάλακτος αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής του Σοχού για την παραγωγή κασεριού ή μπάτζου. Για τον λόγω αυτό η γεύση αλλά και η επίγευση του είναι ιδιαίτερη και πλημυρισμένη από τα αρώματα του γάλακτος. Πλούσια, αρωματική ,ευχάριστα μεστή , διακριτικά υπόγλυκη και ισορροπημένη. Είναι ο ιδανικός σύντροφος ενός καλού κρασιού ή μιας ώριμης ντομάτας. Προσθέτει την πινελιά της πληρότητας σε ωμές σαλάτες, απογειώνει  τα στεγνά σάντουιτς και τονίζει ένα πιάτο ζυμαρικών ενώ ψημένο από μόνο αποτελεί την απόλυτη γευστική και αρωματική εμπειρία απόλαυσης.
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
ΛΙΠΟΣ ΕΛΑΧ.ΕΠΙ ΞΗΡΟΥ  70gr/100gr
ΠΡΩΤΕΙΝΗ 10,0gr/100gr
ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕΓΙΣΤΗ 60,0 gr/100gr
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 1,8,00gr/100gr
ΕΝΕΡΓΕΙΑ   434kcal/100gr   ,1792kj/100gr
ΑΛΑΤΙ 1,5gr/100gr
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Διατηρείται στο ψυγείο +2 έως+4C. Καταναλώνεται κατά προτίμηση σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
ΕΙΔΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ
Διατίθεται σε διάφορες συσκευασίες.
Παραδοσιακό τυρί άλμης ημίσκληρο έως σκληρό, λευκό ως λευκοκίτρινο, χωρίς επιδερμίδα, με ακανόνιστες οπές σε όλη τη μάζα του τυριού. Είναι Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) σύμφωνα με την 313057/94 υπουργική απόφαση.
Παρασκευάζεται από αιγοπρόβειο γάλα και έχει ευχάριστη υπόξινη, ελαφρά πικάντικη και πολύ αλμυρή γεύση.
Καταναλώνεται ψημένο στο τηγάνι ή στη σχάρα, τριμμένο στα ζυμαρικά, σε σαλάτες και φαγητά και τηγανιτός στα αβγά.
Είναι ένα  από τα αρχαιότερα ελληνικά τυριά που παράγονταν στις στάνες από τους βοσκούς.
Ο Μπάτζος ΠΡΟΙΚΑ παράγεται από το γάλα αιγοπροβάτων ελεύθερης βοσκής της περιοχής του Σοχού με σύγχρονα μέσα αλλά χωρίς την προσθήκη πρόσθετων, ομοιωμάτων, συντηρητικών.
Ωριμάζει σε άλμη για πάνω από τρεις μήνες.
Η χλωρίδα και η πανίδα της περιοχής μαζί με τις άριστες συνθήκες παραγωγής και ωρίμανσης προσδίδουν στο τυρί αυτό στιβαρή γεύση με πολύ έντονα αρώματα που αναδύονται όταν ψήνεται ή όταν τρίβεται πάνω στα ζεστά ζυμαρικά. Έντονα αλμυρό, σύμφωνα με την τεχνολογία παραγωγής του, είναι το απόλυτο ορεκτικό, ενώ ψημένο ανάμεσα σε τηγανητά αυγά προσδίδει μια άλλη διάσταση στην κλασική απόλαυση αυτού του πιάτου.
Συνοδεύεται από ούζο και τσίπουρο.

ΛΕΥΚΑ ΤΥΡΙΑ ΑΛΜΗΣ

Αιγοπρόβεια

Αγελαδινά


ΣΚΛΗΡΑ ΤΥΡΙΑ

Αιγοπρόβεια

Αγελαδινά


























































Σταμάτης Προίκας Α.Ε. Τ.Κ. 57002 Σοχός Θεσσαλονίκης
Τηλέφωνο: +30 23950 22052/ 22202
Fax: +30 23950 23001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου