ΣΕΛΙΔΕΣ

Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

ΒΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΛΙΕΣ ΡΟΒΙΩΝ


Σκοπός μας είναι να σας προμηθεύσουμε με πραγματικά φυσικές και βιολογικές ελιές που παραγονται από τα ελαιόδενδρα μας στις Ροβιές και επεξεργάζονται με την παραδοσιακή φυσική Ελληνική μέθοδο, με σκέτη αλμύρα χωρίς την χρήση καυστικής σόδας, αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι ελιές μας να διατηρούν τα ευεργετικά συστατικά για την υγεία του ανθρώπου μέσα τους και να μην χάνονται όπως γίνεται με τις ελιές που επεξεργάζονται με την Ισπανική μέθοδο.
Ο ελαιώνας των Ροβιών δημιουργήθηκε από τον Αντώνη Παπαδόπουλο, έναν άνθρωπο που λάτρευε την ΕΛΙΑ, από το 1923 μέχρι το 1963. Επεκτείνεται από την
παραλία μέχρι τους πρόποδες των γύρω βουνών, Καβαλάρη (Ξηρόν όρος) και Τελέθριον. Καλύπτει περίπου 3500 στρέμματα και 70.000 ελαιόδεντρα.

Υπάρχουν μερικά πολύ παλιά ελαιόδεντρα στις Ροβιές, που αποδεικνύουν ότι η καλλιέργεια και η παραγωγή χρονολογείται από πολύ παλιά ίσως ακόμη και 1000 έως 2000 χρόνια.
Πιστεύουμε ότι αυτά τα δένδρα είναι πραγματικά μνημεία, όπως ο Παρθενώνας, που μεταφέρουν μια πολύ μεγάλη ιστορία και πρέπει να τα σεβόμαστε.

Η Άννα Παπαδοπούλου, κόρη του Αντώνη Παπαδόπουλου, από το 1974 έως το 1981 προχώρησε σε δωρεά του ελαιώνα στους εργαζόμενους του Ελαιώνα σε τεμάχια από 50 έως 100 στρέμματα. Επίσης προχώρησε σε δωρεάν παραχώρηση της χρήσης των εγκαταστάσεων επεξεργασίας της ελιάς στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ροβιών.

Έτσι δραστηριοποιήθηκε ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ροβιών και ξεκίνησε τη λειτουργία του από το 1981 μέχρι σήμερα, με κύρια δραστηριότητα  την συγκέντρωση, επεξεργασία, συσκευασία και εμπορία της παραγωγής του ελαιώνα σε επιτραπέζιες ελιές.

Ο Συνεταιρισμός έχει περίπου 130 μέλη, παραγωγούς και εργαζόμενους. Σε όλες τις δραστηριότητες μεταποίησης και συσκευασίας, μόνο τα μέλη του συνεταιρισμού εργάζονται.

Είμαστε αποφασισμένοι και αφοσιωμένοι στην παραγωγή και πώληση στους καταναλωτές μας ένος πραγματικά φυσικού προϊόντος βιολογικής καλλιέργειας, επεξεργασμένου με την φυσική και παραδοσιακή μέθοδο, ένα προϊόν που διατηρεί όλες τις φυσικές ουσίες του και που είναι πραγματικά πολύ καλό για την υγεία των ανθρώπων.

Όπως έχουμε ήδη ενημερώσει στην Ιστορία του Ελαιώνα, ο Αγροτικός Συν/σμός Ροβιών χρησιμοποιεί δωρεάν τις εγκαταστάσεις  επεξεργασίας ελιάς που του παραχωρήθηκαν από τις Κες Αλεξάνδρα και Άννα Παπαδοπούλου από το 1982, η παραχώρηση συνεχίζει μέχρι σήμερα από τους κληρονόμους της οικογενείας Παπαδοπούλου.
Οι εγκαταστάσεις είναι οι εξής :
    1) Το κυρίως κτίριο 1170 Μ2 (πρωτογενές) όπου γίνεται η
         παραλαβή των ελιών, η ζύμωση τους, η ταξινόμηση κατά
         μεγεθος, η ποιοτική διαλογή η εκπυρήνωση και η
         συσκευασία σε μεγάλες συσκευασίες από 3 κιλά έως 150
         κιλά.
           


         2) Το δευτερογενές κτίριο 400 Μ2 όπου γίνεται η συσκευασία ελιών
         και πάστας ελιάς σε γυάλινα βάζα και μεταλλικές κονσέρβες από
         50 γρ έως 250 γρ, επίσης εδώ γίνεται και η παστερίωση  και το
         γέμισμα ελιών.

         3) Το ελαιοτριβείο 450 Μ2 όπου παράγεται το ελαιόλαδο.









Πάστα ελιάς












Διεύθυνση
Ροβιές, Εύβοια 34005 Ελλάδα
Τηλέφωνο
22270-71091
Fax
22270-71101
email
rovcoop@otenet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου