ΣΕΛΙΔΕΣ

Παρασκευή, 12 Φεβρουαρίου 2016

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΛΕΥΡΑ ...ΠΑΝΤΑΖΙΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
Ο αλευρόμυλος Πανταζή ιδρύθηκε το 1936 μέσα στην πόλη των Μεγάρων αρχικά ως πετρόμυλος και στην συνέχεια το1969 μετατράπηκε σε κυλινδρόμυλο. Το 2005 η τρίτη γενιά ανακαίνισε το κτήριο των αρχών του αιώνα και
επανέφερε μαζί με τον κυλινδρόμυλο και τον
παλιό πετρόμυλο ώστε να παράγει ειδικά άλευρα άλευρα ψυχρής άλεσης.
Εκτός από τα περισσότερο γνωστά προϊόντα όπως κίτρινο σταρένιο, φαρίνα, ολικής από μαλακό σιτάρι, ολικής από σκληρό σιτάρι, ολικής από σίκαλη, ολικής από κριθάρι, καλαμποκάλευρο, παράγουμε και λιγότερο γνωστά άλευρα όπως πολύσπορο από 8 είδη σπόρων δημητριακών, ρυζάλευρο, ρεβυθάλευρο, αλεύρι φακής, χαρουπάλευρο, αλεύρι από αμύγδαλο, ντίνκελ για αυτούς που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
1Ψάχνουμε ανά την Ελλάδα για παλιούς και ξεχασμένους ελληνικούς σπόρους όπως ο καπλουτζάς, το αντίστοιχο ελληνικό ντίνκελ από το οποίο παράγουμε αλεύρι το οποίο είναι πολύ νόστιμο και πιο ανεκτό για αυτούς που έχουν πρόβλημα με τη γλουτένη.
Τα νέα άλευρά μας είναι το λεγόμενα βιολειτουργικά, δηλαδή μίγματα αλεύρων με τις λεγόμενες υπερτροφές, όπως αλεύρι με ιπποφαές και μούρα γκότζι (και τα δύο περιέχουν 600 φορές περισσότερη βιταμίνη C από το πορτοκάλι), για το ευερέθιστο έντερο, αλεύρι με σπόρους chia (οι σπόροι chia περιέχουν 30% Ω3 λιπαρά οξέα).
Είμαστε από τους ελάχιστους που όλα τα προϊόντα μας συσκευάζονται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ώστε να μην χρησιμοποιούμε κανένα συντηρητικό για τη διατήρησή τους και να διασφαλίζουμε το προϊόν μας με φυσικό τρόπο.
Σε λίγο καιρό θα είμαστε σε θέση να αλέθουμε τα δικά σας άλευρα και μάλιστα μπροστά στα μάτια σας ώστε να παίρνετε αλεύρι από τους δικούς σας σπόρους.
Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ
Κάθε μέρα ο οργανισμός μας επιβαρύνεται  από τη μόλυνση του περιβάλλοντος από επεξεργασμένες τροφές, από το συνεχές άγχος. Κάθε μέρα ανακαλύπτονται φάρμακα που θεραπεύουν τις ποιο κοινές και γνωστές ασθένειες και πολλά από αυτά δεν είναι ακίνδυνα. Αντί για αυτά τα φάρμακα έχετε όμως σκεφτεί ότι και η διατροφή μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στη μείωση των συμπτωμάτων μιας ασθένειας αλλά και στην πρόληψή της;
3Η θεωρία της τροφής ως φάρμακο υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια Ο Ιπποκράτης που θεωρείται ο πατέρας της ιατρικής έλεγε: “Η τροφή μου το φάρμακό μου” και συνταγογραφούσε αξιοθαύμαστα φάρμακα από εδώδιμα υλικά και τροφές ξεκινώντας από το ψωμί μουλιασμένο στο κρασί μέχρι και το βραστό ψάρι. Αυτό συνεχίστηκε με την πάροδο των ετών, αλλά κάποια στιγμή χάθηκε ως μήνυμα, ότι δηλαδή η διατροφή μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη θεραπεία ασθενειών ή τουλάχιστον να τις ανακουφίσει.
Το παράδειγμα της μεσογειακής διατροφής και το αυξημένο όριο ζωής των κατοίκων της Ελλάδας και ιδιαίτερα της Κρήτης πριν βέβαια υιοθετήσουν τον δυτικό τρόπο ζωής όπως σήμερα αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι η διατροφή για την υγεία μας.
 Εμείς στον αλευρόμυλο Πανταζή θέλουμε να δώσουμε το μήνυμα ότι η διατροφή μπορεί να είναι μια πηγή τόσο ευχαρίστησης όσο και θεραπείας. Για το λόγο αυτό προσπαθούμε να παράγουμε προϊόντα τα οποία όταν τα καταναλώνουμε να μπορούμε να διατηρούμε το σάκχαρο και τη χοληστερίνη σε χαμηλά επίπεδα, προϊόντα για το ευερέθιστο έντερο, την κοιλιοκάκη, την κολίτιδα, προϊόντα τα οποία μας χορταίνουν και μας κόβουν την όρεξη, προϊόντα με υπερτροφές όπως με ιπποφαές, σπόρουςCHIA, καρπούς κακάο, καρπούς άγριου τριαντάφυλλου επίσης προϊόντα με αντιοξειδωτικά.
Σημειώνουμε βέβαια ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να θεωρήσουμε ότι οι τροφές υποκαθιστούν συγκεκριμένα φάρμακα της αγωγής που παίρνετε, αλλά μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην καλύτερη υγεία του οργανισμού. Πρέπει πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας σχετικά με τις τροφές, αλλά και για τον συνδυασμό των τροφών και φαρμάκων που πιθανότατα παίρνετε.
ΠΕΤΡΟΜΥΛΟΣ

img 0832Η οικογένεια Πανταζή δραστηριοποιείται στην άλεση δημητριακών από το 1936 έχοντας στην κατοχή της αρχικά έναν πετρόμυλο. Τον πετρόμυλο αυτό έρχεται τώρα η τρίτη γενιά της οικογένειας να επαναφέρει σε λειτουργία με σκοπό να τα προσφέρει στους πελάτες της άλευρα εξαιρετικής ποιότητας.
Στην πορεία έχουμε σκοπό να προσφέρουμε και τη δυνατότητα στους πελάτες μας να αλέθουν τα δικά τους δημητριακά μπροστά στα μάτια τους και να παίρνουν τα δικά τους άλευρα πληρώνοντας μας τα αλεστικά όπως γινόταν παλιά.
Η ψυχρή άλεση η οποία πραγματοποιείται με τον πετρόμυλο παράγει άλευρα που διατηρούν όλες τις οργανικές τους ουσίες και βιταμίνες, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας
 ΣΠΑΡΤΗΣ 3, ΜΕΓΑΡΑ   http://millpantazi.gr/
Τ.Κ. 19100
ΤΗΛ: 2296027017